4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  hopsa

  NAS met linux benaming?

  Hallo

  onze NAS heeft een stroomuitval gehad van een niet nader te noemen stroomleverancier.

  Hierdoor zijn alle(!!!) bestanden in het ongewisse geraakt.
  alle photoshop en illustrator eps-jes weten niet meer door welke van de twee programma’s ze zijn aangemaakt. Quarkbestanden zonder extensie moeten handmatig er van worden voorzien om ze te openen.
  Alle voorvertoningen zijn verdwenen.
  Bestands- en directorynamen met een slash erin hebben rare namen gekregen
  Maar ook andere bestands- en directorynamen hebben vreemde namen gekregen.

  psd/psb/pdf en indd namen zijn bewaard gebleven
  Na de stroomuitval hebben we er nog even gebruik van kunnen maken, zoals we gewend waren, maar na een tijdje kregen we verbindingsproblemen. Zomaar uit het niets.

  Is dit terug te draaien? want zoals gebruikelijk bij dit soort oerproblemen was de back-up mislukt en de nieuwste was gemaakt na de stroomuitval… :cry:

  Bijdrager
  coootju

  Je probleem is dat de finder and flags info weg is. Dit los je op door alle data naar een MacOs9 (!) machine te kopieƫren en terug te plaatsen. Macos9 zorgt voor die extra bestandjes die door MacOsX gebruikt worden als er geen extensie achter staat.
  Na het terug plaatsen van een backup treed dit ook regelmatig op. Sla daarom altijd je documenten op met de bestandsextentie.

  Succes, Marco

  Bijdrager
  coootju

  En een goede beveiliging (UPS) kan ook geen kwaad. Dit is een soort noodbatterij. Deze zorgt dat je na stroomuitval je server gecontroleerd kan afsluiten en vangt de stroompieken op.

  Bijdrager
  hopsa

  oei een macos 9 mac… die heb ik alleen nog thuis op de plank staan (omdat ie zo mooi is)
  maar ja van de 260 gieg telkens 4 gieg kopieren..

  de grote harde schijven bestonden toen nog alleen in resellerkrantjes haha

  Zo’n ups ding zijn we naar aan het kijken, vlgs de systeembeheerder van ons moederbedrijf heeft zo’n ups de optie om de cache van de NAS nog even lekker uit te laten schrijven om hem daarna veilig uit te zetten. Maar ja

  Dat neemt niet weg dat het niet gewoon nog een keer kan gebeuren, want we hadden eerst wel gewoon verbinding… dat begrijp ik al helemaal niet.

  De verkopende partij van dit apparaat zei doodleuk, ehh tja wij weten het ook niet hoor! Misschien kunt u alles er opnieuw opzetten. :?

  We hebben nog een hele ouwe back-up (nou ja, van drie weken geleden, dat was de oude kapotte server.) dus die ga ik er dan maar op dupliceren en dan vergelijken maar weer… wat een vervelende dag is dit

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.