24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)
 • Q:
  Bijdrager
  olav

  ontwerp ter inzage…

  Als je tijd hebt wil ik wel horen wat je vind van mijn website voor eigen gebruik. Gemaakt in dreamweaver 8 en met een poging het geheel in css te doen.
  Niet al te streng worden;-)
  alvast mijn dank,
  olav

  nu de url nog: http://www.euronet.nl/~olav/

  Bijdrager
  freshface

  Niet slecht.
  Ik weet hoeveel werk er in kruip om alles goed te doen ogen en werken, maar hij oogt nogal zéér simpel en er is geen echte samenhang.

  Voor een eigen zaak mag het toch wel wat pro overkomen.
  Mocht je intresse hebben om het te laten doen, let me know.
  Heb altijd intresse;)

  Succes verder.

  Bijdrager
  KarelWillem

  Ach, ik vind het wel fris. Duidelijk en helder.

  Tekstueel is het i.d.d. wel een beetje héél erg of je je broer of zus te eten vraagt.

  Maar dat kan ook de bedoeling zijn?

  Zoiets als dat wegens vermoeidheid door de schildklier het restaurant niet zo lang open is, zou ik toch maar weg halen denk ik. Willen mensen dat weten?

  Bijdrager
  olav

  @freshface; zeer simpel en geen samenhang, als je dat wilt uitleggen zou ik dat op prijs stellen.


  @karelwillem
  : dat is wel een beetje de bedoeling.. maar heel erg.. dat weet ik niet, wat vind je er zo ‘familiair’ aan? de zin over de openingstijden heeft te maken met de vermeldingen in allerlei gidsen en op websites en het is moeilijk om niet de waarheid te vertellen.

  mijn dank,
  olav

  Bijdrager
  steene

  ik ben er geen al te grote fan van…
  De kleuren en de layout zijn allebei niet zo geheel mijn ding.
  Kvind ze nogal euhm groenig…
  en de layout met die veel te zwarte balken het stoort me nogal.
  ook de tekst staat niet geheel prima …

  maar dit is mijn mening en daarom niet de waarheid, uiteraard.

  Bijdrager
  hansenonline

  ik zou er nog eens zelf naar kijken, ben je er tevreden mee?
  op de welkomst pagina vind ik de spatiëring niet lekker lopen, te veel ruimte tussen de woorden.
  op de wijn pagina klapt de scrollbar de pagina opmaak uit elkaar in safari en zit de subnavigatie de inhoud van de wijnen in de weg. verder vind ik de kleuren een beetje saai en de foto’s erg lelijk met die witte achtergrond en dat koffie kopje is misvormd plat gedrukt.

  Bijdrager
  Freek.

  Even kritisch gekeken naar een aspect dat mij ook immer weer boeit: fotografie. Het zijn allemaal geen plaatjes waar je trek van krijgt of die een gezellige sfeer uitstralen. Zelfgeschoten ‘net-niet’ platen van interieurs, aan paar kopjes drinken, wat tegeltjes.
  Als je foto’s gebruikt op een site moeten ze wat toevoegen. In dt geval zou je er iig trek van moeten krijgen en het idee dat het in het restaurant zó gezellig is dat het de moeite is om eens langs te gaan.

  Kritiek geven is leuk, maar hoe dan wel?
  Denk na over het concept of de sfeer die je wil uitdragen. Ga vandaar uit foto’s laten maken. Wat sfeerbeelden van een vol restaurant waarbij de beleving van de mensen belangrijker is dan het weergeven van de grootte van het restaurant. Prachtplaten met bestaande sfeerverlichting, lachende en genietende mensen. Mss een beetje bewogen. Laat ook wat simpele maar sfeervolle details (stills) zien: glas wijn close geschoten in het restaurant, een bord dat wordt neergezet of een detail van wat stapels gereed staande borden.
  En… natuurlijk een paar gerechten waar het water je van in de mond loopt. Trek wil ik krijgen en het idee dat ik juist daar en fijne avond zal beleven.

