7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  arnegevaert

  Macbook pro SSD upgrade

  Hallo,
  Ik heb een 13″ macbook pro (late 2011, 2,4 GHz i5), en ik had de ingebouwde 500GB HDD graag vervangen met een 256GB SSD. Ik heb al wat opgezocht over compatibiliteit enz., en ben tot de conclusie gekomen dat de Samsung 830 series waarschijnlijk de beste prijs-kwaliteit verhouding zal zijn. Ik heb op PixMania een pakket gezien met deze SSD en een 2,5″ externe box (hier is de url: http://www.pixmania.be/be/nl/11892238/bundle/samsung/interne-ssd-830-series-25.html), en van wat ik vernomen heb is deze externe box nodig om de huidige harde schijf te kopiëren op de SSD. Ik had wel graag wat zekerheid gehad voor ik zo’n aankoop doe, dus kan iemand bevestigen dat ik hiermee zeker genoeg zal hebben om de volledige schijf met alle bestanden te vervangen, of zijn er nog dingen die ik eerst moet kopen? Ook, wat is het beste programma om de interne schijf te kopiëren naar de SSD?

  Dank,
  Arne Gevaert

  Bijdrager
  AppleStef
  arnegevaert op 03 september 2012

  Ook, wat is het beste programma om de interne schijf te kopiëren naar de SSD?

  Dat kan best met Carbon Copy Cloner of SuperDuper.

  Bijdrager
  arnegevaert

  Dank je, ik zal zeker eens kijken naar die programma’s. Zou je weten of ik met het pakket op Pixmania qua hardware ook genoeg heb om de schijf te installeren?

  Bijdrager
  guus

  Carbon Copy Cloner gebruik ik al jaren voor interne en externe kopiëren

  Bijdrager
  joeperrr

  Mocht je je superdrive niet of nauwelijks gebruiken kan ik je ook zeker een HDCaddy aanraden:

  http://hdcaddy.com/

  Deze vervangt je dvd speler met een extra slot voor een harde schijf. Daar zou je eventueel je oude harde schijf in kunnen doen(niet andersom want dan haal jij niet de volledige snelheid met sata3, de superdrive heeft sata2). Dan kun je met schijfhulpprogramma’s ook je gegevens overzetten.

  ps: Ik gebruik nu zelf ook een SSD samsung 830 en hij bevalt prima, zelfs met SATA 2 (MBP mid2010).

  Bijdrager
  Joeri.v

  Zoals Joeperrr zegt, superdrive eruit en vervangen door ssd , ikzelf heb de OCZ vertex 3 in de plaats van de superdrive en dit werkt echt super. Opstart is slechts een kwestie van seconden

  Bijdrager
  arnegevaert

  Die hdcaddy lijkt me inderdaad zeer interessant, maar ik gebruik toch wel relatief veel mijn superdrive. Misschien zou ik dat later wel eens installeren, maar voorlopig zou ik toch liever mijn superdrive houden. Dus, voor een gewone installatie, zonder de superdrive te vervangen, heb ik genoeg met enkel de SSD zelf en een HEDEN externe box (http://www.pixmania.be/be/nl/3099506/art/heden/2-5-externe-box-sata-behe.html), of is er nog iets nodig?

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.