3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Inactief
  Anoniem

  Microsoft stopt licentiebommetje in Office for iPad

  Microsoft stopt licentiebommetje in Office for iPad

  ELLE WIJKSTRA NIEUWS

  Bedrijven moeten oppassen met licenties voor Office voor de iPad die hun medewerkers zelf hebben geĆÆnstalleerd. De enige veilige route voor inzet van Word, Excel en PowerPoint op Apples tablet is via een bedrijfsabonnement op Office 365.

  Die conclusie valt te trekken uit een analyse van de licentievoorwaarden van de apps, meldt ZDnet. Als medewerkers al van bedrijfswege een abonnement op Office 365 hebben, is er niets aan de hand; dan kunnen ze de volledig functionele varianten downloaden en gebruiken binnen de voorwaarden die gelden voor hun licentie.

  Maar dat geldt niet voor gebruikers van de Home Premium-versie van Office 365. Die licentievorm verbiedt namelijk expliciet het gebruik van Office voor ‘commerciĆ«le, non-profit of omzet genererende toepassingen’. Klanten die via een ‘in-app’-aankoop de ‘alleen lezen’-versie van de apps aanschaffen, krijgen automatisch een consumentenlicentie die commercieel gebruik verbiedt.

  Analist Wes Miller van Directions on Microsoft adviseert bedrijven om die reden om goed in de gaten te houden welke licentievoorwaarden gelden voor de Office-applicaties waarmee bedrijfsinformatie wordt benaderd en verwerkt. Wie namelijk – al of niet bewust – niet voor commercieel gebruik toegestane software laat gebruiken door zijn medewerkers, kan daar een zware pijp aan roken als Microsoft een software-audit laat uitvoeren.

  Bron: De Automatiseringsgids

  Bijdrager
  iep

  Dat geldt natuurlijk alleen voor apparatuur waar de organisatie voor verantwoordelijk is. Eigen devices van medewerkers vallen daar niet onder, dat is verantwoordelijkheid van medewerkers zelf. Nieuw is het ook niet, dit kennen we al zolang we het principe van BYOD en thuiswerken hebben (jaartje of 15~20 al dus).

  Bijdrager
  Macnido

  Thanx for the heads-up!(y)

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.