6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  Vindplaats

  Niet veilige sites

  Regelmatig staat in Safari in de adresbalk op mijn Macbook bij het bezoeken van een site de mededeling Niet veilig. Voorbeeld hiervan is “www.openfietsmap.nl”. Kan ik deze sites met deze mededeling toch bezoeken? In Firefox is het precies hetzelfde.

  Bijdrager
  Joost

  Niets om je zorgen over te maken. Sinds enige tijd worden alle niet https sites als onveilig gezien en niet iedereen kan of wil de kosten betalen voor een https site/verbinding.

  Bijdrager
  Shmoo

  Je kan ze wel bezoeken maar de vraag is of je het zou moeten willen. Ook al vul je er mogelijk geen persoonlijke gegevens in, dit zijn websites die te vergelijken zijn met mensen die stokoude computers gebruiken met verouderde versie van OS X erop + browsers die out of date zijn. Die mensen hoeven ook niet dood maar ik zou ze niet heel erg serieus nemen wanneer ze over computers en tech praten.

   

  Sites die tegenwoordig geen https aanbieden zijn vaak projecten die verlaten zijn. Deze brengen niet (meer) voldoende op of de persoon er achter is interesse verloren. Je kunt beter alternatieven zoeken. Sites die wel bewoon onderhouden worden en die wel standaard een https verbinding hebben en dus ‘veilig’ zijn.

   

  Let wel op. Soms komt het voor dat een site vergeet een https verbinding te vernieuwen, dat is iets anders dan een site die nog nooit een https certificaat heeft gehad. Als jij OMT regelmatig bezoekt en alles werkt gewoon prima maar dan kom je op een blauwe maandag op OMT en ineens is de site niet meer veilig omdat het certificaat verlopen is dan is dat wel iets anders. Dan zou ik gewoon even wachten totdat Raymon eindelijk uit zijn bed is en de boel gaat updaten. 🙂

   

  Bijdrager
  penseel

  Geen gevoelige informatie achterlaten  wachtwoorden bankgegevens.

  Bijdrager
  TheBigZ

  Joost op 9 juli 2019 om 14:06

  Niet iedereen kan of wil de kosten betalen voor een https site/verbinding.

   

  Wat betreft die kosten:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Let’s_Encrypt

   

  Sleutelbeheerder
  Night

  Pûh, de meeste providers bieden inmiddels gratis (of bijna gratis) gedeelde SSL aan.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.