29 berichten aan het bekijken - 1 tot 29 (van in totaal 29)
 • Q:
  Bijdrager
  Melle

  Mac Pro > wat geef je ervoor

  Dag iedereen,

  Ik heb mijzelf voorgenomen om elke drie jaar als zelfstandige volledig nieuwe hardware aan te schaffen om zo altijd mee te groeien met de evoluties van hard- en software. In januari is het terug zover. (hopelijk is er dan nieuwe Mac Pro) (ook deel voor fiscale en andere financiële redenen)

  Daarom volgende vraag: wat zouden jullie nog willen betalen (dus wat vind je een eerlijke, faire, goede prijs voor volgende machine. (ik weet dat je op mac2sell.net een vraagprijs kan vinden, maar ten eerste staat mijn 6-core westmere daar niet tussen EN ten tweede wil ik weten wat iemand er effectief voor WIL betalen)

  De machine is nog in topvorm en nog nooit ook maar iets van problemen mee gehad.
  heb de machine in het begin geupgrade met extra harde schijven (oa SSD os volume), extra geheugen en dergelijke meer… (allemaal van OWC – de Amerikaanse specialist Mac Performance Guide…)

  Mac Pro 5,1
  3,33 Ghz 6-Core Intel Xeon Westmere (2010)
  10 GB 1333 Mhz DDR3
  ATI Radeon HD 5770
  60 GB SSD Boot
  2 TB Data
  1 TB Time machine

  Moeten jullie nog iets weten?

  Wat is deze Mac nog waard voor jullie?

  Verder verkoop ik ook een MacBook Pro 7,1 – Intel Core2Duo 2,4Gz – 4GB
  Maar hiervoor vind je wel een prijs op Mac2sell, namelijk een 490 euro.

  Ik ben van plan deze ergens in januari op het internet aan te bieden.

  Bedankt voor jullie mening !

  Bijdrager
  Niels

  Nieuw kost een ‘gelijke’ Mac Pro zo rond de 3000,- euro. Ik zou ongeveer halverwege gaan zitten, zo rond de 1500,-

  Moderator
  unSOUND

  3000 euro ? In die configuratie zit hij rond de 3300 bij Apple, en dat is nog zonder de OWC SSD en de extra 2TB schijf, reken dus maar op rond de 3500 voor iets vergelijkbaars.

  Bijdrager
  Melle

  Inderdaad. Ik denk ook dat potentiële kopers ook wel weten waarover ze het hebben.

  De nieuwprijs was voor de computer zelf = 3 747,10 euro (inclusief BTW)

  en voor de SSD en het geheugen bij OWC was het 491 dollar (vandaag 380 euro)
  en voor de 2TB harde schijf weet ik al niet meer wat ik betaalde (vandaag een 100 euro waard ofzo)

  Dus de totale nieuwprijs was ongeveer een 4230 euro.

  Verder heb ik hier ook twee apple schermen. (led cinemay display 24 inch) Nieuwprijs per scherm 849 euro.
  Die verkoop ik ook. Mocht daar interesse voor bestaan.

  Mac Pro + twee schermen is nieuwprijs bijna 6000 euro. Dus aan de redenering van ‘nog de helft waard’ zou dit 3000 euro waarde vandaag zijn. Maar ik heb het gevoeld dat dit nog meer waard is?

  Bijdrager
  Melle

  Ik heb trouwens net eens gekeken op tweedehandsmac.nl en daar vind je mijn Mac Pro zelfs niet terug. Vooral 8-core en 12-core’s… ik weet ook waarom dat is: de 6,6 core 3,33 Ghz is (volgens Mac Performance Guide) immers de beste Mac Pro die je kan kopen. Voor heel veel computertaken ben je immers niet zo veel met 12 of 24 core’s, maar vooral met processorsnelheid. Dus je ziet heel veel 2,4, 2,66 en 2,8Ghz Mac Pro’s te koop staan, maar niet die 6-core 3,33Ghz…

  Bijdrager
  rdg05

  Fiscaal gezien mag je hardware in 5 jaar afschrijven en niet meer in 3 jaar.
  Ik vraag me af hoe je dat belasting techisch gaat doen.
  Maar dat even ter zijde.

  Bijdrager
  Melle

  die verplichte 5 jaar is vermoedelijk in Nederland? (ik mocht – bij mijn weten – als architect zonder problemen de computer afschrijven in 3 jaar)

  Bijdrager
  rdg05

  Ja, dt is in NL.
  Hoe dat in Belgie is weet ik zo niet.
  Ik dacht dat het daar om een procentuele afschrijving gaat.