  Gebruik die foto’s ook wat groter. Of een panaorama-achtige view over de hele breedte van de site. Op lekkere platen met beleving zullen meer mensen afkomen dan op lappen teks en lege ruimten (in site en restaurant).

  Btw, ^^ = opbouwend bedoeld hè. Helaas kom ik als liefhebber van zowel lekker eten als mooie/goede foto’s vaak sites tegen waar slechte foto’s ingezet zijn omdat er nou eenmaal plaatjes moesten komen.
  :)

  Bijdrager
  olav

  @hansenonline, wat heet tevreden… ik heb eerst twee keer een pro een schets laten maken maar daar werd ik niet echt blij van. dat dit geen vakwerk is snap ik ook wel maar het hoeft van mij ook niet meer te zijn dan een flyer, een menukaart op het internet, een plek waar je via google het telefoonnummer kunt vinden als je dat niet meer weet.
  ik zie op het internet soms hele mooie ontwerpen en als ik daar geld voor heb dan zal ik het wel anders doen, tot die tijd blijft het hierbij en hoop ik de ergste valkuilen te vermijden.
  de foto’s zijn gemaakt door een echte fotograaf en of je ze mooi vind zal een kwestie van smaak blijven.
  het koffiekopje is opzettelijk misvormd maar ik denk dat je gelijk hebt dat het er bij nader inzien toch niet zo fraai uitziet.
  @ steene, als je je commentaar wat zou willen verduidelijken dan graag, en een fan hoef je niet te worden om wat gericht commentaar te leveren, toch?
  aan allen mijn dank.

  Bijdrager
  hansenonline

  freek inhuren voor de foto’s is geen slechte zaak :bigsmile:

  Bijdrager
  olav

  @freek,

  ook voor jou, de foto’s zijn toch echt door een goed fotograaf gemaakt. met nadrukkelijk de keuze de styling van het restaurant te laten zien. Mensem kunnen heel goed zelf een beeld vormen over hoe het er dan uitziet als ze er zelf zitten te eten. En ik moet, een kwestie van smaak, er niet aan denken om foto’s van etende, gezellige mensen in een restaurant op een website te plaatsen.
  Verder zie mijn eerdere reactie, ik denk dat als je het menu ziet je een idee kunt krijgen hoe lekker en bijzonder het eten er zal zijn :-0

  Bijdrager
  Freek.
  ”olav”

  de foto’s zijn gemaakt door een echte fotograaf en of je ze mooi vind zal een kwestie van smaak blijven.
  het koffiekopje is opzettelijk misvormd maar ik denk dat je gelijk hebt dat het er bij nader inzien toch niet zo fraai uitziet.

  Ik ken ook nog wel een paar echte fotografen die slechte foto’s (kromgetrokken interieurs, onderbelichte ‘sfeer’-foto’s ’s avonds met schemerlampen) maken. Ik vrees met grote vreze dat het niet alléén een kwestie van smaak is.
  Wat ik écht mis is sfeer en smakelijk eten in de beelden. Ik dacht dat het zelfgeschoten kiekjes waren uit oogpunt van zuinig aan doen. Jammer, verder vind ik de site er grotendeels heel goed uitzien.

  Bijdrager
  olav

  Ik begrijp dat je zelf fotograaf bent. Ik niet en ik kan dus niet oordelen over de ‘kwaliteit’ van de foto’s.

  Bijdrager
  Freek.

  PS: zie net je reply: echt etende mensen, dus die handel in hun mik aan het gooien zijn is verschrikkelijk inderdaad. Maar het gaat om de sfeer die je creëert met mensen.

  Ach enniewee, ik heb de wijsheid niet in pacht. En ook niet per definitie gelijk. Ik doe ook maar een paar goed bedoelde suggesties :lol:

  Bijdrager
  Freek.
  ”olav”

  Ik begrijp dat je zelf fotograaf bent.

  Klopt maar heb dus niet altijd gelijk (zie post boven). Eén van mijn specialismen is overigens Culinair&Food.

