9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  Mir74

  Nieuwe macbook of macbook pro uit 2012?

  Ik sta op het punt een nieuwe macbook aan te schaffen, want m’n oude macbook uit 2008 (!) wordt nu toch echt wat traag…
  Ik ben beperkt in budget dus twijfel nu erg tussen de wat oudere macbook pro (volgens mij uit 2012) (http://www.laptopshop.nl/product/206392/apple-macbook-pro-13.html) of de nieuwere macbook (air).
  Ik gebruik de computer niet voor zware activiteiten als vormgeving of montage.

  Dank alvast!

  groet,
  Miriam

  Bijdrager
  Targaryen

  Voordeel van de MBP 13″: uitbreidbaarheid! Je kunt er een ssd inplaatsen en upgraden tot 16GB RAM. Nadeel: verouderde infrastructuur en zwaarder dan de Air. Ook de schermresolutie is verouderd. Ikzelf heb dit model vorig jaar gekocht en voorzien van een 256 GB Hdd en 16GB ram en het toestel draait als een tierelier. Ik gebruik ‘m voor het nemen van lesnotities en surfen op het net en fotobewerking.

  Bijdrager
  Koning Frank


  -edit: de topic titel was eerst ‘macboom’:(

  Bijdrager
  Shmoo

  1129,- voor dat model MacBook Pro vind ik erg veel geld op dit moment. Als je m zou kunnen kopen voor 899,- zeg ik oké.

  Bijdrager
  Nora is back

  Ik zou voor een Air gaan met 8 GB ram. Daar zit al een ssd in. Heb je aan 128GB voldoende opslag?

  Batterijduur is vele malen beter dan een mbp uit 2012, hij is nieuw, je hebt garantie, is lichter, etc. Wanneer je een retinascherm wilt is de air niet de juiste keuze, maar anders wel. Echt een geweldige laptop. Ik heb de 11″ en nog geen dag spijt gehad.

  Bijdrager
  Xcode

  Die tweedehands MacBook is fors aan de prijs. In jouw geval zou ik zonder twijfel voor een MacBook Air gaan met sowieso 8GB Ram (kan achteraf niet uitgebreid worden). Een nieuwe MacBook Air heeft een flink betere batterijduur, een SSD in plaats van een HDD (SSD’s zijn veel sneller en veel minder gevoelig voor vallen), is lichter (dat merk je echt) en, tsjah, is splinternieuw ten opzichte van het tweedehands alternatief.

  Bijdrager
  TheBigZ

  Eens met Nora en Xcode.
  Voor €1099 (tijdelijk) koop je nu bij de Media Markt een ”Early 2015″ 13″ MBA met 8GB geheugen.

  “Gekkenhuis” actie:
  http://www.mediamarkt.nl/mcs/product/_APPLE-MacBook-Air-13-CTO,10259,2112859.html

  Bijdrager
  computer space

  Géén Air nemen, Dat model moet Apple linea recta de prullenbak in doen. Het scherm ervan kan echt niet meer anno 2015. Kijk ook eens bij Mickeysoft, die doen nu wat Apple momenteel verzaakt: mooie spullen maken. Kijk bijvoorbeeld naar hun Surface 3 als je geen zwaar werk hoeft te doen. IPS scherm van 1920×1280, 10 uur video afspelen op de accu, pak m beet 650€

  Bijdrager
  IsSidha

  @computer space .. nou, als we dan toch bezig zijn dan kan ze beter de 18″ tablet van Samsung gaan kopen want die is EN groter EN beter EN goedkoper dan die Mickeysoft handel, wat is dat alweer verouderd zeg.. beetje 700 euro betalen voor een 9″ surface.. dat formaat kan echt niet meer in 2015..

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.