21 berichten aan het bekijken - 1 tot 21 (van in totaal 21)
 • Q:
  Bijdrager
  Tuur Tisseghem

  Macbook Pro in dollar kopen?

  Ik zou een MacBook Pro willen kopen maar ik vind hem hier in België nogal duur! In dollar is hij veel goedkoper zo een 400 honderd euro!Weet iemand hoe ik hem online in dollar kan kopen en dan lever in België?HELP!!!

  Bijdrager
  hatolex

  Amazon.com, hou wel rekening met BTW en Invoerrechten

  Bijdrager
  gtabak

  Ben met Amerikaanse getrouwd en komen veel in de States, vandaar. Je kunt geen Macbook online kopen en laten versturen naar Europa via de officiële kanalen (Apple Store of officiële reseller). Dat is tegen de policy van Apple in. Wel zijn er gespecialiseerde bedrijven in de States, waardoor je met een Amerikaans adres online kunt kopen. Bedrijven rekenen daar wel een fee voor. Daarnaast heb je nog de sales tax (gemiddeld 6 tot 10%) in de USA (prijzen daar zijn altijd bruto) en de verzendkosten naar Europa. Komen dan nog hier BTW en eventueel invoerrechten bij (als je vliegt en zelf aangeeft hoef je in de NL voor elektronica alleen de BTW te betalen). Reken dus maar dat er grofweg nog zo’n 30% op de Amerikaanse prijs bij komt. De eerder door mij genoemde bedrijven sturen soms in een neutrale verpakking met daarop geen of een lage waarde, waardoor je meestal geen belasting hier hoeft te betalen (neigt formeel naar fraude). In de NL mag je overigens, als je zelf vliegt en invoert, voor 430 euro “vrij” meenemen, hoef je dus geen belasting over te betalen. Zal in België ook wel zoiets zijn. Overigens mag je in de NL als je samen reist, die bedragen niet bij elkaar optellen en dus b.v. met z’n tweeën één apparaat van 860 euro meenemen. De vrijstelling geldt per persoon. Zelf kopen in de USA en de gok op het vliegveld nemen is dus het voordeligst, maar als je gesnapt wordt moet je alsnog de belasting betalen plus een boete van 100%.

  Bijdrager
  Gastonw

  Als je ‘m zelf koopt in de US en vervolgens vult met oud materiaal en zonder doos meeneemt is er niemand die er naar om kijkt.

  Bijdrager
  hatolex

  Die truc is al 100 000 keer uitgehaald, en echt, daar trapt geen douane ambtenaar meer in hoor.:?

  Dat wil niet overigens niet zeggen dat het weleens zal lukken door de douane te gaan zonder
  echt gecontroleerd te worden, niet zo verwonderlijk met miljoenen passagiers natuurlijk.

  Een ex douane ambtenaar.

  Bijdrager
  jesper211232

  Dus je kan niet wanneer je op reis bent je macbook meenemen?

  Bijdrager
  hatolex

  Jazeker, als hij heel erg nieuw is kun je voor de zekerheid je factuur meenemen.
  Kun je altijd aantonen dat je hem bij je had bij vertrek.

  Daar komt nog bij dat een ppc/ipad/fototoestel/mobieltje tot de gangbare reisbagage behoord
  tegenwoordig.

  Maar altijd moet JIJ de herkomst kunnen aantonen.

  Bijdrager
  IGBA
  hatolex op 16 juni 2013

  Amazon.com, hou wel rekening met BTW en Invoerrechten

  Amazon.com verzendt geen Apple-spul naar Europa.

  Bijdrager
  mytecmaster
  hatolex op 16 juni 2013

  Jazeker, als hij heel erg nieuw is kun je voor de zekerheid je factuur meenemen.
  Kun je altijd aantonen dat je hem bij je had bij vertrek.

  Daar komt nog bij dat een ppc/ipad/fototoestel/mobieltje tot de gangbare reisbagage behoord
  tegenwoordig.

  Maar altijd moet JIJ de herkomst kunnen aantonen.

  Krom rechtsysteem in dit land, die regels mogen eerst wel eens wat duidelijker gemaakt worden (helemaal over voedsel uit de vs). Maak van jezelf gewoon een oude foto met een macbook ergens in een winkel met normale achtergrond. En zeg dus dat je hem al had. verder heb je hem gekregen als cadeau

  Inactief
  Anoniem

  Ook als je hem hebt ‘gekregen’ heb je vast wel ergens een factuur.
  Niemand die je zoiets geeft en dan de factuur weggooit.
  .
  Het is gewoon jouw probleem als je niet kunt aantonen dat hij werkelijk van jou is.
  Misschien heb je hem anders wel gewoon gestolen. Bovendien een foto van een macbook met jou er op in een winkel is er echt één die je maakt en op zo’n moment bij je draagt. (NOT!!!)
  .
  ‘Gekregen’ is natuurlijk wel het meest onbenullige antwoord dat je aan een douanebeambte kunt geven. Zo’n antwoord lijkt me DE alarmbel voor iedere douanier om nog even verder te zoeken naar de herkomst en om jou daarmee wat langer op te houden bij de douane. Doanebeambtes zijn echt geen gekke Henkies die ieder verhaal voor waar aannemen….
  .
  En bovendien heeft dit niets met een krom rechtsysteem te maken, maar gewoon met regels die voor ieder land gelden. Invoerrechten zijn echt niet specifiek gebonden aan Nederland…

