11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Q:
  Bijdrager
  waldpyk

  Office:mac 2011 probleem

  Heb een probleem in Word. Wil een word 2007 document bewerken in office mac 2011. Document wordt wel geopend maar kan document niet bewerken. Iets met macro’s?

  alvast dank!

  Bijdrager
  Hansi2124

  Waarschijnlijk heb je Mac OS X Lion. Daar kan je een bestaand document niet zomaar wijzigen. Maar bijvoorbeeld een kopie aan van dat document en ga daarmee aan de slag. (of zoiets dergelijks)

  Bijdrager
  sedikit

  Misschien ligt het hier aan: kan het zijn dat je in de Word 2011 werkt met ,docx, en in de Word 2007 met .doc?
  In dat geval moet je in Menubalk van Word 2011/Word/Voorkeuren/Opslaan de optie kiezen “Word 97 – 2004 – document (,doc” kiezen.

  Bijdrager
  cids

  Dit heeft niets met Lion te maken…

  Bijdrager
  Hansi2124

  Waarmee dan wel volgens jou?

  Bijdrager
  cids

  Geen idee, misschien is document read/only opgeslagen oid, binnen Lion kan je namelijk een bestaand document prima wijzigen…

  Bijdrager
  CedricH

  Is het bestand niet beschermd of beveiligd zoals hierboven gezegd? Ik heb ook Word 2011 op Lion en heb nog geen enkel probleem gehad, zelfs niet voor school waar docenten met alle mogelijke versies van Office werken op zowel PC’s als Macs. Normaal heb je nooit compatibiliteitsproblemen met Office, tenzij het bestand beschadigd is.

  @Hansi2124: dat feature in Lion is enkel voor iWork documenten of andere programma’s die Versions en Autosave ondersteunen, Office for Mac doet is vooralsnog niet dus het document wordt niet na twee weken vergrendeld.

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke
  Hansi2124 op 01 mei 2012

  Waarschijnlijk heb je Mac OS X Lion. Daar kan je een bestaand document niet zomaar wijzigen.

  Dat geldt alleen voor programma’s die van die functionaliteit gebruikmaken. MS Office doet dat bij mijn weten niet — je kunt het heel eenvoudig herkennen door naar het menu Archief (of Bestand in MS-producten) te kijken: staan daar “Bewaar…” (MS: “Opslaan”) of “Bewaar een versie” en “Dupliceer” in, dan is het programma gemaakt voor Lion; staat er “Bewaar” en “Bewaar als…” in maar geen “Dupliceer”, dan niet.

  Verder kun je ook in programma’s die wel op de genoemde manier werken, bestaande documenten “zomaar” wijzigen. Alleen documenten die meer dan (ik geloof) twee weken geleden voor het laatst bewerkt zijn zullen een melding geven dat ze vergrendeld zijn als je ze probeert te wijzigen, met de opties om de wijziging te annuleren, een duplicaat van het document te maken of de wijziging aan te brengen. Zodra je voor één van die laatste twee gekozen hebt, krijg je die melding niet meer (tot je “te” lang niks aan het document doet, dan).

  Bijdrager
  Hansi2124

  Ok, ik wist niet dat het op die manier werkt. Thanks!

  Bijdrager
  waldpyk

  Sedikit heeft gelijk. Heb het document opgeslagen als doc. in Word 97-2004 formaat. Kan nu alles bewerken.

  Hartelijk dank allen voor het meedenken!

  Bijdrager
  sedikit

  Mooi zo!

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.