6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  victor93

  MacBook Pro start niet meer op !

  Dag OMT-ers,

  Mijn vader was net aan het werk op zijn MacBook Pro (2 jaar oud) en hij vond al dat hij een beetje raar deed. Een zin in Word kon je volledig uittypen voordat ie tevoorschijn kwam. Toen Ging ineens zijn muis heel raar doen en hoorde hij een KLIK! waarna de MacBook uitviel.

  Dacht eerst dat het de harde schijf was, dus heb er een andere in gezet om te testen maar dat werkte niet. Nou heeft deze MacBook ook een een knop voor de accu indicatie. de MacBook was volledig opgeladen, maar als je op die knop drukt laat hij ook geen indicatie meer zien.

  Is zijn MacBook overleden ?

  Gr, Victor

  Bijdrager
  bartje

  Haal de macbook eens van de stroom voor een minuut ofzo. Hang ‘m weer eraan en druk op de power knop. Wellicht dat die weer aan gaat.

  Inactief
  Anoniem

  SMC reset proberen?

  Bijdrager
  victor93

  Ondertussen werkt hij weer. Maar hij is verschrikkelijk traag. Misschien maar gelijk eens kijken naar een SSD en wat meer geheugen

  Bijdrager
  MoNdO GeNeRaToR

  Heb je een fatsoenlijke back-up gemaakt?

  Bijdrager
  MvdM

  SSD en meer geheugen hoeft niet gelijk hoor. Meer geheugen alleen als je vaak veel programma’s, of grote bestanden zoals video’s, tegelijk open hebt staan. Je zou in de activiteitenweergave kunnen kijken hoeveel geheugen er vrij en inactive is. In inactive staan nog programma’s die je net gesloten hebt, moet het programma nog een keer starten, dan gaat dat heel snel, heeft een ander programma of bestand het geheugen nodig, dan wordt het direct vrijgemaakt. Eigenlijk kun je het dus bij het vrije geheugen optellen.
  Met een SSD starten programma’s veel sneller en worden bestanden veel sneller geopend. Het werken zelf, zoals het registreren van toetsaanslagen, dat moet altijd goed gaan, tenzij je zoveel tegelijk open hebt staan dat je werkgeheugen vol zit en je harde schijf de hele tijd moet gaan swappen. Maar dan zou de Macbook niet ineens uit moeten gaan.

  Volgens mij is er hardwarematifg iets niet in orde. Logic board of accu.
  Werd de Macbook ook heel erg warm of gingen er ventilatoren blazen?

  Zowel SSD als meer geheugen kunnen een goed werkende Macbook flink versnellen (en toegegeven, het is zeker fijn ze er in te hebben) , maar hier is duidelijk iets anders aan de hand.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.