30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 32)
 • Q:
  Moderator
  Night

  Newsgroups?

  Iedereen heeft zijn mond vol van ‘newsgroups’ als het om downloaden van films (en dat is gelukkig nog steeds legaal in Nederland) t.o.v. via torrents downloaden. Met name de snelheid die geroemd wordt, spreekt mij wel aan.

  Maar…

  Hoe werken die newsgroups en welke programma’s heb je nodig?
  Zijn er instellingen die je moet hebben, zijn er bepaalde servers of heb je inlog codes nodig?

  En dan…

  Hoé werkt het? Is het makkelijk of moet je ècht weten wat je aan het doen bent?
  Hoe makkelijk is het zoeken naar films?
  Zijn er websites, waar diversen aangeboden worden?

  Een hele hoop vragen. Nu de antwoorden nog:)

  Bijdrager
  m00n
  Bijdrager
  Rupert_nl
  Bijdrager
  WaZoo

  Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Zelf een tijdje met Unison aan ut klooien geweest, maar om nou te zeggen dat dat helemaal vanzelfsprekend ging (zoals bij torrents), nee:(

  Bijdrager
  MacTS

  Zoeken doe je met ftd, zie http://www.ftd4linux.nl) of zoekmachines ( http://www.binsearch.net of http://www.nzbindex.nl). Downloaden met bijv. iGrabNews. Controleren en uitpakken met MacParDeLuxe. Als je het eenmaal gezien en door hebt wil je nooit geen trage en onbetrouwbare torrents meer. Het is dan zeker niet moeilijker dan torrents of p2p.

  Bijdrager
  pascal75

  Ik sluit me aan bij M00n, maar denk er om het is niet zo simpel als het downloaden van een filmpje via limewire… er komt meer bij kijken…
  Zo heb je waarschijnlijk een abbonement bij een newsserver nodig zoals Eweka,
  Een newsreader als Unison ( bijvoorbeeld )
  Een programma om .rar bestanden te combineren
  En een programma om je bestanden die niet kompleet zijn te repareren dmv Par2, en dit kan dan weer door een programma als MacPardeluxe.
  Voor het zoeken kan je FTD gebruiken… deze is er inmiddels ook voor de Mac.

  Dus ik zou inderdaad alles eens goed en rustig doorlezen op binaries4all

  Suczeven

  Bijdrager
  tarun

  Een goede bron om films in nieuwgroepen te vinden is voor mij http://www.nieuwsgroepen.net/. Wat de daar download is een .nzb-file. Die kan je met b.v. iGrabNews openen. Wat dit programma download zijn meestal stukjes (.rar) die je met b.v. MacPar Deluxe aan elkaar plakt. Vandaar moet je het zelf verder kunnen doen. Succes.

  Bijdrager
  MacTS

  Er komt inderdaad iets meer bij kijken, maar het valt al met al best mee. Zoeken gaat via de bovengenoemde zoekmachines op internet. Maar aangezien bestanden niet altijd onder hun eigen naam worden geplaatst vind ik FTD veel handiger. Voor de kleine schare fans van het 18+ genre is er dan ook nog http://www.ijsklontje.nl:wink: Downloaden kan via de nieuwsserver van je eigen internetprovider, maar daar staan de bestanden vaak niet langer dan een paar dagen op en is de snelheid gelimiteerd. Vind je bestanden die ouder zijn, dan kun je alleen maar downloaden via een nieuwsserver met een langere zgn. retentietijd (30, 50 of soms zelfs 100 dagen). Voor deze payservers betaal je dan een bepaald bedrag per maand, meestal tussen €6 en €8 per maand, afhankelijk van je abonnementsperiode. Vaak wordt er een gratis proefperiode aangeboden. Kijk maar eens op http://www.hitnews.eu De snelheid daar ligt op 10 Mb/s. Heb je een adsl-abonnement van deze snelheid, dan ligt je werkelijke downloadsnelheid niet veel lager. Er is één maar aan al dit genot: jij gebruikt de volle internetbandbreedte, dus huisgenoten die op een andere computer ook willen internetten gaan de snelheid van een inbelmodem herbeleven….

