16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Q:
  Bijdrager
  Studio Lex

  Mail met dubbele bijlagen

  Ik heb alle voorgaande threads hierover nagelezen. Is er ondertussen al een oplossing voor?

  Als ik een mailtje verstuur met een foto als bijlage dan ziet de ontvanger (PC) altijd twee bestanden. Het maakt geen bal uit of ik in mail de optie aanvink: ” vertsuur windows-compatible bijlagen”. Ook maakt het niet uit of ik ze nog eerst in PS bewerk en kies voor : ” sla op als web-bijlage” In alle gevallen krijgt de ontvanger 2 bestanden (had iets te maken met Appledouble). Ik kan er mee leven, maar ik mijn klanten snappen niet wat ze er mee aanmoeten….

  Bijdrager
  nemcis

  ja is heel irri, vooral omdat sommige virusscanners er spontaan van op hol slaan.

  Bijdrager
  iljitsch

  Je zou natuurlijk kunnen vermelden wat voor bestanden het om gaat…

  Bijdrager
  Oppie

  Vreemd, met die optie in Mail>Wijzig>Bijlagen>Verstuur altijd Windows-compatibele bijlagen aangevinkt gaat het bij mij altijd goed. Staat er wel een vinkje voor bij jou? En idd, welke bestanden gaat het om?

  Bijdrager
  Sambo

  Ik heb er ook last van. Bijvoorbeeld bij PDF’s die ter proef naar een klant gaan.
  Wat ze zie is 2 PDFjes volgens mij. 1 is de goeie de ander is leeg (dwz 0 kilobyte) dus aleen een icoontje.

  Bijdrager
  Studio Lex

  Het zijn bestandjes als deze:

  Dus ik stuur een jpg-bestand met m’n mail naar iemand en die krijgt in zijn mailbox twee bijlagen: Het plaatje.jpg en een bijlage in de vorm van een tekst docje met een naam als bijvoorbeeld ATT00007.txt

  Bijdrager
  Studio Lex

  … en of ik het nu aan of uitvink dat ” stuur windows compatible bijlagen” het maakt dus niet uit. Ook mail/wijzig/bijlagen/stuur altijd windows compatible bijlagen….. maakt geen verschil.

  Bijdrager
  michelvdb

  [code:1:f47f8a3360]<img src="file:///Users/lex/Desktop/screenshot.jpg" border="0" />[/code:1:f47f8a3360]
  Je plaatje zal je ergens op internet moeten zetten als je wilt dat ook wij het zien.
  Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.
  :wink:

  Bijdrager
  Studio Lex

  Oeps… sorry voor plaatje. Zo zou je hem wel moeten zien.

  Bijdrager
  Oppie

  Als je ‘m verstuurt, staat er dan de extensie achter?

  Bijdrager
  Studio Lex

  ja

  Bijdrager
  iljitsch

  Wat er gebeurt is als je een bestand halverwege je mailtje zet dat Mail eerst een tekst-deel maakt, dan het plaatje en dan nog een tekst-deel voor de overige tekst. Als je je bestand helemaal aan het eind van het mailtje zet gebeurt dit niet omdat er dan geen tekst meer volgt.

  Bijdrager
  Studio Lex

  Helaas…. maakt ook niet uit. Ik heb het net even geprobeerd. Op zich komt het mailtje wel aan en het ziet er goed uit. Maar als de (pc) ontvanger kijkt naar zijn bijlagen, dan staan er toch nog twee. Als ik de .jpg helemaal onderop zet dan komt er toch een extra bijlage mee. Er staat dan iets als ” gedeelte = nog wat” Kan het zo gauw niet meer uittesten

  Bijdrager
  Sad

  2 vragen: Welk mail programma gebruikt die klant? Zo te zien Mozilla ThunderBird. En: wat staat er precies in die .txt bestanden als je ze opent??

  (Het oude probleem met “niet-windows-vriendelijke” bestanden zorgde voor een extra bestanjdje met dezelfde betandsnaam met een punt ervoor. Die ATT…..TXT bestanden zijn dat in elk geval niet, dus het ligt dan ook niet aan “send windows friendly attachments”.)

  Bijdrager
  Studio Lex

  Hij werkt met Mozilla idd. In de ATT…..TXT bestanden staan een hele hoop onzin (van horen zeggen; heb het niet zelf gezien). In de het laaste bestandje staat er volgens mij zoiets als dit: <bold><fontfamily><param>Helvetica</param><smaller>Studio Lex</smaller></fontfamily></bold><fontfamily><param>Helvetica</param><smaller>

  Bijdrager
  iljitsch

  Probeeer eens als gewone tekst ipv html/rich text te sturen.

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.