24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)
 • Q:
  Bijdrager
  Fred

  nieuwe of 2e hands mac mini

  Beste Forum,

  Ik sta op het punt om een Mac mini aan te schaffen.
  Het wordt mijn eerste kennismaking met Apple.

  Wat is nu een verstandige keuze…..een nieuwe of een 2ehands volgens onderstaande specs.
  Ik werk veel met Ableton (digitale muziek bewerking)

  Zeer nette Mac Mini (late 2012), 450 euro
  2,3 GHz i7,
  500 SSD,
  16 GB geheugen

  Bijdrager
  Shmoo

  Prima prijs voor dat model computer, meteen kopen daar heb je geen miskoop aan en voor deze prijs koop je geen nieuwe mini met deze specs.

  Het is niet de meest geweldige computer die er bestaat maar door die SSD en voldoende RAM geheugen ga je daar zeker nog fijn op werken.
  De huidige nieuwe Mac mini’s zijn sowieso heel erg prijzig op dit moment door de zwakke Euro/Dollar verhouding en zitten ook nog eens aan het eind van hun generatie dus zou ik voor dit tweedehands model gaan.

  Bijdrager
  Brombeer

  Meteen doen. Dat is de quadcore en helemaal opgepimpt. Die trekt ook de meeste huidige late 2014 machientjes weg. je krijgt daar heel veel computer voor je geld. Bijna verdacht dat iemand hem daarvoor weg doet…:wink:

  Bijdrager
  flierefluiter

  Dat was ook mijn gedachte.
  Ken je de aanbieder?

  If it seems to good to be true,……

  It usually is

  Bijdrager
  Shmoo

  Waar blijft Computer Space met z’n verhaal dat er in deze computer stiekem een Ferrari verstopt zit en dat deze computer per euro het meest geld waard is als je niet gaat tanken en altijd wind in de rug hebt.

  Bijdrager
  computer space

  Dat hoeven we niet meer toe te voegen, maar dit is wel een oplichter. 2012 quad kost zo’n 800€ in die config tweedehands.
  Maar zonder gekheid. Beste macs ooit voor hun geld ten tijde van introductie waren:
  1e plaats: MacMini CoreDuo 1.6Ghz 2006
  2e plaats: MacPro 2008 dual quad Xeon 2.8ghz
  3e plaats: MacMini 2.3 i7 2012.
  Geen speld tussen te krijgen.

  Moderator
  Night

  De beste Mac is nog altijd je eigen Mac;-)

  Bijdrager
  fixar

  Helaas is het de laatste tijd echt knudde met de pet op als je op bijv. tweedehandsmac zoekt naar aanbieders van o.a goed uitgeruste Mac Mini’s …. Er staan heel veel spookmachines in het aanbod voor Too Good To Be True prijzen bij aanbieders die slechts summier informatie geven en niet reageren op emails…

  Ik raad aan om ALS je al op zo’n aanbieding reageert, nooit te kiezen voor het versturen per post maar altijd langs te gaan.

  Er worden zelfs NIET BESTAANDE configuraties aangeboden zoals bijvoorbeeld een:

  “Apple Mac mini met CD schijf / 2.3GHz / Core i7 Quad Core / 8GB / 1.5TB ” o, ja voor 300 euro…… tuuurlijk :rolleyes:

  Deze behuizing is van een 2010 ic2d Mac mini en is nooit uitgerust geweest met genoemde processor of opslag configuratie.

  Ik heb e.e.a. ook al eens aanhangig gemaakt bij de webbeheerder, maar die speelt stommetje en reageert niet op vragen/opmerkingen over de legitimiteit van onomstotelijke misleidende advertenties.

  jammer, want genoemde site is heel lang een prima plaats geweest om apparatuur te (ver)kopen

  Bijdrager
  KR1275
  computer op 15 maart 2016

  Dat hoeven we niet meer toe te voegen, maar dit is wel een oplichter. 2012 quad kost zo’n 800€ in die config tweedehands.
  Maar zonder gekheid. Beste macs ooit voor hun geld ten tijde van introductie waren:
  1e plaats: MacMini CoreDuo 1.6Ghz 2006
  2e plaats: MacPro 2008 dual quad Xeon 2.8ghz
  3e plaats: MacMini 2.3 i7 2012.
  Geen speld tussen te krijgen.

