19 berichten aan het bekijken - 1 tot 19 (van in totaal 19)
 • Q:

  Bijdrager
  ArthurM.

  Melk over mijn MBP

  Hallo, Mijn MacBook Pro heeft zojuist melk gedronken gekregen, hij doet het nog wel maar hij maakt veel geluid en hij viel net zomaar uit, weet iemand wat ik hiermee moet doen? Ook herkent hij de bateij niet en is de toets die tussen de e en de t staat kapot? wat moet ik doen?

  Arthur

  [mod name=Hansi2124 url=/profiel/hansi2124]Dit forum is geen zuivelforum. De topictitel “Melk” heb ik dan ook aangepast. :wink:[/mod]


  Bijdrager
  Yggdrasil

  Niets mee doen, gewoon laten drogen voor minstens een week en dan eens aansteken. Als je ‘m nu probeert te forceren heb je grote kans dat je kortsluiting veroorzaakt en dan ben je de pineut.


  Bijdrager
  MBPuser

  Heb ik toevallig 2 weken terug gehad en niet zo’n beetje ook.. Ik heb hem 10 dagen open laten staan in de slaapkamer en behalve dat ie stinkt doet hij verder goed, niet meer aanzetten tot hij droog is.


  Bijdrager
  ArthurM.

  Oke, maar hoe zie je wanneer die droog is?


  Bijdrager
  sunapple

  Dat kun je niet echt zien, je moet gewoon een paar dagen wachten. Hoe langer hoe beter, minimaal een week zou ik zeggen.

  Hoe bedoel je dat je de binnenkant schoon hebt gemaakt? Heb je hem open gemaakt? En de melk ging tussen de toetsen neem ik aan?

  Eigenlijk moest hij direct uit worden gezet toen hij in contact met de melk kwam, maar uit je bericht maak ik op dat je nog het een en ander geprobeerd hebt.. Het is maar de vraag of hij het na het drogen weer helemaal doet, afwachten dus.


  Bijdrager
  Haike

  Geduld is een schone zaak in deze, liever te lang gewacht dan toegeven aan de drang om te kijken of hij het doet. Maar naast dat je kortsluiting kan maken, doet zich hier nog een ander fenomeen voor.

  Melk bevat vet, en als dat warm wordt kan het gaan inbranden op de plek waar het zit. Op het moederbord, ergens op een chip, ergens tussen een verbinding, enz.. Dus in dit geval is het niet alleen een kwestie van wachten tot alles droog is, hij moet uitelkaar, en al het vet moet grondig, en deugdelijk verwijderd worden.

  Doe je dat niet, dan zal hij met wat geluk het over een dag of wat, wel weer doen omdat alles droog is, maar daarmee is het vet niet weg, dus dat brandt steeds dieper in, tot er iets is definitief is doorgebrand, en dan kan je een nieuwe machine gaan bestellen..


  Bijdrager
  ArthurM.

  Dank voor alle reacties! Ik ga gewoon een week of twee wachten en dan weer eens proberen


  Bijdrager
  Jasperduck78

  Vooral hopen dat je Mac niet lactose-intollerant is..


  Bijdrager
  sunapple

  ..en anders noem je hem maar Leonard:grin:


  Bijdrager
  Brombeer

  Daarom heb ik altijd een vel op de melk…


  Bijdrager
  ArthurM.

  Ik wil mijn mbp eigenlijk toch wel even na laten kijken en het toetsenbord laten vervangen. Waar kan je dat het goedkoopst en best laten doen?? Ik heb al gegoogled en kwam uit bij MacRepair maar daar moet je je laptop naar toe brengen en dat is net iets te ver, weet iemand iets in de regio Den Haag?


  Bijdrager
  Ni3l55

  Ik zou gewoon eerst een weekje wachten totdat het opgedroogd is.


  Bijdrager
  KR1275

  Heb je een ‘alle onheilen’ inboedelverzekering? Zo ja, dan is dit gedekt, anders… helaas.


  Bijdrager
  ArthurM.

  Mijn MBP heeft het vandaag officieel begeven, ik weet niet wat ik nu moet doen. Repareren is denk ik net zo duur als een nieuwe kopen en daar heb ik dus geen geld voor.. Heeft iemand misschien een idee wat rond de 500€ is?


  Bijdrager
  Hansi2124

  Ik zou lekker doorsparen…..


  Bijdrager
  Haike

  Hebben de experts tegen je gezegd dat repareren even duur is als een nieuwe kopen?

  In ieder geval kan je hier diverse MBP’s vinden in diverse prijsklasse, en bouwjaren.


  Bijdrager
  ArthurM.

  Nee dat niet maar ik heb hem weggebracht en hij gaat hem controleren en proberen te maken maar hij vreest dat het moederbord stuk is en dat de hele topcase vervangen moet worden en dat het behoorlijk duur kan gaan worden.


  Bijdrager
  Haike

  Hoe duur is een topcase dan? Volgens mij zit dat ergens ronde de €300,-??? das nog lang niet het bedrag van een nieuwe mac….


  Bijdrager
  ArthurM.

  Mijn MBP is nu echt stuk, er blijkt kortsluiting te zijn geweest.. Ik kan het moederbord laten vervangen maar voor dat geld koop ik dan liever een nieuwe computer.

19 berichten aan het bekijken - 1 tot 19 (van in totaal 19)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.