-
Q:
Mac disk gewist – OS X niet meer te installeren?
Omdat de harde schijf in mijn Mac mini nogal wat problemen gaf besloot ik de gehele disk te wissen (inclusief recovery partitie). Zo gezegd zo gedaan; disk gewist en ik wilde vol enthousiasme weer beginnen met een schone OS installatie. Echter, als ik het OS probeer te laden krijg ik de foutmelding “There was a problem installing “Mac OS X”. Try reinstalling.”. Deze melding verschijnt direct nadat het installatie-OS geladen is.
Ik heb zowel de DVD van Snow Leopard geprobeerd als zelfgemaakt installatie stickjes van Lion en Mountain Lion.Wat ik verder nog geprobeerd heb:
– Disk anders formatteren (case sensitive)
– Time machine backup terugzetten via het menu in het installatie OS. Dit werkt niet, er verschijnt niks na het kiezen voor deze optie.
– Windows 7 geprobeerd te installeren. Geloof het of niet: dit gaat als een zonnetje (maar ik wil heul geen Windows)
Heeft iemand dit wel eens meegemaakt? Of nog beter; weet iemand nog iets wat ik kan proberen om niet voortaan Windows te hoeven draaien?
Gebruik internet recovery. CMD+R bij het opstarten inhouden.
Het probleem wat jij hebt komt vaak voor, komt altijd door dat voor je specifieke hardware+EFI combinatie een ‘gewone’ install niet meer werkt sinds de laatste update, en je Mac zelf, via internet recovery bij Apple de juiste software binnenhaalt.
Als je de logs bekijkt bij het installeren zal je zien dat het probleem vooral door het mislukken van het maken van de nieuwe recovery partitie niet voltooid wordt.
Dit gebeurt ook als je bijv. je HDD/SSD vervangt met een blank model. Internet Recovery kan dan altijd gewoon wel de nieuwe recovery partitie maken.
Internet recovery werkt alleen op modellen met thunderbolt (en vergeet niet de firmware te updaten), en ik vermoed niet op de mini late 2009.
Dus opstarten van de USB stick van Lion of Mountain Lion lijkt me aan te raden.Heb je geprobeerd met Disk Utility bij het formatteren het partitietabel aan te passen (moet GUID Partition Table zijn)
zie stap ‘Partition a non-startup disk” van http://support.apple.com/kb/PH5845tip: heb je alle andere randapparatuur verwijderd? (met name externe schijven?)
tip 2: bij de installer, “There was a problem installing “Mac OS X”. Try reinstalling.”. ” kan je de log bekijken (menu balk boven aan, show log, en in de log viewer staan standaard alleen errors, maar je kan ook alles zien) dat kan wellicht ook aangeven wat er fout is gegaan. (internet connectie is soms nodig)
DouweSCH op 15 juni 2013Omdat de harde schijf in mijn Mac mini nogal wat problemen gaf besloot ik de gehele disk te wissen (inclusief recovery partitie)…
Je had er goed aan gedaan om vooraf de systeemwis de harde schijf op fouten te controleren met bijvoorbeld SMART Utility of SMARTReporter.
De kans dat de schijf gewoon defect is is groot. Mogelijk is dit de reden dat herinstallatie niet lukt.mjsanders 4 uur geleden #
Internet recovery werkt alleen op modellen met thunderbolt (en vergeet niet de firmware te updaten), en ik vermoed niet op de mini late 2009.
Dus opstarten van de USB stick van Lion of Mountain Lion lijkt me aan te raden.
Heb je geprobeerd met Disk Utility bij het formatteren het partitietabel aan te passen (moet GUID Partition Table zijn)
zie stap ‘Partition a non-startup disk” van http://support.apple.com/kb/PH5845
tip: heb je alle andere randapparatuur verwijderd? (met name externe schijven?)
tip 2: bij de installer, “There was a problem installing “Mac OS X”. Try reinstalling.”. ” kan je de log bekijken (menu balk boven aan, show log, en in de log viewer staan standaard alleen errors, maar je kan ook alles zien) dat kan wellicht ook aangeven wat er fout is gegaan. (internet connectie is soms nodig)De disk is goed geformatteerd, op basis van jouw tip nog even opnieuw gedaan maar staat nog steeds als GUID Partition Tabkle. Alle randapparatuur is verwijderd; enkel de display port, USB aansluiting (toetsenbord) en de netwerkaansluiting zijn in gebruik. Even voor de volledigheid een foto van de foutmelding en de log:
Wat ik hier zelf zo snel uit haal: eerst is er een probleem met het (bekabelde, DHCP) netwerk, daarna een probleem met het toetsenbord en daarna met de disk?
