6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  wipeout

  mailmap delen met meerdere collega's in netwerk

  Hallo, Wij hebben binnen ons bedrijf de mail via een provider lopen (IMAP). Als mailprogramma gebruiken wij mail / thunderbird.
  Nu willen we van de verschillende projecten de mail delen, dus op een centrale plek op de server (projectmappen). De mail kan natuurlijk ook niet bij de provider blijven staan want hiervoor is de ruimte te beperkt. Weet iemand hoe dit te doen?
  Ook hebben we een Mac mini met OSX Leopard server draaien, wellicht is de enige manier om de mailserver hiervan te installeren..
  Graag tips.

  Inactief
  Anoniem

  Je kan een Google mail-account nemen. Deze is te configureren als IMAP-account. Bovendien heb je bij Google ruimte zat.:-) Een Google-mailaccount (Gmail) werkt goed samen met Mail.

  Bijdrager
  wipeout

  Bedankt voor je reactie maar dit is eigenlijk niet waar ik heen wil. De mail zoals we hem gebruiken werkt in principe goed alleen willen we de mail kunnen “archiveren” op onze eigen server. Deze mappen moeten dan door iedere collega vanuit het mailprogramma kunnen worden benaderd.
  Vergelijkbaar met de openbare mappen zoals in exchange.

  Bijdrager
  Pasav

  Maak een extra account aan mail archief … En stel dit account in op de machines. Kijk ook eens naar EagleFiler. Lijkt sprekend op Mail en kan prima grotere archieven aan. DB is vanaf meerdere machines benaderbaar.

  Bijdrager
  MrBelloNLD

  ipv os x server (mail) is in veel gevallen kerio-connect uigebreider & eenvoudiger in gebruik.

  Bijdrager
  wipeout

  @pasav

  Als ik een extra account aan maak dan blijft de mail toch bij de provider staan (IMAP)?
  Of kan ik een andere lokale (servermap) als opslag locatie aangeven?

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.