7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  snipper

  Motorola MOTOROKR S9 HD Bluetooth Stereo Headset toch kunnen

  De meegeleverde oordopjes klinken niet zo goed, daar is iedereen het wel over eens. Wat erger is: Ze blijven bij lang niet iedereen in de oren hangen. Bovendien is een draadloos koptelefoontje natuurlijk veel leuker:) en handiger omdat je niet met die draadjes overal achter blijft hangen en je je handen vrij hebt omdat je je iPhone gewoon in je zak kan stoppen.

  Ik verwachtte daarom dat, nu Apple stereo Bluetooth ondersteund, er een groot aanbod en een rage in Bluetooth koptelefoontjes zou volgen. Dat lijkt tot nu toe erg eh… ‘mee te vallen’. Zelfs op iPhoneclub, waar toch een gigantisch aanbod is van accessoires, staat niet één stereo bluetooth koptelefoontje geadverteerd, laat staan met microfoon en iPhone bedieningsknoppen :

  Na het lezen van tientallen reviews, her en der op internet, van iPhone bezitters en review-sites, wilde ik de Motorola MOTOROKR S9 HD Bluetooth Stereo Headset kopen, zoals hij op Amazon.com wordt aangeboden.

  Zoals geldt voor meer iPhone accessoires – en niet alleen elektronica maar zelfs simpele siliconen beschermhoesjes – wordt de S9 HD niet aan Europa verstuurd door Amerikaanse webwinkels als Amazon Heel kinderachtig. Hier in Europa zelf is alleen de veel oudere versie, de S9 (herkenbaar aan de rode streep) te koop. Naar ik begrijp werkt die niet of niet goed met de iPhone.

  Ik geef het niet zomaar op en dacht er al aan m’n schoonzus die regelmatig in de VS komt, te vragen er een voor me te scoren. Ik kwam er achter, dat op eBay de S9 HD ook wordt aangeboden door verkopers van buiten de VS.

  Kortom, ik heb ‘m uit Hong Kong besteld voor $29, oftewel €21 (op dit moment) inclusief wereldwijde verzendkosten. Je moet er dan wel op bieden, dus je heb geen vaste prijs, maar dit is een koopje in vergelijking met de bedragen die elders gevraagd worden. Bijvoorbeeld Motorola winkels vragen al gauw $80 ex verzenden en Amazon vraagt $63.

  Als ik ‘m een tijdje uitgeprobeerd heb, zal ik een review op ciao-shopping of gdgt.com zetten.

  Bijdrager
  michaelmiata89

  Beste Sniper,

  Door jouw bericht ben ik erg geintreseerd geraakt in de S9 HD.(zeker in combi met de iPhone)
  In jouw Avantar zie ik jou(?) op een motor zitten. Is de S9HD redelijk onder je helm te dragen( komt de ontvanger in je nek onder de helm uit?

  Is het geluid een beetje redelijk(ipod)

  Thanks

  Bijdrager
  snipper

  Ik heb ‘m net besteld en hij moet nog uit Hong Kong komen :P Dat zou tot 14 werkdagen kunnen duren dus ik kan ‘m daarna pas testen.

  Mijn ervaring is dat *niets* lekker zit onder een motorhelm. Oordopjes worden er uitgetrokken als je je helm opzet, door de strakke voering. Als je dat wil, kan je het beste een bluetooth setje in je helm zetten of laten zetten.

  Zelf doen: Ik heb een keer een bluetooth headset in m’n helm ingebouwd, jaren geleden alweer. Tekst is in het Engels. Kost je een uurtje maar het is niet ingewikkeld. Je ziet er later niets meer van en je helm wordt er ook echt niet minder van als je twee plakjes van het formaat rijksdaalder wegsnijdt (daar beginnen mensen altijd meteen over te piepen). Note bene de helmspecialisten zelf drukken met geweld die helmen aan de binnenkant ‘op maat’, dat lijkt me veel heftiger.

