6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  Wammes

  navigeren in menubalk met muispijl

  In de menubalk kun je behalve met de muis, ook navigeren met de pijltoetsen. Daartoe verplaats je eerst de z’n. focus naar de menubalk met Ctrl +F2. Dat kan alleen maar in het linker deel van de menubalk. Is er ook zo’ truc (toetsencombinatie) om naar de rechterkant van de menubalk te komen?

  Sleutelbeheerder
  Night

  Nee, omdat dit geen menu is, maar een verzameling van losse ‘appjes’; menubar items.

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Ctrl+F8

  Bijdrager
  Wammes

  Ctrl + F8 inderdaad. Maar Night heeft ook gelijk in zoverre dat je kunt niet langs die weg in de menubalk items van gedownloade apps komen, maar alleen in die van tot OS behorende extensies zoals WiFi, datum/tijd, Time Machine, Bluetooth etc. Overigens kun je de ock bereiken met Ctrl + F3. Dank.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Gelukkig is dat maar ten dele waar. Goed geschreven menubar items, zoals iStats menu kunnen ook met ctrl-F8 worden bereikt.
  Deze commando’s komen overigens uit de toegankelijkheids-systeemvoorkeuren (te vinden in de keyboard shortcuts menu en zijn bedoeld voor bv. mensen die bv. met een Braille-regel door het systeem moeten kunnen navigeren.

  Bijdrager
  Wammes

  Apple programmatuur lijkt soms op het fameuze SF verhaal The Big Front Yard “https://en.wikipedia.org/wiki/The_Big_Front_Yard, een van de eerste verhalen waarin je door een deur gaande, in een parallelle wereld terecht komt. Indertijd een grote verrassing, nu gesneden koek voor verwende lezers. Bij Apple ga je soms bij het openen van de motorkap een andere dimensie binen. Kwam Steve Jobs echt uit Servië en wat voerde hi daar uit? Wordt vervolgd.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.