21 berichten aan het bekijken - 1 tot 21 (van in totaal 21)
 • Q:
  Bijdrager
  Stuart

  Nieuwe MacBook of behuizing vervangen?

  Een paar weken geleden is mijn MacBook van armleuning van mijn bank gevallen. Stom, ja, heel stom. De MacBook is op de zijkant gevallen waardoor de behuizing een tik heeft gekregen. Via YouTube heb ik verschillende filmpjes gezien over het plaatsen van SSDs, waarmee je MacBook belachelijk sneller wordt. Als ik mijn MacBook op Marktplaats zet, krijg ik er natuurlijk erg weinig geld voor vanwege de ‘schade’ aan de behuizing, ondanks het feit dat de MacBook verder nog in prima staat is. Wat is verstandiger… het verkopen van m’n MacBook, een nieuwe kopen en die volknallen met SSDs, of de behuizing van m’n huidige MacBook vervangen en daar de SSDs in zetten.

  Alvast bedankt!

  Bijdrager
  White

  Hoewel je mij geen specialist kunt noemen, maar zover ik begreep is er meer verandert aan de nieuwe MacBooks Pro dan alleen de SSD opslag….. dus mijn advies: een nieuwe!

  :-) eigenlijk standaard, bij de start van het nieuwe jaar: verse zonnebril, nieuw shirtje en verse MacBook…

  Bijdrager
  Stuart

  Ah dat had ik even duidelijker moeten vermelden; ik bedoel niet een nieuwe MacBook met SSD, maar een MacBook met zo klein mogelijke HD waarna ik er een aftermarket SSD inknal.

  Dus óf mijn MacBook verkopen, een (tweedehands) nieuwe MacBook met kleine HD kopen waar ik zelf een SSD inzet óf m’n huidige MacBook een nieuwe behuizing geven en daar de SSD inzetten.

  Bijdrager

  Ik snap niet waarom je advies wil hebben? Deze beslissing kun je toch zelf wel maken?
  Welke MBP heb je nu?

  Mensen die dit soort vragen stellen weten stiekem allang dat ze een nieuwe willen halen, maar dit moet alleen even bevestigd worden. Als je een nieuwe wilt, haal er dan gewoon 1. Als je het zonde vindt van je geld, dan niet. Simpel toch?

  Bijdrager
  taxandria

  Volgens mij vindt topicstarter het juist belangrijk om te weten of hij eenvoudig/tegen lage kosten de behuizing kan vervangen?

  Bijdrager

  *Edit*

  Bijdrager
  Moriarty

  De behuizing is niet eenvoudig te vervangen aangezien het hele Logic Board aan de topcase hangt.

  Daarbij is vaak zowel de topcase, als de bottomplate als de display-assembly verbogen en dienen deze allen vervangen te worden voor een cosmetisch 100% aanvaardbare oplossing…

  Ben je niet verzekerd via je inboedel voor deze schade?

  Bijdrager
  Michael91

  http://www.ifixit.com/Guide/MacBook-Pro-13-Inch-Unibody-Early-2011-Upper-Case-Replacement/6042/1

  Geen idee welke versie je hebt, maar de mevrouw op de instructievideo vindt het absolutely worth it. Als je toch een nieuwe macbook wilt, repareer je oude dan, en verkoop hem voor veel meer. Ook de onderdelen die je nodig hebt zijn te coop op ifixit:)

  Bijdrager
  Stuart

  @ MartijnH. Excuses, wat stom van me.. ik dacht dat een forum bestond voor mensen die vragen hadden. Wat ontzettend onbenullig van me!

  Als blijkt dat het duurder is om m’n eigen MacBook op te knappen, dan ga ik voor een nieuwe en zet ik mijn oude voor een prima prijs op Marktplaats.nl. Als het duurder is om een nieuwe MacBook te kopen en daar aftermarket SSD in te zetten, houd ik m’n eigen MacBook, “knap ik em op” en zet ik er zelf SSD in. Het is dus niet zo dat ik stiekem een nieuwe wil en niet luister naar de adviezen;)

  Bedankt voor de tips en de link! Ik wist niet dat het zo ingewikkeld was om de behuizing te vervangen, dus misschien is het inderdaad verstandig eens met m’n inboedelverzekering aan de slag te gaan. Als dat niet lukt, ga ik ifixit.com even goed bekijken.

  Thanks!

  Bijdrager

  Nogmaals, vermeldt dan op zijn minst om welke MBP het gaat. Adviseren best, maar kom dan gewoon zelf ook even met wat meer info. Apple logootje > Over Deze Mac

  Bijdrager
  Stuart

  Als ik flauw zou willen doen, zou ik je nu wijzen op het feit dat “vermeldt” in jouw post de gebiedende wijs is, waardoor je het niet met DT schrijft. Je hebt daarnaast niet eerder om extra informatie gevraagd over mijn MacBook, dus waarom je “nogmaals” schrijft, begrijp ik niet.

