5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  meijerclaudia

  ondertiteling in film

  Hallo,

  ik kom er niet uit, in vlc kan ik film en ondertiteling afspelen, maar ik wil de film met ondertiteling branden op een dvd. Op dit forum kwam ik tegen een verhaal over quicktime maar dan krijg ik alleen de ondertiteling in een zwart vak erboven (heel raar) maar het lukt me niet dit te veranderen.

  Wie kan mij duidelijk zeggen (schrijven) hoe ik dit voor elkaar krijg want ik ben al 2 weken bezig en het lukt maar niet!!!

  groetjes
  claudia :cry:

  Bijdrager
  DinkyToys

  Volgens mij gebruik je het verkeerde programma. Met deze moet het zeker lukken: http://www.ffmpegx.com/ Op hun website wordt ook netjess uitgelegd hoe je een dvd moet maken. http://www.ffmpegx.com/dvd_sub.html

  Bijdrager
  ragoooon

  Van harte welkom, met ffmpegx moet het inderdaad lukken, en we hebben dus een zoekfunctie :) deze kan je in het best 1st gebruiken en als je geen antwoord vind mag je natuurlijk altijd met je vraag afkomen. Nog veel plezier op het forum :wink: .

  Bijdrager
  JJmac

  Start film in QT, selecteer alles, start ondertiteling, selecteer alles, dan kopie en kies dan in wijzig voeg toe aan film.
  kies dan Appeltje J toon filmkenmerken kies hier de beeldinstellingen en dan de tekstspoor in offset kun je de ondertiteling bepalen hoe en waar je het wil hebben. Hiermee moet je een beetje stoeien.

  Als je hier mee klaar bent sla het op en sleep het in iDVD en brand de film.

  Bijdrager
  meijerclaudia

  Ik had eerst al de zoekfunctie gebruikt maar met het programma ffmpeg lukt het me niet maar ik zal er nogmaals mee gaan stoeien

  in elk geval bedankt

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.