10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Q:

  Bijdrager
  MoNdO GeNeRaToR

  MacBook Pro heel netjes gepoetst na herstelling

  Dag allemaal

  Mijn rMBPuit 2013 heeft onlangs een nieuw scherm gekregen wegens het bekende coatingprobleem. Alles werd netjes binnen verlengde garantie afgehandeld.

  Nu merkte ik op dat de hersteldienst mijn computer netjes gepoetst had. Alles ziet er als nieuw uit. Hij was daarvoor ook al in prima staat, maar nu ziet hij er écht nagelnieuw uit.

  Heeft iemand een idee wat het geheim is van de mannen van de hersteldienst? Op die manier wil ik mijn computer ook wel mooi houden.

  Groetjes

  Mondo


  Bijdrager
  gsmaster

  Gewoon licht vochtige doek zeker?
  De toesten doe ik als verpleegkundige altijd met een ontsmettingsdoekje, direct alles van viezigheid er af en het helpt zeker niets om zeep want ik doe dit nu al meer dan 10 jaar regelmatig.


  Bijdrager
  koen

  Bel ze even op.(y)


  Bijdrager
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik heb toch de indruk dat ze er wat speciaals mee doen. Met een gewoon vochtig doekje of een ontsmettingsdoekje krijg je dat echt niet zo mooi proper. Dan blijven er altijd nog wat strepen te zien. Dit is echt precies een ongebruikte computer.
  Is er niemand op dit forum die bij zo’n reparatiedienst heeft gewerkt (of nog steeds werkt)?


  Bijdrager
  Melle

  Ik ben ook wel wel benieuwd wat hier uitkomt..
  Geen ex- of huidige medewerkers van herstel bedrijven die dat zelf gedaan hebben

  Zelf denk ik dat het vooral een kwestie is van goed wrijven!
  ??


  Bijdrager
  Shmoo

  Hebben ze niet gewoon de hele bovenkant, dus display + aluminum klep vervangen?

  Volgens mij is het veel te veel werk om het display los te halen van het aluminum en vervangen ze daarom vaak hele boven en onderhanden met alles erop en eraan.

  Omdat je dan kleurverschil ziet met het body gedeelte zullen ze op de onderkant wel extra hun best hebben gedaan om die weer schoon te krijgen. Volgens mij heeft 3M een spuitbusje waar een citroensap in verwerkt zit. Daarmee krijg je heel veel aluminum en ijzer weer schoon.

  Dit is ‘m dit heeft onze poetsvrouw in haar karretje en dat gebruikt ze thuis ook op afzuigkappen die geil zijn op vingerafdrukken. Even met dit spul er overheen en nieuwe vingerafdrukken vallen zo in de pan.
  http://www.3m.com/3M/en_US/company-us/all-3m-products/~/3M-Industrial-Cleaners-and-Adhesive-Removers?N=5002385+8709314+8709363+3293194279&rt=rud


  Bijdrager
  MoNdO GeNeRaToR

  Yep, ze hebben inderdaad de hele topcase vervangen.

  Bedankt voor de link en de uitleg Schmoo!
  (y)


  Bijdrager
  Brombeer

  Aluminium velgen krijg je schoon met oxaalzuur. Dat zit ook in rabarber, maar daarmee is nog niet gezegd dat het vriendelijk spul is. Inlezen is geadviseerd, net als handschoenen en oogbescherming.


  Bijdrager
  MacRay

  Hebben ze niet gewoon de hele bovenkant, dus display + aluminum klep vervangen?

  De topcase zit vast aan het display, althans de originele displays van Apple.


  Bijdrager
  iDEOwen

  De “top case” is het gedeelte waar je toetsenbord, trackpad & logic board in zit (in het geval van de MacBook Pro Retina), wellicht verwarrend qua naam. De “bottom case” is de metalen plaat aan de onderkant wat ze los kunnen schroeven. Wat ze vervangen hebben is de gehele “display assembly”.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.