  Bijdrager
  WaZoo

  10Mb haalbaar? WOW da’s wel een stuk beter dan torrents, daar haal ik op zijn hoogst 350k en dan ben ik al blij!
  Tijd om maar weer eens wat nieuws te leren dan hehe

  Bij de weg, is unrarx niet genoeg dan voor die rar-files?

  Bijdrager
  MacTS
  ”WaZoo”

  10Mb haalbaar?

  Ach, de meeste payservers bieden ook 20 Mb/s aan. Moet je natuurlijk wel ook zo’n snel adsl- of kabelabonnement hebben. Ik heb een adsl van 6 Mb en het downloaden via mijn newsserver zit constant op 635 KB/s, komt overeen met 5,1 Mb/s.

  Bijdrager
  Maced.2

  10Mb haalbaar? :?

  ach we halen hier 16 mb download met Ewka / casema. :mrgreen:

  Bijdrager
  Donnie Darko

  Ha Maced:D Jou ben ik dacht wel eens eerder tegen gekomen…:P

  Wat is usenet toch goed.

  Bijdrager
  nookie

  Unrarx is zeker niet genoeg.
  Een rar bestandje bestaat uit heel veel losse pakketjes die binnengehaald worden.
  unrarx geeft dan eigenlijk altijd een error omdat zo’n klein pakketje wat onderdeel is van een rar bestand net niet ok is.
  Macpardeluxe doet eigenlijk hetzelfde als unrarx, behalve dat hij de binnengehaalde rar bestanden nakijkt op fouten, dat doet macpardeluxe met de binnegehaalde par2 bestanden. Die zitten meestal (bijna altijd) bij je gedownloade film of wat dan ook. Klikken op zo’n par2 bestand en de rest gaat vanzelf. Hij kijkt alles na, zegt of er wat ontbreekt enz enz en pakt hem dan voor je uit na de check.

  Ik gebruikte eerst altijd torrent, maar sinds ik dit heb uitgevogeld, geloof mij, het kost je maar een uurtje, dan werkt dit echt vele malen beter. Gaandeweg kom je wel wat dingen tegen waar je dan geen antwoord op weet, maar als je die vraag hier stelt, dan komt alles goed.

  http://www.ftn2day.nl , daar haal ik zo’n beetje alles vandaan. Een nzb-tje is zoiets als een torrent bestandje.
  Je moet je wel even aanmelden, maar dat is een eitje. Er staat erg veel op die site.
  Als je ooit zover bent en je wilt weten hoe die site werkt i.s.m. de search-engines, dan kan je altijd een pm sturen.

  Er gaat een wereld voor je open, geloof mij!!!!!!!!!

  Bijdrager
  Pi
  ”nookie”

  Unrarx is zeker niet genoeg.
  Een rar bestandje bestaat uit heel veel losse pakketjes die binnengehaald worden.
  unrarx geeft dan eigenlijk altijd een error omdat zo’n klein pakketje wat onderdeel is van een rar bestand net niet ok is.

  Ik gebruik anders Unrarx hoor. Hiermee kun je ook par2 bestanden openen en je rar bestanden repareren. Ik vindt het beter draaien dan MacPar.

  Moderator
  unSOUND

  Alle vragen en benodigde programma’s staan hier al opgesomd:

  http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=1411228#1411228

  Moderator
  Night

  Ik heb een aantal free servers gevonden en ik heb op m’n router poort 119 opengezet, omdat ik ergens gelezen heb dat dat voor “news://” is

  (http://www.smr-usenet.com/free.shtml)

  maar als ik die servers toevoeg in iGrabnews, krijg ik met geen enkele server contact.
  Wat doe ik fout?

  vb: 208.149.207.130:190 – Authentication staat uit (geen log/pass)

  Bijdrager
  MacTS

  Heb je de newsserver ook juist ingesteld onder Servers – News/Modify NNTP server? Ook je inlogcode en wachtwoord correct ingesteld? Ik heb de opgegeven site even gecheckt, maar het zijn wel extreem trage servers hoor met weinig groepen! Ze mogen dan gratis zijn, in de praktijk zul je er denk ik niet veel mee kunnen. Bij welke internetprovider zit je? Probeer de nieuwsserver daar van eens. Die zal in ieder geval beter zijn dan dit.