  Bijdrager
  hatolex

  @mytecmaster, je hebt het dus echt niet begrepen, de regels zijn wel duidelijk, maar jij begrijpt ze niet waarschijnlijk.

  Bijdrager
  Myquandro

  Hoe zit het als ik geld overmaak naar familie in de USA en die een Mac kopen en opsturen naar Nederland, betaal ik daar dan ook BTW en invoerrechten over of werkt dat anders, een gift van iemand die in het buitenland woont wordt volgens mij niet belast met btw e.d.
  Weet iemand hier meer over?

  Bijdrager
  piebas

  Gifts zijn tot een bepaalde waarde vrij van invoerrechten daarboven niet.

  Bijdrager
  KeKo

  Kans dat je gecontroleerd wordt als je een mac invoert is redelijk klein, maar hij is er wel.
  Ga op vakantie naar de VS en koop je mac in Portland, dan betaal je geen btw. Dat is de beste optie:)
  Over het verzenden en bestellen van macs in de vs zijn overigens al heel veel threads. Volgens mij is er niets veranderd in de tussentijd.

  Bijdrager
  Xcode

  Als je een MacBook Pro in de VS koopt (let op: er komt nog BTW overheen afhankelijk van de staat waarin je bent), dan kan je die prima meenemen naar Nederland op de manier waarop elke reiziger z’n laptop zou vervoeren. Ik heb op die manier ook een iPad meegenomen uit de VS. Problemen ontstaan echter wanneer je ‘m per pakketpost uit de VS laat overkomen, dan zal je vrijwel zeker invoerrechten moeten gaan betalen. Ik heb een Pebble Smartwatch gekocht via Kickstarter en nooit beseft dat de Nederlandse Douane er nog even wat bij ging tellen, nu viel dat relatief mee maar bij een laptop van 1,500 $ kan het wel flink gaan meetellen. Denk niet dat de Belgische Douane anders werkt.

  Bijdrager
  Rees

  Ikzelf had mijn 15″ MacBook Pro in 2009 via Electronic King Inc.
  Binnen 3 dagen thuis:-)
  Het scheelde trouwens ongeveer 500 euro.

  Bijdrager
  computer space

  Koop gewoon een ander merk en zet er OSX op. Scheelt al 20-30% voor vergelijkbare hardware. Apple is de enige die Europa benadeelt, bij de meeste andere merken wordt je niet genaaid en zit de Europrijs op zo’n 0.8-0.9 x de dollarprijs, heel normaal gezien salestax vs BTW. Ziet er bovendien cooler uit. En als je een PRO bent, krijg je toch BTW terug;)
  BTW terug en een mediamarkt/saturn actieweek afwachten, en de VS is niet meer de moeite.
  Ik had mijn laatste Mac voor 545€ en die was in de VS op dat moment 799$. In Dollars was mijn prijs 710$. Niks over te klagen.

  Bijdrager
  mytecmaster
  hatolex op 16 juni 2013

  @mytecmaster, je hebt het dus echt niet begrepen, de regels zijn wel duidelijk, maar jij begrijpt ze niet waarschijnlijk.

  Beetje laat , maar ik weet wel zeker dat ik die regels goed begrijp. ( mag ook wel als je tijdens je studie toch geregeld privaat recht en bedrijfsrecht heb gehad.) Alleen het probleem is dus dat de bewijslast bij de reiziger ligt, en de douanier beslist of het acceptabel is. Ik vind dat dit beter ingericht moet worden, minder vrijheid en meer structuur. Over bijvoorbeeld eten is het al helemaal een chaos.

  Bijdrager
  GAASSIE

  IK heb de volgende vraag,
  Ik vlieg eerst vanuit Miami naar Frankfurt en dan door naar Dusseldorf.
  Ik vraag mij af hoe het met de douane controle is, zijn ze strenger dan in Nederland?
  Ik wil een Apple laptop meenemen en wat sportspullen wordt er streng gecontroleerd?
  Wie heeft ervaring?

  Groet GAASSIE

  Bijdrager
  hatolex

  Je wordt bij eerste binnenkomst in de eu gecontroleerd, daarna ben je vrij om te gaan en te staan met je spullen.

  En het controlesysteem is in vrijwel de hele eu gelijk, met name die van de schenge landen.

21 berichten aan het bekijken - 1 tot 21 (van in totaal 21)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.