  Welnee… deze modellen (mini 2.3 i7) gaan in de normale uitvoering voor rond de 400€. Met dat extra geheugen en die SSD kost dat tweedehands hooguit 150€ extra.

  Die prijzen van 800€… good luck. Ik zie ze ook staan, maar blijf me erover verbazen, want ze worden gewoon niet verkocht. Sommigen denken dat elke Mac van goud is gemaakt en iedereen er dolgraag een vermogen aan uitgeeft. Maar dat is allang niet meer zo. Die blijven gewoon staan.

  Dit is wel (samen met de 2.6 i7 2012) de fijnste versie. Ik heb de mijne nieuw in Bangkok gekocht voor omgerekend 610€, maar toen was een euro nog flink wat waard… 2012

  Misschien worden we volgende week wel verrast met een leuke update…?

  Bijdrager
  Shmoo
  Night op 15 maart 2016

  De beste Mac is nog altijd je eigen Mac;-)

  Nee dat zeker niet maar sommige mensen denken altijd dat een Mac mini een kleine Mac Pro is terwijl het eigenlijk eerder een soort desktop MacBook Air machine is. Instap machines en ideaal voor switchers en mensen die niet veel specs nodig hebben.

  Bijdrager
  Brombeer
  Shmoo op 15 maart 2016

  Instap machines en ideaal voor switchers en mensen die niet veel specs nodig hebben.

  En voor mij, want ik heb al genoeg spek. Op mijn buik dan…

  Toen tweedehandsmac.nl nog wat voorstelde (en je KMac-radio had en je koe nog met een lange oe schreef) hoorde je ook vaak de klacht dat daar te hoge prijzen werden gevraagd. De waarheid is natuurlijk dat de dure advertenties lang blijven staan en de goedkope aanbiedingen snel weg zijn.
  Het blijft vermakelijk dat je na een modellenupdate ineens erg veel exemplaren van het vorige topmodel aangeboden ziet (die immers echt niet meer kunnen) en vaak voor een prijs die verdomd dicht tegen de nieuwprijs aanligt.

  Mijn tip: blijf in de regio en loop daar desnoods drie maal daags de advertenties na, en zorg dat je er snel op af kunt.
  Of google eens op hackintosh.

  Bijdrager
  Shmoo

  En iedereen kan dit gewoon eenmalig doen.

  Als jij morgen een advertentie van een MacBook Pro op Marktplaats zet voor 350,- en de prijs komt gewoon overeen met de computer die je verkoopt, dus niets verdachtsmpakend. Je hebt gewoon account dat weet ik veel hoeveel jaar al actief is, iemand koopt deze computer en jij laat na het overmaken van het geld nooit meer iets horen en haalt meteen de dag dat je het geld ontvangt de advertentie offline zodat de koper ook niet meer op de pagina van de advertentie kan en alleen nog maar een verkoop-titel heeft om mee te werken dan ga je gewoon vrijuit.

  Er is geen instantie die je komt opzoeken of die je gaat controleren zolang je het maar éénmalig doet. Dat is namelijk geen oplichting, dat wordt gezien als iemand die gewoon twee mensen die samen een problemen hebben dat ze moeten oplossen en politie heeft geen tijd om dit soort kruimelzaakjes te behandelen.

  Marktplaats doet hier al helemaal niets tegen, als jij iemand opgeeft als verdachte/oplichter dan kun je twee soort mailtjes van Marktplaats verwachten.
  1) We hebben je melding ontvangen maar deze gebruiker heeft nog nooit eerder te maken gehad met verdachte zaken dus we houden het in de gaten blablabla.
  2) We hebben je klacht ontvangen, bedankt het account is geblokkeerd en de advertentie is verwijdert.

  Daarmee is het voor Marktplaats afgedaan. Er gaat in de achtergrond een berichtje naar de politie maar dat komt gewoon op de berg van 60.000 aangiftes per jaar en zolang er niet 50 aangiftes of meer over jou binnenkomen en je staat niet gesignaleerd ga je gewoon vrijuit.
  Ik heb aangifte gedaan en alles, als ik nu op de site van Politie.nl ga controleren of de gegevens die ik heb ingevuld als verdacht te boek staan dan worden deze gegevens gewoon niet gevonden omdat persoon in kwestie enkel eenmalig heeft gehandeld en dat is geen reden om iemand te signaleren als oplichter maar dat is gewoon een foute transactie. Zoals jij ook met Amac een conflict kan hebben over garantie.