  De duurdere helmen hebben tegenwoordig al uitsparingen voorbereid, dat is natuurlijk nog mooier. Ik heb zelf sinds kort de nieuwe Schuberth C3. De C2 heeft het ook al. Probleem is alleen dat de bluetooth hardware die die fabrikanten steeds maar beloven, niet uit de ‘kinderziekte’ fase komt. Als je ze al kan kopen, kost een setje honderden euro’s. Of je moet er een ‘basisstation’ bij kopen. Wat een onzin, aangezien de prijzen van een los ‘onbekend merk’ bluetooth microfoontje + speakertjes rond de 45 euro liggen. Toen ik ze een paar jaar geleden kocht al!

  Bijdrager
  snipper

  Oh ja: Het microfoon-geluid van de S9-HD is niet van topniveau, als ik de reviews moet geloven. Dat kan ook niet want die zit, bij gebrek aan een eigen mondstuk, ter hoogte van je oor. Dus àls je dit al onder je helm kan gebruiken — lijkt me niet lekker zitten maar stel dat je het doet — dan denk ik dat bellen erg lastig wordt. Bovendien kan je niet meer bij de knopjes.

  Bijdrager
  snipper

  Tenslotte: op de motor heb je zoveel herrie van de wind dat zelfs met de ‘stilste’ helmen — zoals weer die C3 van Schuberth — de wind bij, boven de 80, zeker bij 100 km per uur of meer, zoveel windgeruis / herrie geeft dat je echt niet meer van je muziek kan genieten. Je moet het dan zó hard zetten dat je je oren beschadigd.

  Dus ook bij ‘stille’ helmen moet je oordopjes in als je niet een gehoorbeschadiging op wil lopen, serieus.

  Met zo’n setje gaat bellen prima, tot minstens 80 km / uur. Daarna hangt het ook van andere factoren af.

  Bijdrager
  snipper

  Ondertussen heb ik deze headset binnen, getest en ben ik er achter dat het een imitatie is. Een fake, een nepper. Geen wonder dat de geluidskwaliteit en pasvorm beneden peil zijn. Anderzijds weet ik nu nog steeds niet of een echt Motorola S9-HD beter klinkt en zit.

  Intussen lig ik in de clinch met Wong Hoi Yee in het Klachtencentrum van PayPal. Hij wil alleen terugbetalen als ik éérst de fake headset terugstuur. Naar China.

  Ten eerste vertrouw ik hem niet meer na zijn fake-actie. Waarom zou hij me terugbetalen als hij niet eens de koop-overeenkomst nakomt? Bovendien is het zijn fout dus is het redelijk dat hij nu eerst over de brug komt en mij eerst terugbetaald voor ik de headset terugstuur.

  Ten tweede kost terugsturen een kwart van het aankoopbedrag. Aangezien hij toegeeft dat het niet het afgesproken product is (foutje van zijn leverancier..), moet hij dus ook voor het gevolg, de extra portokosten opdraaien.

  Dat weigert hij beide. Hij zegt te willen terugbetalen, maar pas achteraf en zonder portokosten te vergoeden.

  Het gaat niet om grote bedragen maar ik speel het spelletje uit om er eens achter te komen of PayPal zijn woord houd en inderdaad mijn ‘aankoop volledig garandeert’.

  Intussen heb ik een Nokia BH-604 gekocht. De BH-604 review op Tweaker Pricewatch is prima, dus ik heb hier geen compleet nieuwe bespreking voor geschreven, alleen wat aanvullingen.

  Bijdrager
  milko

  Ik heb deze headset – besteld via de Apple Store – vandaag binnengekregen. Helaas constateer ik een ruis (in sterkte afhankelijk van de volume-instelling op de headset). Is dat normaal voor bluetooth headsets of is er dan toch iets niet in orde met mijn set?
  Ik gebruik ‘m i.c.m. een iPhone 4.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.