  Moderator
  Night

  Ik zit bij chello… en die staat zo ongeveer onderaan in de top-100 qua qualiteit

  Bijdrager
  MacTS

  De kwaliteit van Chello ken ik niet, maar stel hun nieuwsserver eens in IGrabNews in i.p.v. van een van al die andere zgn. free servers. Server address: news.chello.nl Server port: 119 Max. connections: 4 en bij Authent jouw inlogcode en wachtwoord bij Chello. Kan toch niet misgaan zou je zeggen.

  Bijdrager
  sally

  Bij @home lukt het zelden….
  Wat is het beste liefst gratis alternatief?

  Bijdrager
  MacTS
  ”sally”

  Bij @home lukt het zelden….
  Wat is het beste liefst gratis alternatief?

  Waarom lukt het zelden? De nieuwsservers van je internetprovider hebben het grote nadeel dat de bestanden slechts enkele dagen (2-3) op de server staan. En ze zijn minder snel. Dus dat kan de reden zijn dat het bij @home niet lukt, maar dit probleem heb je bij alle providers. Daarom bestaan er dus betaalde nieuwsservers die beide problemen oplossen. Waarom probeer je niet eerst eens een gratis proefperiode bij http://www.tweaknews.nl of http://www.hitnews.eu Na de proefperiode verloopt het abonnement automatisch en zit je nergens aan vast. Daarna kun je lid worden zonder opzegtermijn.

  Bijdrager
  sally

  Met lukt niet, bedoel ik, 1. dat de betreffende newsgroep niet op de server staat. 2. gehavende downloads.
  Bedankt voor de tips.

  Bijdrager
  MacTS
  ”sally”

  Met lukt niet, bedoel ik, 1. dat de betreffende newsgroep niet op de server staat. 2. gehavende downloads.

  Het antwoord had ik hierboven al gegeven: de servers bij je eigen provider zijn te klein om lang bestanden op te bewaren, vaak maar 2-3 dagen. Kies daarom een payserver.

  Bijdrager
  sally

  Het was ook geen vraag. Het was een antwoord.
  :wink:

  Bijdrager
  MacTS

  Sorry dan voor mijn meedenken. Zal het voortaan laten.

  Bijdrager
  sally

  Welnee joh,
  Dat meedenken wordt zeer gewaardeerd.
  Ik heb nog een tip voor @Home gebruikers.
  Als je je aanmeldt bij http://www.hitnews.eu om even gratis te proberen, zul je waarschijnlijk vergeefs wachten op je bevestigingsmailtje. Met een mailtje naar de support van hitnews is dit snel op te lossen.

  Bijdrager
  MacTS
  ”sally”

  2. gehavende downloads.

  Daarom worden er eigenlijk altijd PAR2-bestanden mee geupload om foute bestanden te repareren en ontbrekende aan te vullen. MacParDeLuxe controleert en herstelt alles automatisch voor je.

  Bijdrager
  danielpunt

  Ik heb nu een brief van TweakNews voor me liggen, met inlog codes enzo.
  Dus ik open Unison, vul de gegevens in, en dan worden alle nieuwsgroepen opgehaald. Maar dan krijg ik de melding ‘Authentication failed.’ Terwijl alle gegevens kloppen, heb alles echt heel erg goed gechecked.

  Heb alles al geprobeerd, met of zonder poort 119 ingevuld (staat op de website), met of zonder SSL en nog meer.

  Wat doe ik fout?

  Bijdrager
  danielpunt

  Laat maar, het is eindelijk gelukt. Vraag niet hoe dat zo in eens kan.

  Bijdrager
  jimmoor

  Ik haak maar even in op een oude serie berichtjes, maar ik gebruikte tot nu toe iGrabNews tot volle tevredenheid. Sinds mijn nieuwe MacPro met Leopard werkt dat helaas niet meer. Iemand een goed idee voor vervanging onder Leopard, zodat het weer werkt. Op de linkpagina van Unsound staan nog andere, maar welke werkt dus onder/met Leopard?

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 32)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.