  Bijdrager
  olav

  waarvoor mijn hartelijke dank. Ik heb het ontwerp zelf gemaakt en bij gebrek aan geld maar geplaatst. Ik ben blijk met jou reactie en die van anderen omdat het me de komende weken weer aan het denken zet. Maar het zal behelpen blijven. Wat ik kan bedenken kan ik niet manken en wat ik kan maken wil jij niet op het web zien;-)
  met dank,
  olav

  Bijdrager
  Freek.
  ”olav”

  k ben blij met jou reactie en die van anderen omdat het me de komende weken weer aan het denken zet. Maar het zal behelpen blijven. Wat ik kan bedenken kan ik niet manken en wat ik kan maken wil jij niet op het web zienv

  Het is dat je helemaal in Amsterdam zit… Anders had ik je graag een avondje (fotograferen) en een middag (beeldbewerken en afwerking) willen helpen in ruil voor een etentje voor 8 personen. Echt, had je in de buurt gezeten dan had ik het zo gedaan.:)

  Bijdrager
  KarelWillem
  ”olav”

  @karelwillem: dat is wel een beetje de bedoeling.. maar heel erg.. dat weet ik niet, wat vind je er zo ‘familiair’ aan? de zin over de openingstijden heeft te maken met de vermeldingen in allerlei gidsen en op websites en het is moeilijk om niet de waarheid te vertellen.

  Familiair is niet erg, en vind ik best leuk. Dat geeft bij mijn een beetje de sfeer van een huiskamer-restaurant. En dat hoeft niet verkeerd te zijn.

  Misschien zeg ik het ook niet helemaal goed.
  Het is meer wat amateuristisch geschreven en in elkaar geplakt hier en daar.

  Als voorbeeld
  ‘…plaats waar je als je dat wilt een sigaret mag roken’
  ‘…Wegens vermoeidheid (naar het zich laat aanzien door een wat minder goed werkende schildklier) is het restaurant…’
  ‘… maar bij voorkeur niet onder het diner zo tussen zeven en half elf ’s avonds….’

  Een paar dingetjes die ik zou veranderen of weglaten bijvoorbeeld.

  Verder, nogmaals, een sympathiek ogende site.

  Bijdrager
  freshface

  Ten eerste, er is geen uniformiteit qua alignment terug te vinden.
  Op de enige pagina staat de tekst links en dan gecenterd.
  Bij menu staat er zelfs iets rechts gealigneerd.

  Op de pagina van de wijnkaart is er zeker geen samenhang
  Je gebruikt 2 balken, menu en submenu.
  Bij wijnkaart staat alles onder het submenu waardoor de informatie niet echt meer bij de site past en verdwijnt. Het is gewoon ook kale tekst, geen opmaak.

  Ook de tekst bij de wijnen, véél te lang.
  Heb je ze zelf al gelezen? Iemand de website bezoekt gaat dit niet allemaal lezen.
  Enkele goede zinnen volstaan.

  Het kaartje bij adres en route.
  Dat is ook niet echt geintegreerd in de site, het is gewoon een screenshot van ergens.

  Bij wijn staat er ook een slecht genomen screenshot van koninginneweg.
  Je kan dat zinnetje beter bij wijnkaart zetten.

  Sommige foto’s zijn ook niet echt kwalitatief, bij interieur staat er zelfs een foto met een deel van een emmer op.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt.

  Bijdrager
  MvE

  Qua tekst: je gebruikt nu ‘u’ en ‘je’ door elkaar, staat een beetje knullig. En U en Uw met beginkapitaal is zo passé.

  Je hebt al veel bruikbare tips gekregen, neem ze ter harte en kijk zelf ook nog eens kritisch naar je site. Ik hou van lekker eten, maar het water loopt me niet in de mond als ik door de site blader. De simpele opzet, zonder toeters en bellen, lijkt me prima, maar het kan allemaal net wat smeuiïger. Je wil natuurlijk wel je tent vol hebben neem ik aan.

  Bijdrager
  olav

  Een late reactie maar er moest eerst nog worden gekookt deze week.


