6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  Howl

  Localhost

  Hallo,

  Ik gebruik sinds enige tijd MAMP om mijn MBP.
  Nu wil ik meer naar iets ‘simpeler’ overstappen en geen extra software gebruiken om een local server te draaien.

  Mits apache en php al standaard op de mac geïnstalleerd zijn wil ik van deze gebruik maken.
  Dus wat heb ik gedaan:

  1. httpd.conf geopen in pico.
  2. DocumentRoot aangepast naar /Users/myaccount/Sites
  3. <Directory ook aangepast naar /Users/myaccount/Sites
  4. Server rebooten

  Dit had ik een tijdje geleden op mijn MBP van mijn werk ook gedaan en als ik dan naar http://localhost ga, dan kreeg ik dus het standaard webpagina van “Your website” met nog alle text erbij (dit op de MBP van mijn werk), nu ik hetzelfde heb gedaan op mijn eigen MBP (voorlaatste generatie), alles opgeslaan, server rebooten en dan ga ik ook naar http://localhost, wel dan heb ik gewoon de melding van “It works”! en niet de standaard bericht. Maar als ik het IP adres gebruik dan heb ik het wel.

  Hopelijk ben ik zo duidelijk mogelijk gebleven, iemand een idee waarom het niet lukt?

  Thanks!

  Bijdrager
  Remcovanderveer

  Ik raad je aan gewoon bij een hosting service een pakket te nemen,
  Eigen “server” draaien is veel te veel moeite en gedoe.
  Bij hostingservices regelen hun het!

  En het is zonde van je MBP het verziekt hem.

  Greetz,

  Bijdrager
  iep

  De configuratie van Apache op de gemiddelde Mac is niet alleen een kwestie van httpd.conf. In /etc/apache2/users staan ook nog eens configuraties van de afzonderlijke gebruikers op het systeem. Je kunt beter van httpd.conf afblijven (nou ja, gebruik het hoogstens om zaken als modules aan/uit te zetten) en de configuratie van de gebruiker waaronder je werkt aanpassen. De aanpassing die je nu hebt gemaakt is gelijk aan wat er standaard al in die user configuratie staat. Je kunt beter iets van een ddns bij no-ip.org of waar dan ook nemen. De configuratie van de gebruiker pas je dan aan door het volgende toe te voegen:

  <br />
  <virtualhost *:80><br />
   DocumentRoot /Users/<username>/Sites<br />
   ServerName <gekozennaam>.no-ip.org<br />
  </virtualhost><br />
   

  Met deze aanpassing zorg je er voor dat <gekozennaam>.no-ip.org direct in de map /Users/<username>/Sites terecht komt. Dat maakt het ontwikkelen wat makkelijker en is zelfs de manier om te werken wanneer je met meerdere websites zit (geef die wel een aparte map onder Sites!). Als je met 1 website werkt is dit echter geen vereiste omdat de usermappen sowieso al bereikbaar zijn middels “http://localhost/~<username>&#8221; (komt dus ook in de map /Users/<username>/Sites uit).

  Deze manier van werken vergt echter wat meer kennis en wat meer geknutsel dan iets als mamp maar dat is eigenlijk altijd wel zo bij het draaien van een webserver. Daarnaast is het vaak ook veel slimmer om je ontwikkelomgeving en je werkmachine van elkaar gescheiden te houden. Bij een foutje haal je alleen je ontwikkelomgeving onderuit en niet je complete werkomgeving waardoor je helemaal niets meer kunt (dus ook niet het probleem oplossen). Met virtualisatie heb je zelfs de mogelijkheid om een snapshot terug te zetten en het probleem op deze manier te verhelpen.

  Bijdrager
  Howl

  Ok cool, bedankt iep, het werkt zoals het moet:)

  Een ander vraagje, mits ik meer en meer in PHP begin te ontwikkelen moet ik natuurlijk debuggen, in MAMP is het simpel om de error reporting aan te zetten, maar waar kan ik dat bij de standaard apache installatie van OS X doen?

  pico /etc/php.ini file? Heb daar al een gecheckt, maar vind helaas geen error reporting staan, kan zijn dat ik niet goed gezien heb ook.

  Misschien ergens anders?

  Bijdrager
  iep

  Zover zit ik nou ook niet in php. Ik heb echter eens gezocht in mijn php.ini.default op de term “error” en dan vindt je al vrij snel wat je nodig hebt:

  <br />
  ; error_reporting<br />
  ;  Default Value: E_ALL & ~E_NOTICE<br />
  ;  Development Value: E_ALL | E_STRICT<br />
  ;  Production Value: E_ALL & ~E_DEPRECATED<br />
   

  Zoeken in pico is trouwens ctrl-w maar hoe je daar naar het volgende resultaat gaat geen idee. Ik ben geen fan van editors zoals pico, ik hou het bij het oude vertrouwde vi/vim. Van boven naar beneden zoeken is daar / gevolgd door je zoekterm en volgende resultaat is de letter n (shift-n is vorig resultaat). Wil je van beneden naar boven is het trouwens ? ipv / (vrij gemakkelijk, wil je het tegenovergestelde dan moet je het eens met de shift toets proberen).

  Bijdrager
  Howl

  Cool, heb het gevonden!

  Bedankt:)

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.