7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  Leonvliet

  Mac OS X partitie verdwenen

  Beste OMTers,

  Ik heb een iMac uit 2009 en heb hier met succes 2 jaar geleden windows op geïnstalleerd. Alles werkte soepel en kon gemakkelijk op zowel Mac OS X als Windows werken, tot vanavond. Ik wilde mijn iMac opstarten en hij bleef hangen bij het Appeltje, dus ik dacht ik start hem op door middel van potion-toets ingedrukt en vervolgens de OS X schijf aan te klikken, wat blijkt nu: de OS X schijf is verdwenen! Alleen de windows schijf is nog te vinden. Nu heb ik op internet gezocht, maar bij veel mensen verdwijnt OS X doordat ze Bootcamp installeren. Nu heeft bij mij Bootcamp het gewoon gedaan en is het raar dat hij één op andere dag het niet meer doet. Weet iemand een oplossing hiervoor? Mocht het niet anders kunnen, dan zou ik ook een clean install willen doen, maar hoe doe ik dit nu OS X niet meer werkt?

  Met vriendelijke groet,

  Leonvliet

  Bijdrager
  SunKeeper

  Kun je in Windows het volgende programma installeren en draaien?

  http://www.acronis.com/en-us/personal/hard-drive-health/

  Welk percentage krijgt de harde schijf dan?

  Bijdrager
  Leonvliet

  Windows start ook niet meer, hij blijft langen op het laadt scherm van windows. Dus ik denk dat dat helaas niet meer gaat lukken.. Nu heb ik mijn oude Snow Leopard installatieschijf erin gedaan, vervolgens kan ik naar hulpprogramma’s en ook een backup terugzetten, maar ik krijg halverwege de melding dat terugzetten van mijn backup is mislukt. Als ik een nieuwe installatie wil doen dan laadt hij voor enige tijd en moet ik een locatie kiezen waarop ik Mac OS X wil installeren. Macintosh HD wordt nu weergegeven, maar deze kan niet niet selecteren. Er staat bij dat de schijf nog niet beschikbaar is. Enig idee hoe ik mijn backup kan terugzetten of een geheel nieuwe installeer kan doen?

  Alvast bedankt

  Bijdrager
  Leonvliet

  Ik heb nu bij nieuwe installatie nog langer gewacht en kan uiteindelijk Macintosh HD kiezen, maar vervolgens komt er: Mac OS X kan niet vanaf deze schijf worden opgestart.

  Bijdrager
  Beech

  Valt je iMac onder het vervangingsprogramma ?

  Bijdrager
  Leonvliet

  Nee, helaas ik heb een iMac 24”

  Bijdrager
  SunKeeper

  Het wijst er sterk op dat je harde schijf defect is.
  Heb je eventueel een externe schijf liggen, waarop je ongeveer 25GB op vrij hebt? Dan kun je dat eventueel nog testen om het vermoeden te bevestigen.

  Een handleiding: (ik weet niet wanneer je precies de aanschaf hebt gedaan, dus één van beide)

  https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+24-Inch+EMC+2134+and+2211+Hard+Drive+Replacement/8968 (Early 2008)

  https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+24-Inch+EMC+2267+Hard+Drive+Replacement/9028 (Early 2009)

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.