8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  Gastonw

  NAS via USB?

  Hallo,

  Volgend probleem c.q. vraag: momenteel hebben we een NAS in gebruik voor films via Plex. Omdat hij nogal vaak bufferde hebben we het ethernetkabeltje direct in de Mac Mini gestopt in plaats van aan de router. Bufferen is voorbij, maar hij zit dit nog als een netwerk device en de verbinding is om de zoveel tijd weg. Je moet dus telkens in Finder apart verbinden met elke map op de NAS (Films en Series) zodat Plex deze kan inlezen.

  Is het (technisch) mogelijk om een verloopje Ethernet > USB op het kabeltje te zetten zodat de Mac de device als USB device ziet?

  Alvast bedankt!

  Bijdrager
  computer space

  Gewoon de boel normaal met Gigabit bedraden. Als je router dat niet ondersteunt, hang je er gewoon voor 3 tientjes een goede switch achter. Bij mij verhoogde dat ook de betrouwbaarheid, omdat de ADSL router een paar keer per dag spontaan reset. De Switch (Dlink DGS108) valt nooit uit.

  Bijdrager
  madcat

  Het hele idee van een NAS (Network Attached Storage) is dat hij aan het netwerk zit.
  En nee, het is niet mogelijk om ethernet om te zetten in USB.

  Gewoon een goed intern netwerk opzetten zal deze problemen oplossen, een upgrade van je router of een gigabit switch kan dit oplossen.

  Bijdrager
  Bianco

  Andersom is wel mogelijk, dus zou dit ook moeten kunnen.

  Bijdrager
  Nikita

  Da’s een netwerkkaart-op-USB. Krijg je hetzelfde effect als wanneer je die netwerkkabel gewoon gelijk in de netwerkpoort steekt van je Mac. Oftewel, een netwerkschijf zal altijd een netwerkschijf blijven. Als je een USB HDD wil hebben, zal je een USB HDD moeten gebruiken:-)

  Bijdrager
  Gastonw

  Ah, jammer.

  Hoe kan ik dan voorkomen dat de Mac Mini de verbinding continue verbreekt? Is heel hinderlijk. Wil gewoon dat ie continue verbinding heeft ermee.

  Bijdrager
  computer space

  Wat is continue? Valt de verbinding weg als de mini aan staat, of na herstarten? Lijkt bijna of de NAS in een soort deep sleep gaat waarbij ie zelfs de netwerkverbinding uitschakelt.

  Bijdrager
  Gastonw

  Continue is dus altijd verbonden en te benaderen zijn, net als een gewone USB/Thunderbolt schijf. Na een tijdje valt de verbinding weg, gewoon als ‘ie aan staat. Sleepmode van NAS staat uit. Gaat trouwens om een WD MyBook Duo

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.