  Bijdrager
  F_Vervoort

  Normaal is de afschrijving 5 jaar, maar omdat de IT-branche zo snel evolueert, kan je dat naar drie jaar terugbrengen. Het kan wel zijn, dat je bij een eventuele controle moet kunnen bewijzen dat dit voor jouw branche ook zo het geval is. En volgens mij niet…

  Bijdrager
  Marius1976

  @rdg05

  Dat klopt niet wat jij zegt; jij draait de zaken om. Je mag inderdaad bepaalde zaken niet sneller afschrijven dan bijv. 5 jaar. Maar dat wil niet zeggen dat jij die spullen niet eerder zou mogen verkopen, of vervangen. De restwaarde compenseer je. Als jij een computer van 3000 euro hebt, en je gaat er vanuit (even theoretisch) dat de restwaarde 0 is, en je hem in 5 jaar zou afschrijven, dan heb je dus een afschrijvingsplan van 600 euro afschrijving per jaar (nogmaals theoretisch). Als jij na jaar 1 besluit om de computer al te verkopen, dan heb je dus 600 euro erop afgeschreven. Als je de installatie daarna verkoopt voor 2000 euro heb je dus een incidenteel verlies van 400 euro, wat je dus gewoon kunt boeken als verlies. Als je de installatie echter zou verkopen voor 2500 euro dan heb je dus een incidentele winst van 100 euro, die je dus als winst opgeeft, waarmee dus het (theoretisch) teveel afschrijven is gecompenseerd.
  .
  Zo werkt dat. En niet anders.

  Bijdrager
  Niels
  Melle op 25 september 2012

  Inderdaad. Ik denk ook dat potentiële kopers ook wel weten waarover ze het hebben.

  De nieuwprijs was voor de computer zelf = 3 747,10 euro (inclusief BTW)

  en voor de SSD en het geheugen bij OWC was het 491 dollar (vandaag 380 euro)

  en voor de 2TB harde schijf weet ik al niet meer wat ik betaalde (vandaag een 100 euro waard ofzo)

  Dus de totale nieuwprijs was ongeveer een 4230 euro.

  Verder heb ik hier ook twee apple schermen. (led cinemay display 24 inch) Nieuwprijs per scherm 849 euro.

  Die verkoop ik ook. Mocht daar interesse voor bestaan.

  Mac Pro + twee schermen is nieuwprijs bijna 6000 euro. Dus aan de redenering van \’nog de helft waard\’ zou dit 3000 euro waarde vandaag zijn. Maar ik heb het gevoeld dat dit nog meer waard is?

  – Ik heb het niet over de nieuwprijs toen, maar over de nieuwprijs nu in de online Apple Store (met zakelijke korting ligt deze zelfs lager)

  – Een 60Gb SSD kost vandaag de dag niets meer, zo rond de 60 euro. Ook geheugen kost tegenwoordig niet veel, rond 100,- euro voor 16Gb. Samen dus ‘no where near’ de 380,- die je beweert te moeten betalen.

  – De 6-Core is bij lange na niet beter dan de huidige 8- of 12-core versies die door Apple worden aangeboden. Onthoud dat de 6-Core drie jaar oud is; de huidige Intel Xeon processors zijn ondanks lagere Ghz-waarden veel sneller en bovendien veel energiezuiniger.

  – De 24′ LED schermen waren 849,- en hebben inmiddels 3 brandjaren! Een nieuw 27′ Thunderbolt display kost 899,-

  Mijn schatting van 1500,- (zonder schermen) lijkt dus misschien aan de lage kant, maar met de huidige markt zul je er niet veel meer voor gaan krijgen. Ik denk dat je met veel geluk mogelijk een koper vindt die 2000-2500,- wil neerleggen voor het complete set

  Bijdrager
  plonserd

  Bijdrager
  computer space

  De schermen zijn denk ik nog een euro of 300 waard, nog minder als ze de iMac monitorkuren hebben (sneeuw).

  Bijdrager
  fatboysmart

  Bijdrager
  macmaus

  Even redelijk off topic: in Nederland gekochte goederen/hardware uit volgens mij 2009 en 2010 mocht je verkort in 3 jaar afschrijven ivm de crisis, in plaats van de gangbare 5 jaar. Op de site van de belastingdienst is daar meer over te vinden.