  Ik ben nu zelf een paar keer op deze manier het schip in gegaan dan weet je pas hoe lullig het voelt, je voelt jezelf zo stom en helemaal niets waard ongeacht dat het maar om 20,- of 50,- gaat dat je kwijtraakt. Het ergste is dat je gewoon weet dat aan de andere kant geen bende actief is met dure villa’s en Ferrari’s die dit beroepsmatig doen, nee het zijn geen Nigeria praktijken maar gewoon hele simpele mensen die dit doen. Mensen die gewoon in geldnood zitten of niet met geld kunnen omgaan in het algemeen. En dan dit soort dingen eenmalig doen, zien uit de praktijk hoe makkelijk het kan zonder gepakt te worden of ook maar bericht van politie te krijgen en daarna smaakt dat natuurlijk naar meer als je zo eenvoudig aan geld kunt komen in dit land.

  Kijk deze video eens en dan scroll je meteen naar minuut 18.
  http://www.npo.nl/opgelicht/09-02-2016/AT_2047408

  Dit is zo pijnlijk en waar gaat het hier nu om 250,- in totaal 800,-. Deze volwassen jongen plast bijna in z’n broek als hij geconfronteerd wordt en staat daar gewoon bijna te huilen voor de camera met een krop sla in z’n keel, waarschijnlijk klopt zijn hart op dat moment zo snel dat hij blackout kan gaan. Dit is zo zielig gewoon. Ik weet niet hoe jullie zijn opgevoed maar als ik deze jongen was geweest en mijn ouders hadden dit gezien dan had ik nooit meer mijn gezicht mogen laten zien bij familie en vrienden.

  Bijdrager
  iMac Lover

  Ik heb een IMac Mini late 2012

  Een i7 quadcore 10 GByte ram en 1 Tbyte interne schijf

  De Intel GPU Intel 4000 blijft wat achter

  Inclusief een upgrade naar 10 GByte intern geheugen was ik bijna €900 kwijt

  Dus voor €400 koop je een geweldige machine

  Waar je zeker vijf jaar plezier van hebt.

  Al kost hij vijfhonderd Eurotjes met die genoemde specs heb je een dijk van een mac

  Bijdrager
  iMac Lover

  Ps marktplaats lijkt mij ook geen betrouwbare partner voor aankoop van 2e hands spulletjes

  Je kun ook kijken bij bijvoorbeeld Leap

  Echter leep zit aardig aan de prijs, betrouwbaar zijn heeft ook zijn prijs

  Bijdrager
  Mars

  Even voor al die mensen die zeggen dat ze niet verkocht worden voor rond de 850 euro. Ik heb meerdere exemplaren te koop staan op marktplaats(met 16gb en 250GB samsung 840) en ik verkoop ze echt voor die bedragen. Voor mede one-more-thingers kan er natuurlijk wel 5 tientjes vanaf;)
  Enne: ook betrouwbaar. Ik stuur hem echt op(na controle) en als er onverhoopt iets mis mee is stuur je hem terug en krijg je een andere. Ophalen kan natuurlijk ook.

  En 450 euro is te mooi om waar te zijn. Moet je hem zeker achter het station ophalen…

  Bijdrager
  Shmoo

  Er zijn ook mensen die zouden zich een heel klein beetje schamen wanneer ze een computer nieuwe voor 829,- kopen er na verloop van tijd voor een paar tientjes RAM + een SSD inzetten en hem dan 4 jaar later verkopen voor 850,-.

  Die SSD camoufleert gewoon je zwakke Intel HD 4000 grafische processor. Maar goed dat zal jou een zorg zijn toch, jij verkoopt een lekker snel machientje waar een hele hype rondom hangt omdat er een Quad Core processor inzit van 5 generatie geleden.

  Ik weet niet of ik daar trots op zou zijn.

  Bijdrager
  iMac Lover

  Ik heb heel bewust @Shmoo geen all in one gekocht:

  Reden een 21 inch iMac koste al gauw Euro1299,
  Een iMac is moeilijker te repareren, met die verlijmde glasplaat aan de voorkant.
  In eenvan mijn commentaren schrijf ik al over de zwakke Intel HD 4000 grafische processor.

