8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  Bvanrens

  macbook eind 2008 upgraden hardware

  Beste,
  Ik heb sinds paar dagen een macbook eind 2008 in bezit. Ik heb ook een 27′ iMac van uit 2014 dacht ik. Dus dat is mijn eerste device en de macbook voor wat type werk onderweg. Ik zou graag er een ssd, meer werkgeheugen en een nieuwe accu inzetten, kan ik dit grotendeels zelf doen? zo ja, hoe veel kost dat ongeveer en welke onderdelen moet ik bestellen? en is het laten doen bij een winkel flink duurder dan het eventueel zelf doen?

  Groepjes,
  Bram

  Bijdrager
  Bvanrens

  nog een vraagde, kan deze laptop cdmi uitsturen via de mini display port?

  Bijdrager
  Nora is back

  Ssd, werkgeheugen en accu zijn allemaal mogelijk, maar houd goed in de gaten wat je eraan gaat besteden. Het is en blijft een oud beestje:)

  MacBook 5.1 'renoveren' of toch beter afscheid nemen?

  Welke MacBook heb je precies? Wat wil je ermee doen? Welke programma’s gebruik je?

  Voor het werkgeheugen bij:
  Een Pro: http://www.onemorething.nl/community/topic/macbook-pro-eind-2008-ram

  Een Alu-look: http://www.onemorething.nl/community/topic/macbook-alu-2008-naar-8gb-geheugen

  Of een White: (is deze wel in een late 2008 versie eigenlijk?)

  Voor een accu maakt het model ook uit, maar zie bijvoorbeeld ook: http://www.onemorething.nl/community/topic/apple-accu-voor-13-unibody-hoe-goed-is-ie

  Macbook blijft uitvallen na vervangen accu

  Idem voor de ssd: http://www.onemorething.nl/community/topic/macbook-pro-late-2008-ssdhdd-of-sshd

  Samsung SSD – Macbook Pro (Late 2008)

  Welke SSD in Macbook unibody Late 2008?

  Wanneer je iets specifiekere informatie geeft over het model kun je duidelijkere informatie verwachten. Bekijk de verschillende topics en wanneer je ergens bij kan aansluiten heeft dat de voorkeur, voorkomt dubbel werk.

  Ik zou er echter niet meer in investeren. Op internet krijg je er wellicht nog 150 euro voor, samen met de 150-200 euro die je wilt gaan investeren en wat kerstgeschenken, Sinterklaas en een verjaardag of een maandje werken koop je zo een instapper Air 11″, en nog mooier eentje met 8GB (Nieuw met 2 jaar garantie of via marktplaats een iets ouder model). Daar word je een stuk gelukkiger van als je het mij vraagt. Zeker wanneer je daarnaast een snelle machine hebt.

  En, wat doe je er mee onderweg? Wellicht voldoet een iPad dan ook al?

  Beide opties zijn ook een stuk meer draagbaar dan een MB uit 2008. Die zijn niet echt lucht en compact, weet ik uit ervaring, in vergelijking met de Air of iPad….

  Ook een interessant topics: http://www.onemorething.nl/community/topic/geheugen-macbook-late-2008-hoger-dan-apple-voorschrijft

  Downgrade van 10.10 naar 10.6 voor snelheid? Fabel of echt waar?

  Iemand al ervaring met el capitan op oude macbook?

  Iemand al ervaring met el capitan op oude macbook?

  Bijdrager
  Nora is back

  Meer informatie over upgrades, software, snelheid en ervaringen, zoek via community op “MacBook late 2008” in combinatie met ssd, ram, GB, accu, batterij, update, osx of bijvoorbeeld software. Geef rechts aan alleen de topics te willen zien. Je krijgt dan telkens de meest relevante topics. Selecteer vervolgens op jaar om de meer recente topics te zien.

  Vind je een relevant topic en heb je toch nog vragen, sluit dan bij het betreffende topic aan, voorkomt dubbel werk.

  Succes met je keuze en het mogelijke project:)

  Bijdrager
  TheBigZ
  Bvanrens op 26 oktober 2015

  Ik heb sinds paar dagen een macbook eind 2008 in bezit. Ik zou graag er een ssd, meer werkgeheugen en een nieuwe accu inzetten, kan ik dit grotendeels zelf doen?

  Ja hoor dat kan prima.

  Zie voor instructies deze pagina: KLIK

  Geheugen: http://tweakers.net/pricewatch/284657/corsair-cmsa8gx3m2a1066c7.html

  SSD: http://tweakers.net/pricewatch/430403/crucial-bx100-250gb.html
  .
  .

  Bvanrens op 26 oktober 2015

  nog een vraagje, kan deze laptop hdmi uitsturen via de mini display port?

  Ook dat kan, via een adapter.

  https://www.kabeldirect.nl/mini-displayport-hdmi-adapter-5354.html
  .

  Sleutelbeheerder
  Night

  Dat het allemaal kan, spreekt voor zich. Maar ga eerst bij jezelf afvragen of deze tijd en kosten opwegen tegen het feit dat deze macbook qua architectuur zijn end-of-life al bereikt heeft en er goede kans bestaat dat deze de eerstvolgende update-ronde van OSX niet meer ondersteund zal worden.

  Nora geeft wat dat betreft goede suggesties voor evt. vervanging, ook gezien de snelheid van het beestje in verhouding tot de eisen van het huidige OS de apps.

  Voor wat ‘typ- en browsewerk onderweg’ volstaat een iPad al prima!

  Bijdrager
  Bvanrens

  Bedankt voor al de reacties! Er komt sowieso geen nieuwe macbook of iPad. iPad heb ik sowieso al liggen maar vind dat toch niet erg fijn om op te werken als het om
  typen gaat, los toetsenbord bij de iPad was ook niet helemaal goed bevallen.

  Door alle linkjes en informatie die jullie mij toestuurden kan ik nu inderdaad mooi even uitzoeken of het voor mij rendabel is om er tijd en geld in te steken. Ik hou jullie op de hoogte!

  Bijdrager
  e.abrahamse

  Heb zelf de oude MacBook van mijn dochter -de eerste unibody Ali MacBook voorzien van een nieuwe accu, 4Gb geheugen en een 120 Gb SSD. Je zult het niet geloven maar met El Capitan gaat deze MacBook als de brandweer. Voor tekstverwerking en browsen is het een prima apparaat waar je helemaal geen nieuwere machine voor hoeft te kopen. Ook ik was zeer verbaasd van de snelheidswinst en de responsiveness van de aanpassing. Qua geheugen kun je ook voor 1333Mhz kiezen (hij kan 8 Gb aan).

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.