5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  iCom

  Mac Mini 2018 en LED Cinema Display

  Ik werk momenteel op een Macbook Pro 13″(mid 2012) met een 27″ LED Cinema Display eraan gekoppeld. Deze zijn uiteraard verbonden door de Mini Displayportkabel die aan het scherm zit.

  Na iets meer dan 6 jaar volle tevredenheid van mijn Macbook Pro ben ik aan het kijken naar een nieuwe computer. Het scherm is nog gewoon goed(vooral mooi) dus dat zou zonde zijn om weg te doen. Een nieuwe Mac Mini is voor mij een geschikte oplossing daar ik veel van mijn laptoptaken kan doen op mijn iPad Pro.

  Het enige puntje waar ik tegenaan loop ik het aansluiten van het 27″ LED Cinema Display.

  Heeft er iemand ervaring met het aansluiten van dit beelscherm op een Thunderbolt 3 poort? Het enige wat ik al kon vinden is dat volgend stukje, mogelijks, een oplossing kan bieden:

  https://www.amazon.com/gp/product/B073M3P8VL/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A29OG9SF03IFFB&psc=1

  Bedankt!

  Bijdrager
  fnk

  Volgens de specs op Apple site zou het moeten kunnen

  Digitale video-uitvoer via Thunderbolt 3 ondersteunt:

  Native DisplayPort-uitvoer via USB‑C

  Thunderbolt 2‑, DVI‑ en VGA-uitvoer via adapters (afzonderlijk verkrijgbaar)

   

  Bijdrager
  Balsjer

  De adapter die je op Amazon gevonden hebt, lijkt een goede optie en, als ik het schema en de specificaties bekijk zou het moeten werken.

  Bijdrager
  TheBigZ

  Ja gaat werken. Ongeveer hetzelfde als deze:

   

  https://www.onlinekabelshop.nl/usb-c-naar-mini-displayport-adapter-met-dp-alt-mode-0-10-meter-46907

   

  USB-C naar Mini DisplayPort adapter met DP Alt Mode
  Gebruik deze adapter om een computer, notebook, smartphone of ander apparaat met USB type C uitgang te verbinden met een Mini Display Port kabel vanaf uw monitor. U kunt deze adapter gebruiken voor resoluties tot 3840 x 2160 (4K).

   

  Compatibel met DisplayPort Alternate Mode (DP Alt Mode)
  Deze adapter beschikt over een chipset, die het mogelijk maakt om niet-USB signalen (USB Alternate Modes) te transporteren over de USB-C aansluiting. DisplayPort Alternate Mode, afgekort als DP Alt Mode, is zo’n alternatief signaal wat het mogelijk maakt om video signalen uit te sturen via de USB-C poort. Hierdoor kunt u dus een TV, monitor of projector aansluiten op de USB-C poort.

   

  Compatibel met Thunderbolt 3
  Deze adapter is volledig compatibel met Thunderbolt 3 poorten, waardoor u met deze adapter een TV, projector of monitor kunt aansluiten op uw apparaat met Thunderbolt 3 uitgang.

   

  USB Type-C
  De USB-C connector is de nieuwste USB connector, speciaal gemaakt om meer data en meer vermogen door een relatief kleine connector te sturen. Het compacte formaat maakt deze aansluiting ideaal voor portable apparaten. De USB-C connector is zo gemaakt dat deze altijd in de aansluiting past. U hoeft dus niet meer te kijken hoe u de connector erin steekt.

  Bijdrager
  Wozniak is a genius

  Mooie setup!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.