  @MvE
  : ik zal door de tekst heenlopen en je advies ter harte nemen, het is geschreven zoals ik in het restaurant spreek, meestal U en af en toe je, slordig.
  Ik wil ook wel smeuiger maar dat ben ik denk ik niet zo erg van mezelf, ik kook lekker, ben vriendelijk maar voor een deel ook afstandelijk en een slechte verkoper. wat si smeuiger voor jou?

  @ freshface: ik heb mijn best gedaan alles gewoon links uit te lijnen en op mijn apple/safari is dat ook zo, met uitzondering van het menu dat er gecentreerd gewoon beter uitziet. Waar zie jij nog verschillen?
  Meerder mensen hebben iets gezegd over het submenu en dat is mij in de opbouw geheel onthgaan. Ik vind dat de twee menubalken het geheel een kader geven en daar viel ik op. De verwarring van het submenu is me nu duidelijk en misschien kan ik dat beter weglaten en allen op de indexpagina gebruiken.
  De wijnkaart is een beetje een probleem. Ik heb de teksten van de wijnkaart in het erstaurant overgenomen omdat ik het waardeer wat mijn wijnhandel voor me heeft gedaan. Ik snap ook wel dat 99,9% van de bezoekers het niet leest maar het zit ze denk ik ook niet in de weg, of wel?
  De screenshots zijn niet heel fraai en ook hier geldt dat mijn amateurisme mij opbreekt.
  Het route kaartje is hetzelfde probleem, ik zie niet hoe ik dat mooi kan integreren, een suggestie misschien?
  De foto’s zijn een zeer persoonijke keuze en daar heb ik hierboven al iets over uitgelegd.


  @KarelWillem
  ; mijn nederlands is spreektaal en geen schrijftaal zoals je me via de voorbeelden duidelijk laat zien. Ik zal eens iemand erbij halen om de teksten wat te verbeteren en het amateurisme te beperken.

  aan allen mijn dank voor de duidelijke reacties, het zal wel even duren voordat ik alle suggesties in mijn hoofd heb verwerkt en ze op de site voor zoever dat kan zichtbaar worden. Dank voor jullie tijd en moeite.

  Bijdrager
  MvE
  ”olav”

  ik zal door de tekst heenlopen en je advies ter harte nemen, het is geschreven zoals ik in het restaurant spreek, meestal U en af en toe je, slordig.
  Ik wil ook wel smeuiger maar dat ben ik denk ik niet zo erg van mezelf, ik kook lekker, ben vriendelijk maar voor een deel ook afstandelijk en een slechte verkoper. wat si smeuiger voor jou?

  Dat is ook lastig, ieder z’n vak natuurlijk. Jezelf verkopen is vreselijk, daar heb ik ook moeite mee.

  Met smeuiïger bedoel ik pakkende teksten, een goed design en aantrekkelijke fotografie. Het komt wat te steriel over. Mooi gedekte tafels maar dat is alles. Nodig desnoods familie en vrienden uit voor een fotosessie, zet ze aan tafel neer en laat zien dat ze een fijne avond hebben. Freek was al bijna zover om in ruil voor een etentje plaatjes te komen schieten, zo zijn er vast wel meer te vinden.

  Bijdrager
  olav

  @ MvE, dat is nu net het probleem, met Freek erbij en een tekstschrijver en een webdesigner zou het al een aardige site worden. Ik snap wat je bedoelt en ik geef toe dat ik in mijn eentje niet in de buurt kom van wat de ‘professional’ een acceptabele site noemt. Maar ik moet roeien met de bekende riemen. En leven met mijn eigen handicaps en met mijn eigen idee van ‘gezelligheid’.
  Hartelijk dank voor het meedenken.

  Bijdrager
  dfI*)#[email protected](*_)$U#JHEN#[email protected]$(#@Halert(‘hi’);

  dus…. je laat iets zien ‘ter inzage’ iedereen geeft tips en commentaar maar je doet er niks mee. Niet echt nuttig dus… of mis ik iets?

  Bijdrager
  olav

  je mist inderdaad mijn eerder post, lezen dus…

24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.