23 berichten aan het bekijken - 1 tot 23 (van in totaal 23)
 • Q:
  Bijdrager
  DJMischaa

  Nieuw in Logic Pro X

  Eindelijk is het er dan, het zat er al aan te komen maar toch valt het wat onverwachts; Logic Pro X!

  Momenteel ben ik aan het installeren en wordt er ‘Basic Content’ gedownload. Ik heb alvast een topic gemaakt zodat alle Logic Pro fans hier lekker met z’n alle kunnen klessebessen over dit (misschien) mooi staaltje werk van Apple.

  Inactief
  Anoniem

  die ben ik aan het kijken:)

  Bijdrager
  Buzz

  In ieder geval al een klein bugje ontdekt: Rechts klikken op een track -> Reassign track en dan vind je in de submenu’s een aantal aanduidingen in het Duits, zoals Metronom, Kein Ausgan en Eingangsnoten.

  Bijdrager
  cids

  Klopt het dat Logic Pro X alleen 64-bit plug-ins ondersteunt dus geen bridge functie meer heeft?

  Bijdrager
  Buzz

  Klopt. Dat staat ook duidelijk bij de specs.

  Bijdrager
  cids

  duidelijk!

  Bijdrager
  Loek1991

  Ik heb gelezen dat Logic Pro X naast Logic Pro 9 installeert. Is er al een manier om 9 keurig te verwijderen en X te houden? En neemt X automatisch alle externe VST’s en plug-ins over? Ik zie het nut niet van 9 en X beide op je computer hebben. Kost alleen maar geheugen.

  Bijdrager
  Buzz

  Sowieso neemt X alle plug-ins, Apple Loops, etc. keurig over. Zolang de plug-ins 64 bit zijn natuurlijk. Zodra ik er zeker van ben dat ik versie 9 niet meer nodig heb gooi ik de apps netjes in de prullenbak. Dat is voor mij voldoende.

  Bijdrager
  Loek1991

  Als je alleen de Logic Pro 9 app in de prullenbak gooit, blijft er dan niet nog een hoop troep van 9 diep in de library staan?

  Bijdrager
  DJMischaa

  Logic Pro 9 op zich zelf is maar zo’n 800MB, kan je net zo goed laten staan, toch?
  Maar het lijkt mij inderdaad dat je de app gewoon kan verslepen naar je prullenmand.
  Misschien is AppZapper een leuke tip.

  Inactief
  Anoniem

  Ik heb er eigenlijk niks aan, de Sylenth1 is niet 64 bit, dus die kan ik niet gebruiken, beetje jammer…

  Bijdrager
  Loek1991

  Werkt de Sylenth niet meer in Logic Pro X?

  Bijdrager
  DJMischaa

  @Loek1991: Sylenth1 is een 32bit VSTi, dus werkt (nog) niet in Logic Pro X nee. Op bepaalde fora kwam voorbij dat Lennar Digital bezig is aan een 64bit versie, dat zal toch de toekomt zijn, ook met deze stap van Apple.

  @wensink: Door te zeggen dat je niks aan Logic Pro X hebt omdat het in 64bit is en geen Sylenth1 tot je beschikking heb mag je je wel eens gaan afvragen wat voor producer je bent..

  Inactief
  Anoniem

  Ik gebruik de sylenth gewoon heel veel, ik ga niet over op de nieuwe software als meer dan de helft van mijn plug-ins niet werkt, Sylenth1 is gewoon maar een voorbeeld. Mijn hele collectie aan waves plug-ins werkt ook niet..