  Terug on topic: ik snap dat je jezelf een 3-jaren termijn hebt opgelegd, maar persoonlijk denk ik dan: waarom zou je dat doen als alles nog prima werkt? Of merk je aan het gebruik dat de hardware niet meer voldoet? Want ik vermoed dat je er nooit meer datgene voor terug krijgt wat het volgens jou waard is.

  Inactief
  Anoniem

  Ik weet zeker dat er mensen zijn die ergewoon 2500 voor geven, deze mac pro is een top machine, ik zou het gewoon proberen voor bieden vanaf 2000 ofzo

  Bijdrager
  RobApple

  Een nieuwe 6-Core bij AppleStore kost nu € 3.099,00 inclusief 19% B.T.W.

  Dat was vanaf 27.07.2010 € 500,00 meer tot 11.06.2012. Aan de computer is verder niets veranderd.

  € 3.099,00 inclusief BTW – voor zakelijke kopers: € 2.604,20 exclusief B.T.W.

  Deze Mac Pro wordt nieuw voordeliger aangeboden dan bij AppleStore.

  RAM UDIMM 1333MHz geheugen is stukken goedkoper geworden in 2 jaar tijd, ongeveer 70%!!

  Evenals SSD’s.

  Bijdrager
  Melle

  Sjonge, wat een hoop reacties. Ik ga ze eens lezen…

  Bijdrager
  Melle

  @ plonserd en fatboysmart… zo een grote afbeeldingen ! Het maakt het lezen van dit topic onnodig lastig. Ik betaalde dus inderdaad voor die mac Pro + schermen een 6000 euro. Lijkt veel, maar weloverwogen keuze. Als ik er nog 2500 euro voor krijg vandaag, zal die mij amper wat gekost hebben, terwijl hij me zoveel heeft opgebracht.

  @ Nielsdam: ik vertelde gewoon hoeveel ik effectief betaald heb, bijna drie jaar geleden. Ik rekende om naar euro met dollarkoers van vandaag om te weten hoeveel ik in totaal betaald had + 100 euro voor die schijf. Uiteraard kosten die vandaag minder. Dat is ook de reden voor dit topic. Maar het leek inderdaad alsof ik bedoelde dat je er vandaag 380 euro zou voor moeten betalen… Over die processors zit je fout denk ik. Zijn nog steeds heel duur en dezelfde als twee jaar geleden.

  Alles in consideratie genomen, zie ik het als volgt:

  Voor de mac Pro 2500 euro als minimumverkooprijs
  Voor de schermen 500 euro als minimumverkooprijs (per scherm)

  Dat zal ik proberen. Voor de boel samen dus 3 500 euro. Nu betaal je een heel gelijkaardige setup in de apple store bijna 5500 euro (zelfde processor, 8GB ram, zelfs geen SSD, wel twee schermen die wat groter zijn) Dus doet iemand er gemakkelijk 2000 euro ‘winst’ mee. Of ik hoop toch dat er zo zal geredeneerd worden.

  @ macmaus > die drie jaren termijn is ook niet zo heel strikt hoor. Dat is het richtinggevende doel. Als dat nu 3,5 jaar zou zijn. Of 2,5 jaar… Op zich werkt alles goed. Maar dit is vooral ook een rendercomputer. (50% van de tijd)
  En als een nieuwe mac bijvoorbeeld 20% sneller kan renderen (3D visualiseren) dan is dat ene grote tijd- en geldwinst voor mij. En ik probeer ook te verkopen na drie jaar omdat vanaf dan de prijs waarschijnlijk heel snel zal zakken. En elke drie jaar wil ik wat tijd steken in nieuwe hard- en software. En dan terug drie jaar werken zonder zorgen (geen upgrades, geen updates, geen what-ever…)

  ————————————————————————————————————————————

  als je dus de lagere bedragen van computerspace (300 euro voor scherm) en Nielsdam (1500 euro) zou nemen, zou ik alles samen het moeten verkopen voor 2100 euro. Dat is niet correct denk ik. De setup is volgens mij zeker nog 4000 euro en meer waard. Maar dat zal ik er niet voor krijgen. 3500 moet wel vrij gemakkelijk lukken denk ik.

  Ik zal – als de verkoop rond is – hier wel eens melden wat het geworden is.

  Bijdrager
  Brombeer
  Bijdrager
  G-Force

  Mac2Sell geeft aan dat mijn Mac Pro 2000 euro waard is, ik heb hem vorig jaar nieuw (Engeland) voor 1600 euro gekocht en betwijfel of ik er vandaag de dag nog 1400 euro voor zou krijgen. Kortom, lijkt me niks die website.

