22 berichten aan het bekijken - 1 tot 22 (van in totaal 22)
 • Q:

  Bijdrager
  applefreak020

  Kogel voor @brombeer


  Bijdrager
  bbqwerty

  Ik zou een tweedehands macbook pro 13” kopen. Uit 2012 zijn ze wel te krijgen voor dat geld ongeveer en dat heb je echt een prima ding!


  Bijdrager
  Nora Nora

  Of een iPad Air, is ze volledig up to date, geen storingen, werkt altijd, super mobiel ook voor op vakantie etc. En moet ze dan toch iets, dan heeft ze altijd nog die oude laptop of kan ze jouw laptop even gebruiken…. Voor de dingen die ze wil doen voldoet een iPad Air volgens mij echt ruimschoots.

  Anoniem

  Mijn moeder is 76 en heeft een iPad. Sinds ze dat ding heeft ben ik nog nooit zo vaak gemaild, ge-iMessaged, ge-Facetimed, zijn er nog nooit zoveel fotoboeken samengesteld, foto’s bewerkt en weet-ik-al-niet-meer. Ik zeg: een iPad. Het ding gaat zelfs mee op vakantie.


  Bijdrager
  Joffry

  @nora Nora en @THX-1138: Amen.


  Bijdrager
  A.M.Dekker

  Neem een iPad inderdaad. Wat bbqwerty zegt is niet waar. Voor 400-500 euro heb je geen MacBook uit 2012. Eerder uit 2010 (Core 2 Duo).


  Bijdrager
  Лукас

  Nadat ik mijn moeder ook een tijdje met een tablet heb zien werken, kan ik volledig meegaan in jullie aanbevelingen. Goed voor de meeste dagelijkse dingetjes, en een stuk minder moeite in onderhoud. Geen volgepropt bureaublad, vage browser extensies en dit-doet-het-niet’s. En sindsdien speel ik ook altijd vijf potjes Scrabble tegelijk met mijn moeder zonder problemen.

  Een gewone iPad Retina (geen Air) kost 379, met een wireless keyboard en een smart cover erbij blijf je nog onder de 500 euro.


  Bijdrager
  Brombeer

  Volgende week is de WWDC. Dan wordt er vast wel iets nieuws voorgesteld en dan gaan de te vervangen modellen iets goedkoper de deur uit.
  En voor dat klein dagelijks gebruik is een tablet beslist een overweging waard.

  Je zou nog kunnen uitvogelen of er van die Toshiba een Hackintosh te maken is…


  Bijdrager
  computer space

  http://tweakers.net/product/342283/asus-transformer-book-t100/

  Zeer geslaagde hybride.
  Dus lekker als tablet op de bank, en serieus typen als laptop op de tafel. En geweldige prijs, zeker als je bedenkt dat er ook een volledige versie van office 2013 bij zit (dus geen tablet versie, maar de normale desktop versie)!


  Bijdrager
  Лукас

  Oeh, das een mooi dingetje! En dun ook.


  Bijdrager
  Nora Nora

  En toch zou ik voor de iPad gaan, heb je namelijk werkelijk geen omkijken naar en daar kan je moeder niets vreemds mee doen….:wink:


  Bijdrager
  Лукас

  Die Windows tablets zijn anders niet verkeerd hoor, maar ik snap dat dit een Apple forum is.:)


  Bijdrager
  Nora Nora

  Begrijp ook dat windows niet slecht is, maar op een iPad kan je nagenoeg geen virus krijgen of iets doen waardoor heel het ding niet meer functioneert. Ik weet dat dit toch echt anders is bij windows. Verder merk ik dat mijn vader, die nog wel een windows computer het, volledig gek wordt van windows 8, hij herkent de oude windows niet meer, en ik kan hem niet helpen aangezien ik ook gek wordt van windows 8. Windows 7 kan ik nog wel mee overweg. Over de i Pad krijg ik nooit vragen, aangezien deze er niet zijn, het ding functioneert gewoon.


  Bijdrager
  computer space

  Ik heb het precies omgekeerd. Ik loop altijd tegen de belemmeringen van iOS aan, terwijl Windows 8, zeker als je het niet behandeld als Windows XP gewoon top werkt. Voorbeeld: het on screen keyboard. Op iOS een gruwel, op Windows 8 doet ie gewoon precies wat je verwacht. En Win 8.1 is gewoon een desktop OS: volledig te tweaken, alle applicaties draaien Office, Skype, Photoshop etc en zonder dat alles meteen toegang heeft tot je contacten, agenda, foto’s etc.

  Alleen al voor een fatsoenlijke browser wil ik een desktop-OS op een tablet!

  Ik ben nog niet een goed werkende browser op een tablet tegengekomen. Safari moet ik zeggen gaat nog, maar op Android is alles een ramp (crashes en niet te navigeren), terwijl iedere desktopbrowser met kop en schouders boven de tabletversies uitsteekt. Heb ik het nog niet eens over plugins als adblock.

  Mijn ervaring is dat beetje slimme knasse knarren van het vrouwelijk geslacht alles zo oppakken. Mijn moeder mixt ook met alle gemak een Macbook en een Windows 8 phone door elkaar. Niet vergelijken met je vader Nora! Vaders zijn opgegroeid met Win 3.11 for workgroups, en die willen niet meer meeveranderen.


