14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Q:
  Bijdrager
  Pbelmaps

  Mac start traag op na installatie Mojave

  Na installatie iets raars ondervonden. Eerste keer dat ik per dag opstart start de Mac erg traag op, de volgende keren diezelfde dag gaat het terug heel snel.

  Een dag later is het bij de eerste opstart weer van’t zelfde. Al een clean install gedaan van Mojave maar probleem blijft bestaan. Heb dit op mijn imac 2016 (i7, SSD 512) en macbook pro (i5, SSD 256). Iemand hetzelfde probleem en weet iemand de oplossing?

  Thx!

  Sleutelbeheerder
  Night

  Opstarten of vanuit slaap wekken?

  Bijdrager
  Pbelmaps

  ‘S avonds bij het opstarten. Als ik nadien een herstart doe is die weer heel snel.

  Bijdrager
  Erik-Jan

  Ik heb het zelfde probleem, bij de iMac blijft het beeld eerst een tijd zwart en begint dan heel langzaam met het voortgang balkje.

  Imac late 2013 (21,5-inch) 2,7GHz, i5, 8GB en Samsung ssd, ook heb een clean install gedaan van Mojave.

  Bijdrager
  Feu

  Ik heb geen clean install gedaan. Mijn macbook 2015 met Mojave is echter ook opvallend trager dan voorheen. Na het opstarten dat al langer duurt is er een duidelijke vertraging in het opstarten van programma’s. Zelfs het systeemoverzicht duurt 1,5 seconden.

  Bijdrager
  Johan

  Waarom zet je überhaupt je mac uit ?

  Ik heb een iMac’s en een macbook en die gaan altijd vanzelf in de slaapstand of ik forceer het maar echt uitschakelen nooit.

  En ja dat is niet energiezuinig, maar waar hebben we het over 2,9 watt voor de iMac (zit meetstekker tussen;-) ) dus dat is nog geen 6 euro per jaar.

  Bijdrager
  McMeller

  Als je Mac lang wacht met opstarten van macOS (dat is net iets anders dan dat macOS langzaam opstart), staat meestal je opstartschijf niet geselecteerd. Controleer dit via Systeemvoorkeuren, Opstartschijf.

  In 9 van de 10 gevallen moet hier Macintosh HD gekozen zijn, en als jouw schijf anders heet weet je dat ongetwijfeld zelf het best.

  Bijdrager
  Pbelmaps

  Opstartschijf is correct dus dat is niet de oorzaak. Imac in slaapstand zetten is een alternatieve oplossing maar lost de oorzaak niet op.

  Bijdrager
  McMeller

  Mee eens. Ik zou even de eerste update afwachten, 10.14.1. Goede kans dat dit een probleem is dat inmiddels bekend is, en in de eerste patch wordt rechtgezet.

  Bijdrager
  JJmac

  Bij mij komt hij slecht uit de sluimer stand, je ziet soms de muis wel maar het beeld is nog zwart.

  Bijdrager
  goulashkanone

  Is dit probleem al opgelost?

  Ik heb sinds gisteren Mojave erop gezet, en nu start hij op met een zwart scherm, 2 of 3 minuten en dan komt het appeltje in beeld en start hij gewoon op.

  Het schijnt een probleem te zijn dat voorkomt met APFS i.c.m. een externe schijf waarvan je opstart.

  Probeer uit te vogelen wat er aan de hand is.

  Bijdrager
  Pbelmaps

  Nee, nog steeds hetzelfde, zelfs na eerste update Mojave. Laat iMac nu maar in slaaplstand staan. Ik heb hetzelfde probleem op 2 iMacs en 1 Macbook pro.

  Bijdrager
  goulashkanone

  Oke, wat balen.

  Bedankt voor de info, we blijven wachten.

  Bijdrager
  Pbelmaps

  Ik heb het opgegeven, zelfs na de laatste update van Mojave was het probleem nog niet verholpen. Via een clean install teruggekeerd naar High Sierra en probleem is opgelost.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.