  Bijdrager
  eonic

  Lennard moet inderdaad eens wat gaan doen. Niemand die hem kent ( is een Nederlander) die hem ff een schop onder de kont kan geven ?
  Ik vraag me overigens af of er ooit wat gaat gebeuren. Men zeurt er al tijden over, en er wordt nooit op gereageerd. Was van de week nog. Even op zijn antieke website, waar al jaren niet op is veranderd, tot nu. Als je naar de shop gaat staat daar; logic pro x is not supported of iets van die strekking, lijkt erop dat lennard de vinger geeft helaas…

  overigens is er een plugin die ik veel gebruik sinds ik op 64 bit draai (deed dit al in logic9) de Dune. Weet even de merknaam niet zo 123 maar die is zeer gebruiksvriendelijk en min of meer de zelfde sound als sylenth1

  Ook die nieuwere variant van de Waver bundels zijn overigens gewoon in 64 bit

  Bijdrager
  Loek1991

  Hoe kom ik erachter welke plug-ings 32 bit zijn en dus niet werken in Logic Pro X? Ik gebruik de sylenth1 ook meer dan regelmatig en ook de plug-ins van Waves zitten in bijna elk project. Verder gebruik ik de Kontakt 5 en nog plug-ins van Fabfilter, Sonalksis en Sugar Bytes. Weet iemand daar toevallig iets over?

  Bijdrager
  eonic

  Draai je logic 9 ook nog? Start die dan op in 64 bit. Je gaat hiervoor naar apllications, logic -> cmd i en daar vink je boot in 32 bit uit.
  Zodra logic dan start krijg je in je dorp down menu 2 mapjes, auinstruments/ plugins en 32bit auinstruments/plugins

  Alles wat in die 32 bit map staat heb je alleen in 32 bit draaien.

  Alle waves, fabfilter en sugarbytes plugins zijn ook in 64 verkrijgbaar.

  Inactief
  Anoniem

  Die flex pitch werkt wel heel goed, gisteren even geprobeerd, ik had niet verwacht dat dat zo goed en simpel zou werken.

  Maar omdat hij geen 32 bit plug-ins ondersteund ga ik niet compleet over, ik zie verder ook niet veel voordelen in Logic Pro X boven 9.

  Ik downgrade wel weer naar Snow Leopard.

  Bijdrager
  KarelWillem

  De iPad app voor Logic Pro X is ook een hele fijne aanvulling.

  Die combineert het beste van bijvoorbeeld Garageband, met de uitgebreidere mogelijkheden van Logic.
  Erg leuk om mee te spelen, en als uitbreiding op je keyboard, mixer, drumpad, etc.

  Bijdrager
  cids
  Loek1991 op 20 juli 2013

  Hoe kom ik erachter welke plug-ings 32 bit zijn en dus niet werken in Logic Pro X? Ik gebruik de sylenth1 ook meer dan regelmatig en ook de plug-ins van Waves zitten in bijna elk project. Verder gebruik ik de Kontakt 5 en nog plug-ins van Fabfilter, Sonalksis en Sugar Bytes. Weet iemand daar toevallig iets over?

  Even checken op de websites van de developers, maar alle (actuele) Native Instruments plug-ins zijn 64 bit, hetzelfde geldt voor Fabfilter en ook voor Sonalksis…

  Sleutelbeheerder
  Night

  Grappig dat Lennar wèl de WIndows versie in 64bit heeft…

  Bijdrager
  plonserd

  Logic Pro X ziet er mooi uit, maar weinig vernieuwend.. Alles wat voor mij ontbrak in Logic 9 heb ik inmiddels al aangeschaft via third party software (Melodyne, Ez Drummer, Neyrinck V-Control voor de iPad,..)
  Als ik heel de tijd hierop had moeten wachten had ik al veel projecten mislopen..

  Ik blijf dus nog mooi bij Logic 9 op Snow Leopard

  Bijdrager
  Ezri Dax

  Ik heb Logic X nu ook draaien en ik moet zeggen dat ik het een hele verbetering vind.

  Vooral drummer vind ik een uitvinding. Het zit natuurlijk al in de garageband uitvoering op de iPad, maar hier is hij, vind ik, nog bruikbaarder. Vooral ook dat je kunt instellen dat de bassdrum en de snare de muziek moet volgen.
  Ik moest wel even zoeken, hoe je een nieuw deel moest toevoegen. Ik kan nu eindelijk bruikbare breaks maken, ook midden in de nacht. Zodat in bepaalde gevallen de stokjes weg kunnen blijven.

  Klein uitprobeer project.

  http://chirb.it/0BcH00

  laatste 1.5 min is leeg.

23 berichten aan het bekijken - 1 tot 23 (van in totaal 23)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.