3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  Witte Haai

  NSA heeft backdoor voor iPhones

  NSA heeft backdoor voor iPhones

  De NSA zou naast backdoors in routers en servers ook een achterdeurtje hebben voor de iPhone. Dat blijkt uit de interne productencatalogus waar het Duitse blad Der Spiegel de hand op heeft weten te leggen.

  De Amerikaanse geheime dienst NSA zou een speciale tool hebben ontwikkeld voor het implanteren van een backdoor in iPhones. ANT, de afdeling van de NSA die zich richt op het afluisteren van hardware, had al in 2008 een oplossing gecreëerd voor het afluisteren van smartphones, en ook voor de eerste iPhone. Dat blijkt uit de productencatalogus van de NSA, waar Der Spiegel de hand heeft op weten te leggen.

  Data oogsten via 3G, WiFi én sms

  Het gaat hierbij om de spyware DROPOUTJEEP, die via sms, WiFi- en 3G-verbindingen op afstand toegang geeft tot de besmette iPhone. Daardoor kunnen berichten, voicemails en datastromen worden onderschept. Onduidelijk is of en in hoeverre er in de praktijk gebruik is gemaakt van de spyware. De tool was in 2008 in ontwikkeling waarbij de eerste versie alleen te installeren zou zijn met fysieke toegang tot het Apple-toestel. Een toekomstige versie moest ook op afstand zijn te injecteren op een iPhone. …

  Lees verder: Webwereld.nl

  Bijdrager
  computer space

  Wie heeft een link naar de catalogus zelf? Van de iPhone weten we het inmiddels wel, maar hoe zit het met andere apparaten? Is een oude router uit 2005 bijvoorbeeld juist veiliger?

  Bijdrager
  1984
  1984 op 01 januari 2014

  NSA had ook backdoor voor iPhones

  De Amerikaanse geheime dienst kon met eigen spyware ook iPhones aftappen. Werkte Apple er ook aan mee?
  In de documenten staat dat de NSA al in 2008 een oplossing had voor afluisteren van de iPhone, genaamd DROPOUTJEEP.
  Het gaat om spyware die via sms, wifi of 3g toegang krijgt tot allerlei gevoelige zaken op het toestel, waaronder sms-berichten, adresboeken en locatiegegevens. Het was ook mogelijk om op afstand de camera en microfoon van een iPhone te activeren……meer en bron

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.