  Bijdrager
  Лукас

  Windows PC ≠ Windows Tablet, echt een verschil.

  Dat gezegd hebbende, mijn oma van 93 kan ook prima overweg met een iPad!


  Bijdrager
  Nora Nora

  Pa was een Mac-gebruiker van het eerste uur. Ze hebben toen zelfs speciale software voor hem geschreven zodat hij bepaalde bestanden kon overzetten van zijn Mac naar PC, aangezien binnen zijn bedrijf er verder alleen maar met PC’s van MS werd gewerkt, maar daar wilde hij toen niet aan. Dit was begin jaren tachtig. Daarna ging het mis met de Mac en is hij uiteindelijk toch overgegaan op een MS PC. Toen hij uiteindelijk daar al zijn databases e.d. op had is hij niet meer teruggegaan. Hij kan ermee werken, maar heeft minimaal 1 keer per maand zijn mannetje aan de lijn en geregeld over de vloer voor alle mogelijke onzin. Maar goed, daar bemoei ik me dus niet meer mee.

  Met de iPad gaat hij uitstekend overweg, geen enkel probleem en geen gezeur. Het prettige is ook dat bepaalde dingen gewoon niet kunnen, en daar leg je je op een gegeven moment in het leven makkelijker bij neer. Je merkt welk een ruimte het schept aangezien je er niet meer aan hoeft te denken of het hoeft te proberen. En wanneer ik bijvoorbeeld dan toch een muzieknummer wil mailen, dan doe ik dat even via de Mac als ik thuis ben. Maar door de vele mogelijkheden van de MS PC is dat ding bij mijn vader uitgegroeid tot een vreemd soortig gebeuren waar ik ver van uit de buurt blijf. Mijn hemels wat een zooi hangt daar allemaal aan. En je mag nergens aankomen, want 1 stekkertje eruit en dan doet zus en zo het niet meer. Ik begrijp het niet maar laat de man maar begaan. Ik had er liever een iMac neergezet en gezegd “hier doe je het mee, alles kan hiermee wat je wilt, maar niet meer al die draadjes, apparaten, kastjes, knipperende lampjes, etc. De boel mooi een beetje beperken, zoveel vrijheid krijg je ervoor terug. Dat vind ik het fijne aan een Mac en aan ios.
  Voordat ik iets anders op mijn Mac installeer denk ik wel tien keer na. Dat was heel anders vroeger met een Ms PC die ik ooit had. Daar moest je voortdurend van alles op installeren, en binnen de kortste keren zag je door de bomen het bos niet meer. Dis kwam mede doordat het een soort gewenning werd, andere software installeren op een MS PC, ik merk dat het bij de Mac een uitzindering is en ik daar dan ook drie keer over nadenk eer ik het doe.
  Wanneer je geen computerspecialist bent, de boel lekker dichtgetimmerd hebben, de beperkingen wegen dan voor mij niet op tegen de voordelen van een soepel werkend systeem. En voor de mensen die niet met de beperkingen willen leven zijn er inderdaad genoeg andere opties.


  Bijdrager
  Brombeer
  computer op 28 mei 2014

  Vaders zijn opgegroeid met Win 3.11 for workgroups, en die willen niet meer meeveranderen.

  Als het goed is, ben ik geen vader, maar toen ‘Bestandsbeheer’ werd veranderd in een ‘Verkenner’ waren de rapen gaar!
  Wel blij dat ik van dat gedoe met DIP-switches op de modem af ben.


  Bijdrager
  applefreak020

  Dames en heren,

  Bedankt voor jullie reacties!
  Mij lijkt een Ipad ook nog een goede optie voor haar met toetsenbord.

  Zodra ze hem heeft stuur ik een foto:wink:


  Bijdrager
  Brombeer

  Is dat een Milf-alert?:angel:


  Bijdrager
  Koning Frank
  bbqwerty op 28 mei 2014

  Ik zou een tweedehands macbook pro 13” kopen. Uit 2012 zijn ze wel te krijgen voor dat geld ongeveer en dat heb je echt een prima ding!

  Lol, echt niet. Een macbook late 2012 / mid 2012 zijn nog minstens twee keer zo veel waard. Als je niet bekend bent met de tweedehands prijzen, geef iemand dan ook geen valse hoop.

  Nora op 28 mei 2014

  Begrijp ook dat windows niet slecht is, maar op een iPad kan je nagenoeg geen virus krijgen of iets doen waardoor heel het ding niet meer functioneert. Ik weet dat dit toch echt anders is bij windows.

  Je vergelijkt nu een iOS op een iPad met Windows 8 op een Tablet PC. Uiteraard is een PC vatbaarder voor virussen, het OS is ook veel minder afgeschermd. Beetje appels met peren vergelijken dit.


  Bijdrager
  Nora Nora

  @no_name ik volg je niet helemaal betreffende dat dit appels met peren vergelijken zou zijn:-? Maar we zijn het inhoudelijk wel eens met elkaar volgens mij:)


  Bijdrager
  KarelWillem

  Mijn schoonvader lied alles wat met de computer te maken had door zijn vrouw doen.
  Sinds er een iPad in huis is… nou ja, je raadt het al.

  Niet alleen hij is er blij mee, maar ook mijn schoonmoeder raakt de iMac steeds minder aan.

22 berichten aan het bekijken - 1 tot 22 (van in totaal 22)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.