Je had er goed aan gedaan om vooraf de systeemwis de harde schijf op fouten te controleren met bijvoorbeld SMART Utility of SMARTReporter.
De kans dat de schijf gewoon defect is is groot. Mogelijk is dit de reden dat herinstallatie niet lukt.Ja, kan goed kloppen. Deze Mac doet al langer moeilijk, loopt soms weken probleemloos en soms weken met problemen
Wilde hem daarom gebruiken als test PCtje voor Mavericks, maar de installatie van Mavericks wilde niet eens starten omdat de disk “inconsistent” was
Je bedoeld bij alles wat je doet zie je de strandbal cursor? Dan is de kans inderdaad groot dat je hd stuk is.
Tsja, of het geheugen of het moederbord? Lastige is dat ik met HD checks geen fouten vind op de disk… (en ook niet ergens anders overigens…).
Als er iets met het geheugen is, behoor je ‘beeps’ te horen bij het opstarten en is er iets met het moederbord dan blijft het opstart geluid achterwege.
Ik weet niet zeker of het werkt met een lege schijf, maar start eens op in safe-mode.
Probeer ook een NVRAM reset (dat herstelt een aantal fabrieksinstellingen)Ja, kan goed kloppen. Deze Mac doet al langer moeilijk, loopt soms weken probleemloos en soms weken met problemen Wilde hem daarom gebruiken als test PCtje voor Mavericks, maar de installatie van Mavericks wilde niet eens starten omdat de disk “inconsistent” was
Dat zegt toch genoeg? De harde schijf is inconsistent. Stoppen dus, nieuwe harde schijf erin (en gaan als een banaan).
Probeer je nog steeds Mavericks te installeren? Wellicht eerst nog even Mountain Lion erop zetten lijkt me.
De officiële lijst van ondersteunde Macs is namelijk nog niet bekend, best kans dat deze Mac erbuiten gaat vallen. De installer controleert nu het modelnummer, wat dus mogelijk niet in de supportlist staat. Aangezien de Early 2009 Mac mini Mountain Lion als hoogste OS-versie heeft.
Als Mountain Lion ook niet lukt, vervang dan de harde schijf. (Psssst, SSD)
Als dan de installatie ook niet lukt, probeer de grijze schijven die je erbij hebt gekregen eens. (of kreeg je die daar niet meer bij..)
InactiefAnoniem16 juni 2013 om 21:54Als dan de installatie ook niet lukt, probeer de grijze schijven die je erbij hebt gekregen eens. (of kreeg je die daar niet meer bij..)
Hij zei dat hij de installatie DVD’s al geprobeerd had.
Als je opstart met de installatie-DVD (de grijze dus), en je voert het schijfhulpprogramma uit, ‘controleer schijf’ – geeft hij daar foutmeldingen?
Ik heb exact het zelfde probleem gehad met mijn iMac late 2009. Alles keurig gewist en een installatie USB gemaakt met Mountain Lion.
Steeds bij de installatie kreeg ik de foutmelding.Uiteindelijk bleek een PRAM/NVRAM reset de oplossing, want daarna hing het als een speer.
Het is weliswaar een heel oud topic, maar hij komt nog steeds bovendrijven als mensen op hetzelfde probleem gaan zoeken……
Dit heeft het voor mij opgelost!!!!
“This mavericks installation is corrupt”
For me it was the system clock which was set back to year 2000 (ish)Fix:
From the menu bar, start Terminal.
Enter the command
date 112821592014
Which means “nov 28th 21:59 2014”Pas als de datum van de computer jonger is dan de install disk wordt deze als niet corrupt beschouwd!
Je plaatst een korte vraag over opstarten in recovery mode in een oud topic uit 2013 zonder te vertellen wat er mis gaat.
Je vraagt alleen iets over een ‘netwerk’ maar dat is helemaal niet van toepassing bij opstarten in recovery mode.
Dus wat is het probleem? Als het gerelateerd is aan dit draadje probeer dan de tips die genoemd worden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.