6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  JM.D

  MacBook Pro 2006-2007

  Beste allen,

  Ik zit met een probleem wat betreft een mac book pro 2006-2007. Ik heb sedert kort op dit toestel een zwart scherm. Ik ben er gisteren mee naar een erkend mac reparateur geweest en deze gaf me aan dat de videochip defect is, hiervoor dient het logicboard vervangen te worden. Volgens de reparateur kan dit niet meer vervangen worden omdat de macbook te oud is. Weet hier iemand misschien raad mee? Ik wil hem namelijk wel gemaakt hebben en niet omgebouwd zien naar een externe harde schijf zoals ze me de raad gaven bij de reperateur. Ik kan heelaas het type en dergelijke niet doorgeven omdat ik de boekjes niet meer heb. wel heb ik de volgende gegevens:

  Mac Book Pro 17″
  kast model A1212
  2.33?2×29/160/SD/GLSY/AP/BT
  FCC ID: PPD-AR5BXB72P
  IC: 4104A-ARBXB72P

  Bijdrager
  SMTR

  Volgens mij heeft die reparateur dat goed beoordeeld.

  Bij dergelijke oude MacBooks zou ik ook slechts kleine reparaties (zelf) uitvoeren, denk dan aan nieuwe HDD, RAM of optical drive. Grote reparaties zoals logic board of beeldscherm zijn zo duur dat je beter kan gaan sparen en een nieuwe kopen.

  Voor jouw MacBook levert Apple geen onderdelen meer, dus al zou je reparatie willen, kan het simpelweg niet.

  Bijdrager
  DekayONE

  Kan ook het bekende nVidia probleem zijn, waar Apple lang geleden een inruilprogramma voor had.

  Als het dat is, kun je je logicboard proberen te “bakken” in de oven of ondersteboven in een deken. Klinkt vaag, maar er staan bij iFixit als het goed is nog oplossingen voor dit probleem. Had te maken met slechte soldeer van de videokaart op het logicboard. Iets wat met een soldeerbout zelf niet te repareren is.

  check

  Daarna zou onderstaande je misschien nog kunnen helpen:

  check

  Natuurlijk allemaal op eigen risico.

  Bijdrager
  SunKeeper

  We hebben het hier dan over deze MacBook Pro:

  Acht en een half jaar geleden geïntroduceerd. Raar dat die dan nu al defect gaat.
  Zo’n Mac gaat toch minimaal vijftien jaar mee?!:nerd:

  Even serieus, is dit een grap? Ik weet niet wat voor software je draait en welke OS X-versie, maar een nieuwe(re) Mac gaat een giga verschil maken.

  Niet omdat je per se een nieuwe nodig hebt, maar het is het niet waard om nog geld in een oud lijk te pompen. Doe dat alsjeblieft niet.

  Bijdrager
  Brombeer
  JM.D op 28 januari 2015

  omdat ik de boekjes niet meer heb.

  Nog slordig ook?:evil:

  SMTR heeft gelijk: Het enige dat je ter behoud nog kunt doen is zien dat je eenzelfde machine met een andere kwaal (bv defect beeldscherm) op de kop tikt en dan van tweeën een laat maken. Losse moederborden zijn zeldzaam, maar in jouw geval is het Part Number 661-4364.

  Lucratiever is het restant ruilen voor een externe HDD-case, maar ook alleen als je die voor de data erop nodig hebt, want zo sec is die acht jaar oude 5400rpm schijf dat niet meer waard.

  Bijdrager
  McJohn

  Losse moederborden kan je “refurbished” nog aankopen via gespecialiseerde sites. MacPartsOnline.com bv.
  Dan moet je wel nog iemand vinden die het kan/wil inbouwen voor je.

  Nu, ik vertel er wel héél vlug bij dat een logic board eigenlijk het duurste onderdeel is van een toestel en dat ze meestal schandalig véél geld vragen voor dit soort zaken. Véél meer dan de restwaarde van het toestel. Maw, het sop is de kolen niet waard.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.