6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  spw70

  naar EFI Fiery controller printen

  Wij hebben op kantoor een Ricoh Mp c4503 met daar aan een Fiery controller. Nu printen we hier met een 12 tal personen op, van prepressers (vandaar de controller of RIP) tot administratieve collega’s. Door het continu vastlopen van het systeem gingen we is wat beter kijken hoe iedereen hier mee geconnecteerd was. We zagen hier weinig samenhang en vermoede dat we hierdoor probleem kregen. Sommige printen met de Fiery driver naar de controller, andere rechstreeks naar de printer via printer driver die dat op zijn beurt dan weer aan de controller moest geven. We besloten dat het het beste was om allemaal op IP naar de controller te printen met de Fiery printer driver, dat leek mij het meest logische. De grote problemen zijn opgelost maar voor de administratieve geeft dit weer grote vertragingen bij print commando’s. Ik ging diep graven bij EFI naar wat de theoretisch juiste manier hier is maar zie door de bomen het bos niet meer. Is er iemand die deze marteling al is doorlopen heeft en wat advies kan geven hoe dit precies moet?

  Bijdrager
  JoopJoopJoop

  Geef de administratie een eigen printer voor weinig, probleem opgelost!

  Bijdrager
  EagerB0bNerd

  Dat is iets waar je zelf niet mee moet gaan rommelen. Als je zo’n systeem hebt is er ook iemand die er verantwoordelijk voor is. Dus voor de aanschaf, installatie en onderhoud. Die moet je aanspreken.

  Bijdrager
  SvS

  Met beide reacties eens. Pas het allebei toe. (prijzen van Laserjet voor enkel zwart wit printen zijn vaak onder de €100)

  Bijdrager
  spw70

  Bedankt voor jullie reacties. De administratie moet ook in kleur printen en in groot volume waardoor het echt al een groot office model zou moeten worden gelijk aan de mpc 4503. Ondertussen lijkt het tijdelijk goed te werken door de administratieve de printer driver te laten gebruiken ipv de rip driver maar ik ga het opnemen met een technieker van Ricoh zodra die verschijnt.

   

  De teller staat vandaag trouwens op 1.441.923 afdrukken dus een printer van 100 euro gaan we snel in de vernieling hebben liggen.

  Bijdrager
  JoopJoopJoop

  Het gaat natuurlijk om de prijs per pagina en niet wanneer die in de “vernieling” gaat…

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.