  Maar ik speel nog geen één uur per jaar een spelletje op mijn Mac Mini.
  Een mac mini is makkelijker te upgraden. Dan spreek ik over de Mac Mini late 2012

  Een 21 inch iMac is gewoon te duur al heeft het wel een intern geheugen van 8 Gbyte ram.
  Wat moet ik met een apple muis als ik al ruim acht jaar een uitstekende logitech muis werk.
  Ik betaal voor iets, wat ik toch nooit gebruik.

  Bij mijn Mac Mini heb ik voor Euro 229 een 24 inch IPS sherm gekocht.
  Dus met deze configuratie iMac Mini i7 quadcore met een intern geheugen van 10 Gbyte en 1TByte trage schijf 5400 t/pm red ik mij prima mee.

  Gr.

  Bijdrager
  Mars

  Eerste alinea klopt niks van. Denk nog eens na over je opmerking over grafische processor opmerking. En als je tijd hebt ook over de qc-5 generaties-opmerking.

  Bijdrager
  iMac Lover

  Het is inderdaad de Intel HD Graphics 4000 1536 ram.

  Dit geld voor de Mac Mini late 2012

  Gr.

  Bijdrager
  flierefluiter

  iMac Lover geeft voorkeur aan Mac Mini…

  Ironisch.

  Bijdrager
  Shmoo

  Het verschil in grafische prestaties tussen 2012 en 2014.

  En dit soort porno oogt natuurlijk altijd veel extremer dan het in werkelijkheid is, nu lijkt het net alsof je links met een chip te maken hebt die 10 jaar oud is en rechts een chip die gebruikt wordt om COD of GTA spelletjes te spelen.
  Beide chips zijn gewoon basisinstrumenten en ‘waardeloos’ maar als ik zou mogen kiezen in 2016 en kijkende richting de komende 2 a 3 jaar dan kies ik altijd voor de rechterkant wanneer ik een algemene computer zou kopen.

  Maar goed TS gaat zijn computer gebruiken om muziek te bouwen. Waarschijnlijk heb je daar weinig grafische elementen bij nodig. Kortom ik denk dat hij heel erg goed zou passen op een 2012 model omdat deze een Quad Core processor + een SSD heeft. Hij kan voor 450,- dus makkelijk 2 a 3 jaar muziek maken op dat machientje en wat er na die tijd populair is of in zijn budget past dat ziet hij dan wel weer. Tegen die tijd krijgt hij waarschijnlijk ook nog 100 of 150,- terug voor deze machine van iemand die hem wilt gebruiken als mediaspeler of wat dan ook.
  Kortom, hij levert eigenlijk maar 300,- in over 2 a 3 jaar tijd, ik denk dat dit een prima deal is om mee te beginnen.

  Waar ik minder tegen kan zijn mensen die in 2016 doen alsof ze nog steeds met de Mac mini 2012 een of ander supercomputer in handen hebben alleen omdat er een Quad Core in zit en je zelf het RAM geheugen kunt verwisselen. Het was in 2012 al geen supercomputer maar gewoon een iets betere instap. Als die machine echt zo geweldig was geweest dan was het geen mini geweest maar een Mac Pro.

  Bijdrager
  iMac Lover

  Met een Mac pro kan ik gemakkelijk zes beeld schermen aan te sturen
  Dat lukt mij beslist niet met mijn Mac mini

  Twee beeld schermen is de limit

  Ik kan mij ook niet elk jaar een nieuwe computer permitteren

  Ik besteed mijn geld aan een nieuwe crosstrainer dan een iPhone
  Ik maak keuzes

  Ps ik kijk nu naar darlington road op advies van een vriendin in Ormond Beach Florida

  Gr

  Bijdrager
  iMac Lover

  Ik heb nog steeds een laptop met Windows Vista uit 2007
  Met Windows office 2007

  Af en toe gebruik ik hem nog jongens en meisjes

  Reden, ik heb ooit eens spraakherkenning software gekocht

  Dragon Naturally Speaking van Nuance versie 10

  Als ik lange documenten moet typen spreek ik deze tekst gewoon in
  Of het nu in Engels Nederlands of Duits maakt niet uit

  Ik kan deze oude laptop compleet bedienen met mijn stem

  Dragon Naturally Speaking is er ook voor OSX

  Helaas alleen in het Engels

  Zie YouTube. com

  Back to the movie SBS9

24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.