-
Q:
MacBook start niet meer op.
Ik heb een MacBook met OSX 10.4, maar met opstarten krijg ik alleen het Apple logo met een lopend klokje, verder doet hij niets meer. Ik heb hem ook al met de systeem dvd opgestart en met schijfhulpprogramma getest, maar geen probleken gevonden. Ook de hardware test geeft geen problemen. Heeft iemand een idee. Ik wil graag alles proberen voordat ik hem opnieuw installeer.
Try this..http://support.apple.com/kb/HT1379
Een Installeer & Archiveer?!
Makkelijk, snel èn met behoud van data en instellingen.
http://support.apple.com/kb/HT1545?viewlocale=en_USEven het artikel lezen, daar wordt het antwoord gegeven.
‘This type of installation moves existing System files to a folder named Previous System, then installs a new copy of Mac OS X.’
Alle items worden in een map Previous System bewaard. Je moet handmatig alle items terug zetten. Je vergelijkt of je oude en nieuwe installatie overeen komen. Wanneer je daar zeker van bent kun je de map verwijderen, of laten staan als je genoeg vrije opslag ruimte hebt.
Er wordt een nieuwe systeemmap aangemaakt; alle data blijven gewoon staan. Je hoeft dus niks terug te zetten o.i.d.
Wel hoop ik dat je een back up hebt, want er kan natuurlijk altijd iets mis gaan, of misschien is je HD wel naar z’n grootje.Het ‘wat en hoe’ staat in de link die in het artikel wat ik je gaf; maar bij deze: http://support.apple.com/kb/HT1710
”Piels”Alle items worden in een map Previous System bewaard. Je moet handmatig alle items terug zetten.
Klopt niet; je Thuismap, met alle data blijft gewoon als zodanig bestaan. Je hoeft daarvan niks over te zetten.
Alleen wat data uit de algemene Bibliotheek (en heel misschien de Systeemmap) zou je eventueel moeten overzetten…”hamersvelt”Ik heb een MacBook met OSX 10.4, maar met opstarten krijg ik alleen het Apple logo met een lopend klokje, verder doet hij niets meer. Ik heb hem ook al met de systeem dvd opgestart en met schijfhulpprogramma getest, maar geen probleken gevonden. Ook de hardware test geeft geen problemen. Heeft iemand een idee. Ik wil graag alles proberen voordat ik hem opnieuw installeer.
Hetzelfde geintje heb ik een tijd geleden ook gehad, maar dan met Leopard. Gelukkig had ik toen Time Machine tot mijn beschikking en heb via de installatie cd de laatste versie van de TM backup laten terugzetten. Alles werkte weer en alles stond bovendien precies zo, ten tijde van de laatste backup. Gelukkig dat je het onder Tiger zonder TM nog relatief snel heb kunnen fixen.
”Oppie”Ook igv van dit soort problemen met een Leopard-Mac zou ik de Archiveer & Installeer optie gebruiken ipv de TM.
Naar mijn idee is A&I sneller uit te voeren en geeft je meer zekerheid dat het probleem niet opnieuw optreedt.Ik heb met mijn gehele systeem middels TM (ongeveer 86 GB) in anderhalf uur terug kunnen zetten. Voordeel is dan wel dat je dan zelf kan bepalen hoever je terug wilt gaan om een backup terug te zetten, dus je kan dan ook zover terug gaan dat er nog geen problemen waren. Het nadeel van Archive en Install, is dat het hele Leopard systeem vanaf de DVD moet worden uitgevoerd en DVD is stukken langzamer dan HD. Ik heb ook weleens een Archive en Install installatie gedaan, maar echt sneller dan een TM backup terugzetten is dat niet, tenzij je bijv. 300 GB aan data via TM wilt terugplaatsen.
Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.