10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Q:
  Bijdrager
  Raffie

  Mac op een beurs

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Raffie (Raphael) en heb een gespecialiseerd reisburo in visreizen genaamd Cordes Travel. Op beurzen hebben we 2 grote HD tvs staan, een mediaplayer en uiteraard macbook pro 17inch (2010). Daarbij 2x Iphone en een Ipad2. En zijn willen tzt 2x Imac kopen, want ik ben zeeeeeer tevreden over Mac, al is het nog steeds wennen en zelf uitzoeken en jullie om raad vragen.

  Wij zijn echte “leken” op het gebied IT, dus hebben geen idee wat er allemaal mogelijk is in de wereld van IT, Mac, en alles er om heen. Maar goed mijn hobby is dan ook niet de mac, maar vissen en ben geen ITer maar eigenaar van een reisburo.

  Stapje voor stapje leer ik telkens bij, maar er is meer en dat weet ik, alleen daar heb je “experts” voor nodig.

  Dus daarom ben ik op zoek naar mensen die iets met hun Macbook pro doen op een beurs of presentatie of mensen die bv een mediaplayer gebruiken om hun Imovie filmpjes op te zetten of mensen die advies en tips hebben omtrent onze presentatie, iets waar wij nog niet aan gedacht hebben.

  Als je liever wil mailen mag dat ook uiteraard. Ik hoop echt dat we met advies van jullie ons nog beter en makkelijker kunnen profileren op de beurzen, al zijn we nu al heeeeel modern, als ik naar de andere collegas kijk.

  groetjes Raffie
  Zutphen

  Bijdrager
  Nickalicious

  Uhm, naja tip die ik heb is eigenlijk vrij basic;

  – Zorg dat MSN / Skype enzo uitstaat, je wilt geen berichtjes tussendoor in je beeld

  Bijdrager
  PvdO

  Hoi Raffie uit Zutphen,

  Om je te helpen is het denk ik handiger om dit bericht in een ander subforum te zetten. Daar kan je serieuzere reacties verwachten dan in de Lounge, die is toch meer bedoeld voor onserieuze ongein.
  Bijvoorbeeld het forum Zakelijk, of als je iemand echt in dienst wil nemen het forum Vacatures.

  Succes!

  Bijdrager
  stavos

  Men kan wel advies gaan geven over presentaties op een beurs, reclame filmpjes, promotie materiaal enz., maar zonder een idee te hebben van wat je nu al hebt, wordt het opmerkingen die een beetje in het midden vallen en wel heel erg algemeen zullen zijn.
  Als ik je verhaal goed begrijp, wil je je huidige opstelling en gebruik verbeteren. Altijd goed om vernieuwend te zijn, maar geef eens een idee van hoe je het nu aanpakt. Een optie zou zijn om alle apparatuur te combineren, waardoor er interactie ontstaat voor de bezoekers van je beurs stand. Hou het daarbij vooral speels, interactief en informeel, zodat mensen sneller geneigd zijn om “er op te duiken”. Daarnaast is vrolijkheid altijd een eye catcher op een beurs, iets wat voor een reisbureau natuurlijk niet moeilijk moet zijn..

  Bijdrager
  Hansi2124

  Al veranderd.:wink:

  Ook een tip: als je bezoekers aan je Macs laat komen, maak dan eerst in Systeemvoorkeuren een nieuwe gebruiker aan met beperkte bevoegdheden, zodat ze niet je hele systeem door elkaar kunnen gooien.
  En als je personeel in welke vorm dan ook zoekt om je te helpen hierbij, kan je inderdaad beter even naar het vacaturetopic gaan op OMT.
  Voor advies kan je natuurlijk altijd het forum gebruiken.

  Bijdrager
  Raffie

  hallo allemaal,

  Bedankt dat jullie mijn topic hebben verplaatst, excuses voor de verkeerde plaatsing.