  Maaaaaaaar.. Je hebt gelijk; toch wel handig om extra info te geven!
  2009 / 2,53 GHz Intel Core 2 Duo / NVIDIA GeForce 9400M 256 MB / OS X 10.8

  Ik dacht dat de behuizingen gelijk zouden zijn, maar dat is misschien een onbenullige gedachte.

  Zojuist op iFixit rondgesnuffeld en ik had niet verwacht dat de onderdelen zo duur zouden zijn. Ik ga morgen contact opnemen met mijn verzekering en hoop dat zij me kunnen helpen. Bedankt voor het meedenken!:)

  Bijdrager
  Stuart

  Hm, kan m’n reactie helaas niet editten. Een beetje kinderachtig on my part, sorry;)

  Bijdrager
  Michael91

  http://www.ebay.com/itm/661-4948-GENUINE-ORIGINAL-APPLE-MACBOOK-PRO-15-UPPER-CASE-COVER-A1286-GRADE-A-/271028504671?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f1a8ec85f#ht_4493wt_1024

  Ze zijn natuurlijk altijd goedkoper te krijgen. Je moet zelf de afweging maken natuurlijk. Ben benieuwd wat de verzekering zegt:)

  Bijdrager
  Stuart

  Alles gekopieerd vanuit het info scherm van m’n MacBookie.. vergeet ik erbij te vertellen dat het om een 13″ model gaat. Lekker bezig.. toch bedankt voor je link. eBay heb ik geen ervaring mee, maar het is zeker de moeite waard om te kijken zo te zien!

  Bijdrager
  zepkleiker

  Ik heb begin deze maand de top case van mijn Macbook Pro 15″ (early 2011) laten vervangen omdat daar ook een deuk in zat na onbedoeld stuiteren op de grond van 1 meter hoog.

  Kosten waren ruim 300 euro bij ICTeam in St Oedenrode (arbeidskosten + materiaal), maar vielen me uiteindelijk nog wel mee. Bottom case en scherm waren dus verder in orde, en de interne componenten ook.

  Bijdrager
  Stuart

  Dat valt me behoorlijk tegen! Het is dan waarschijnlijk goedkoper een defecte MacBook te kopen en daarmee aan de slag te gaan..

  Bijdrager
  zepkleiker

  Mij viel het persoonlijk erg mee. Ik had gerekend op 500 of 600 euro namelijk voor zo’n unibody top case.

  Bijdrager
  Stuart

  Als ik 300-400 euro voor m’n MacBook krijg via Marktplaats en ik leg er 300 euro bij, dan heb ik een prima vervanging! 500-600 euro zou betekenen dat ik een gloednieuwe MacBook kan kopen.. in mijn geval zou het dus onbenullig zijn de mijne te repareren, als ik voor hetzelfde bedrag een nieuwe heb.

  Bijdrager
  zepkleiker

  Een gloednieuwe MacBook voor 500-600 euro? Begrijp ik je nu verkeerd of heb je de verkeerde prijzen in gedachten?

  Bijdrager
  Stuart

  Uh, ik was inderdaad niet helemaal duidelijk:

  Voor mijn MacBook krijg ik 400 euro, dus als ik 400 euro betaal voor de vervanging van de behuizing dan kan ik beter een nieuwere (tweedehands via Marktplaats) kopen, omdat ik dan net zoveel geld kwijt ben maar wel een nieuwer model ben.

  Bijdrager
  MBPuser

  Krijg je het de hulp van b.v. iFixit niet voor elkaar zelf de behuizing te vervangen denk je? Je hebt hem dan toch open en het is dan een kleine moeite om dan gelijk te upgraden naar 8GB en een SSD erin. Ben je misschien op z’n hoogst totaal €500 kwijt en wat uurtjes stress maar je hebt dan wel een hele snelle 64 bits MBP die schoon in van binnen en nog een hele poos meekan. Van Marktplaats moet je ook maar afwachten of je niet andersmans troep koopt en de volgende keer dat je wat ellende hebt aan je MBP schroef je hem lachend zelf open, je kent hem tenslotte letterlijk van binnen en van buiten. Ik heb bij mijn MBP dezelfde operatie gedaan terwijl ik er (nogsteeds) geen moer verstand van heb maar heb gewoon goed de filmpjes gekeken, overal een fotootje van gemaakt voor ik het losschroefde en ondanks alle boeman verhalen lukte het prima. Scheelt je een hoop centjes en je hebt een up to date machine die schoon, heel snel en goed is!

21 berichten aan het bekijken - 1 tot 21 (van in totaal 21)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.