  Bijdrager
  Melle

  @ brombeer > zoals je kan lezen in mijn eerst post, is mijn MacPro versie niet te vinden op de Mac2sell website. Overigens werkt die website wel goed voor de rest, geeft uiteraard wel altijd de prijs aan die de mac nog waard is. (vind ik meestal vrij correct) ,maar iemand vinden die er dan ook zoveel voor geeft.

  @G-Force… dat is wel straf ! Je mac wordt meer waard? Zeker dat je niets verkeerd hebt ingegeven… en anders zal het wel een fout zijn in hun datalijsten…

  Bijdrager
  G-Force

  Het is een 2009 model, dus was al verouderd toen ik hem kocht. Basis 8-core die is volgens mij echt geen 2000 euro meer waard.:P

  Bijdrager
  Melle

  even snelle update. Mac Pro uiteindelijk verkocht voor ‘maar’ 1900 euro. zonder schermen, muizen of toestenborden en zonder de 2TB harde schijf.

  Toen de nieuwe aangekondigd werd, stond mijn mail ineens niet meer stil. Hij was na drie dagen verkocht; Kon er zelfs meer uitgehaald hebben, maar er was een degelijke en eerlijke bieder, dus heb iets hogere biedingen laten liggen… en ze ook niet laten opbieden tegen elkaar.

  Inactief
  Anoniem

  Dat is mooi. Ik heb laatst ook mijn Mac Pro verkocht, Mac2Sell is echt niks, ze gaven 2000 euro aan, maar heb er uiteindelijk niet meer dan 1000 euro voor gekregen:(

  Moderator
  unSOUND

  Dat komt meestal doordat Mac2Sell voor extra’s als Ram en extra schijven de veel te hoge prijzen van Apple bij de prijs op telt, terwijl de potentiële kopers de prijzen van goedkope PC-boeren hanteren voor dergelijke extra’s. Als je een redelijke prijs wilt vangen kun je vaak het best zoveel mogelijk extra’s er weer uit halen en overzetten in de nieuwe machine, of los verkopen.

  Bijdrager
  Melle

  Die paar puntjes waar de mac pro echt wel verouderd begint te geraken, zorgen er echt voor dat ze voor te weinig geld verkocht worden. Bijvoorbeeld dat ASB 3.0, terwijl je er natuurlijk makkelijk dat kan insteken… maar ja… voor je het weet doe je nog 500 euro kosten aan een ‘oude’ machine. Heb je al bijna een mac mini.

  Wat ik wel hard mis thuis nu (op werk geen zorg meer binnenkort) is snelle dataopslag. Ik was het zo gewend op thuis een pijlsnelle server te hebben. Met mijn iTunes en Iphoto en alle mijn werkdata erop. Werkdata zit nu op werk, maar mijn iTunes via die NAS was onaanvaardbaar. Speelde uiteraard wel, maar happerde teveel bij het door de hoesjes scrollen… iphoto heb ik zelfs niet geprobeerd.

  Het heeft 36 uur geduurd voordat 900 GB gekopieerd was naar de NAS, na paar dagen waren al enkele mapjes corrupt (kon niet meer verwijderen) ding dus buiten gesmeten. Nu staat alles tijdelijk op een externe 2TB usb3.0. onpraktisch, maar vrij efficient en snel genoeg.

  Bijdrager
  belfortmac

  Het is maar wat de gek er voor geeft.

  Bijdrager
  Melle
  unSOUND op 15 augustus 2013

  Dat komt meestal doordat Mac2Sell voor extra’s als Ram en extra schijven de veel te hoge prijzen van Apple bij de prijs op telt, terwijl de potentiële kopers de prijzen van goedkope PC-boeren hanteren voor dergelijke extra’s. Als je een redelijke prijs wilt vangen kun je vaak het best zoveel mogelijk extra’s er weer uit halen en overzetten in de nieuwe machine, of los verkopen.

  Ik denk dat dit inderdaad heel juist is. Had dat mss beter kunnen doen. Heb nu nog mijn oude laptop te koop staan. Met SSD van 120 GB en 8GB geheugen. Beide OWC topkwaliteit. Laptop zelf 3jaar oud. Nog C2D… De ‘oude’ harde schijf daarvan zit nu in een mini USB3.0 enlclosure. Mss steek ik de HD wel terug en hou de SSD…

29 berichten aan het bekijken - 1 tot 29 (van in totaal 29)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.