  Wat we nu doen ?
  Ik weet niet of het mag, dus mag ik deze link niet plaatsen, mag je hem weghalen…

  Maar hier een link naar onze stand op een beurs:
  http://www.zeevisland.com/Informatief/Beurzen/Visma-2011.htm

  En we hebben deze filmpjes gemaakt met Imovie, althans de laatste nwe:
  http://www.cordestravel.nl/film-materiaal

  Ik speel via mijn TVIX HD onbewerkte filmpjes af op de 2 TV’s die we hebben staan, de filmpjes die ik heb gemaakt via Imovie staan alleen op youtube, omdat ik deze niet op mijn mediaplayer krijg ivm ntfs ofzo…

  Dus ik draai eigenlijk alleen maar ruw HD materiaal af middels een hdmi kabel, meer niet.

  Vandaag heb ik geleerd dat ik mijn mbp kan aansluiten op een TV, dus wil met een lange kabel nu proberen om de website en mijn imovie filmpjes te laten zien.

  Uiteraard mag er niemand aan ons “kindje” (mbp) zitten, alleen wij mogen er aan zitten.

  Ik heb eens in een winkel van Mac iets gehoord over een programma/apparaat wat alleen in duitsland en de usa te koop is, Mac Tv of macvideo ???

  Ik weet dat je zooooveeeellll meer kan doen met deze prachtige machine, alleen hoe en waar leer ik dat en hoe kom ik erachter ? Want als je niet weet wat er kan en bestaat, dan weet je ook niet goed wat je zoekt en dat is het moeilijke… juist door er over te spreken/typen en met jullie moeite leer ik elke dag weer iets nieuws en dat waardeer ik enorm !!

  Raffie

  Bijdrager
  stavos

  Dat apparaatje waar jij op doelt, is de Apple TV. Officieel niet te koop in Nederland, maar genoeg Nederlandse webshops die het ding toch verkopen (import inderdaad uit bijv. Duitsland). Een bekend voorbeeld is Conrad.

  Probeer eens te bedenken wat je graag zou willen. Niets is onmogelijk, alleen niet alles is even makkelijk te realiseren. Maar wat wil je precies op je beursstand bereiken met je Apple spullen? Want gaan zoeken naar wat er allemaal mogelijk is en hoe je dat toe zou kunnen passen, is een behoorlijke klus. Omgekeerd gaat makkelijker..

  Bijdrager
  Hansi2124

  Ik heb een deel van filmpje 1 gezien op youtube en dat ziet er leuk uit! Deze website daarentegen komt nogal “2005” over, als ik dat mag zeggen. Maar dat is persoonlijk natuurlijk;-)

  Filmpjes kan je beter niet onbewerkt tonen, want dat kan nogal amateuristisch overkomen. Een negatieve indruk is eerder achtergelaten dan weggepoetst moet je maar denken.

  De iMovie filmpjes kan je misschien aan elkaar monteren in QuickTime Player en vanaf je Mac laten zien. Als je dat vanaf youtube zelf laat zien ben je teveel afhankelijk van je internetsnelheid (mocht dat je bedoeling zijn geweest).

  Bijdrager
  Raffie

  Hallo Hans,

  Zolang kritiek opbouwend is, mag “alles” gezegd worden, veel heeft te maken met “budget” en onkunde en te weinig kennis, zeker als klein bedrijf moet je alles spreiden en zijn er geen hele grote budgetten voor mooie nieuwe websites.

  Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het een ramp vindt om met joomla te werken, in mijn ogen echt een verschikkelijk programma, althans zoals het bij mij werkt.

  De fimpjes staan in mijn bibliotheek op de mbp, dus ik wilde ze vanaf daar gewoon afspelen.

  raffie

  Bijdrager
  ernst.

  Begrijp ik goed dat men zichzelf probeert te verbeteren middels aangereikte adviezen van derden of is het ook in de praktijk de bedoeling dat ware Apple gebruikers demonstreren hoe de Mac door hun dagelijks wordt gebruikt in zowel een zakelijke alsmede een vakantie omgeving?

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.