6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  Robbevh

  Netwerk Splitsen voor snelheidswinst?

  Omdat we thuis vaak nogal traag internet hebben doordat we er met vele gebruikers tegelijk op bezig zijn wil ik m’n draadloze netwerk splitten.

  Ik wil het splitten zodat ik met mijn computers een apart netwerk heb en dan de rest van het gezin ook…

  Ik heb momenteel een Netgear WGR614 die volgende apparaten voorziet van internet:

  – iMac
  – MacBook
  – Vaste computer woonkamer (als enige bekabeld aangesloten)
  – Notebook Vader
  – Notebook Broer
  – Vaste Computer broer
  – Vaste computer zus
  – HTC Touch
  – nog een PDA

  natuurlijk zitten niet al deze apparaten tegelijk op het internet, maar 6 gebruikers op hetzelfde moment komt toch geregeld voor. Dan merken we natuurlijk een serieuze internetvertraging en dit wil ik beginnen voorkomen.

  Nu volgen mijn vragen

  1)
  We hebben Telenet Turbonet en daar mag ik tot vier computers aansluiten, betekent dit dat deze allemaal een afzonderlijk IP adres kunnen krijgen?

  2) Mijn telenet modem heeft maar 1 ethernetpoort, m’n router vier. 1 van die poorten voorziet de pc in de woonkamer van internet. Zou ik al een prestatieverschil merken als ik m’n airport Extreme aan een ethernetpoort van de router hang?

  3) Zou ik in plaats van die router niet beter eerst een Switch plaatsen, daar zowel de Netgear als de Airport Extreme verbinden of gaat dit geen verschil geven in snelheid?

  4) Is er een mogelijkheid om het gewone HTTP verkeer voorrang te geven op het downloadverkeer via P2P of torrents en dergelijke?

  Alvast Bedankt
  Robbe

  Bijdrager
  iJoost

  Als je nu gewoon eens begint om het echte probleem aan te pakken. Ik schat dat de p2p client(s) de hele upload-bandbreedte gebruiken. Je moet ze even zo instellen (percentage) dat er nog wat overblijft voor andere zaken. Tien tegen een heb je dan meteen ook weer een fatsoenlijke download snelheid.

  Bijdrager
  Robbevh

  P2P staan allemaal ingesteld dat er niet geupload wordt … alleen downloaden wordt toegestaan. Enige uitzondering hiervan is Transmission, die mag uploaden tot 20kb/s … Maar zelfs als transmission niet openstaat is het internet vaak traag …

  Bijdrager
  tjetta

  Op die manier hou je P2P wel in stand ja..:)

  Bijdrager
  Bostie
  ”tjetta”

  Op die manier hou je P2P wel in stand ja..:)

  Daar gaat het niet om hé…

  Bijdrager
  macpro
  ”Robbevh”

  P2P staan allemaal ingesteld dat er niet geupload wordt …

  Maakt niet uit. Downloaden genereert ook uitgaand TCP/IP verkeer (en daarmee bedoel ik geen P2P data) en dat is een factor tig trager dan je download snelheid. Maar daarmee kun je wel je internet aansluiting zodanig belasten dat de snelheid flink inzakt.
  Dus neem het advies van iJoost ter harte en kijk daar eens naar.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.