8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  iStudent

  Macbook pro uit het lood

  Ik heb sinds een aantal weken de nieuwe macbook pro 15″, maar hij is uit het lood. Als ik hem op een waterpas vlakke tafel zet wankelt hij omdat er een hoogteverschil is van een millimeter of twee tussen de rechter bovenhoek en en links onder (op de bodem dus). Gek genoeg was dat niet zo toen ik hem net had (denk ik). Ik heb hem gekocht op Curacao (vanuit Amerika). Op de terugreis is ben ik er door de douane wel uitgehaald en hebben ze em meegnomen. Ik heb geen idee wat ze er mee gedaan hebben, weet iemand dat? Ik kreeg em na 5 minuten wel gewoon terug zonder vragen (ik neem aan dat ze alleen opzoek zijn naar drugs).
  Ik weet dat Apple internationale garantie heeft, betekent dat dan dat ik er gewoon mee naar een Apple reseller kan gaan en hem ter reparatie aan kan bieden?

  Alvast bedankt!

  Bijdrager
  Moriarty

  Daar zul je geen garantie op kunnen claimen, omdat je AASP zal zien dat dit door “customer abuse” gekomen is.

  Niet zo zeer door jezelf, maar hij is vervormd door externe oorzaak.

  Bijdrager
  nookie

  Wie weet trekt een te hete accu het allemaal wel scheef.
  Gewoon wegbrengen en zeggen dat de macbook wankelt sinds een paar dagen.
  Als ze vragen naar één of andere oorzaak, dan weet je die gewoon niet.
  Sterker nog, je weet de oorzaak namelijk ook niet zeker.

  Bijdrager
  iStudent

  Hmm… Ik denk dat ik em dan maar gewoon ga weg brengen, misschien word hij wel gewoon gerepareerd. Iemand nog enig idee wat de douane doet als ze em meenemen? Maakt niet zo veel uit voor nu, maar ben dan toch wel benieuwd.

  Bijdrager
  deonprins

  Mijn laptop werd meegenomen, ik mocht ook mee, een hokje in waar een drugs-analyzer stond.. Er werd een staafje overheen gewreven en ook over het toetsenbord etc en dat staafje werd onderzocht naar sporen van drugs. Dus ik denk dat dat bij jou ook het geval was.

  Bijdrager
  SunKeeper

  Allemaal wel grappig, die drugscontrole, maar als iemand mijn spullen zou staan te slopen, kan die gene dat toch ook mooi vergoeden. Douane of geen douane.

  Ik zou een klacht bij de douane indienen, en daarbij om een vergoeding van de reparatiekosten vragen.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  Het is anders wel lastig te bewijzen dat dit door die douane controle komt. Ze controleren ‘miljoenen’ van die laptops per jaar dus zou dat een bepaald beeld moeten scheppen over hoe de eigenaar die laptop terug krijgt.
  En reken maar dat het niet alleen drugs is waar ze naar zoeken, want het gaat met name om illegaal materiaal zoals kinderporno. De douane mag echter alleen een routinematig onderzoek uitvoeren tenzij er redelijkerwijs sprake is van een verdacht persoon. In dat geval gaat de laptop aan en vraagt men om je wachtwoord. Gezien de tijd van ±5 min. is het waarschijnlijk een routinematig onderzoek geweest. (Wat dat in houdt is mij overigens een raadsel hoor)

  Bijdrager
  Dickie

  Toevallig afgelopen weekend een verhaal gehoord van iemand met exact hetzelfde probleem, MBP is krom..
  De MBP was overigens wel in NL gekocht maar die persoon was dus al aan zijn 4e(!) MBP bezig. De voorgaande 3 waren dus allemaal niet vlak.

  Nou weet ik niet of dit ook voor jou een optie is maar ‘zijn’ reseller deed er niet moeilijk over en wist gelijk toen hij aan zijn verhaal begon wat het probleem was. Dus ik zou gewoon eens een poging wagen en bij Apple melden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.