One More Thing » Community » Forum » Mac Hardware » Randapparatuur » Lacie Rugged Mini niet zichtbaar in Finder en Schijfhulpprogramma

Lacie Rugged Mini niet zichtbaar in Finder en Schijfhulpprogramma

Profielfoto van iBartt

iBartt op 19 mei 2017 #

Beste leden,

Mijn Lacie Rugged Mini komt niet meer tevoorschijn in Finder en in Schijfhulpprogramma blijft het programma staan op “Schijven Laden”. Het witte indicatielampje op de schijf blijft wel knipperen, en de schijf draait gewoon zoals altijd, geen tikken of andere rare geluiden. In systeemoverzicht bij “USB” worden de volgende gegevens weergegeven:

Zijn er toevallig mensen bekend met problemen tussen de connectie van de externe schijf met een mac?

Profielfoto van Zakske

Zakske op 19 mei 2017 #

Bij uitval van elektriciteit zie je een SSD vaak niet meer in de Finder, en mensen denken dan dat hij kapot is. Een mogelijke oplossing is om een “power cycle” – info van Crucial, geen idee welk merk Lacie gebruikt, maar de procedure is hetzelfde – te doen, dat duurt ongeveer een uur.

Profielfoto van iBartt

iBartt op 19 mei 2017 #

@zakske Bedankt voor de tip. Zit er nog verschil in dat mijn schijf een HDD schijf betreft en de power cycle procedure voor een SSD geschreven is?

Profielfoto van iBartt

iBartt op 19 mei 2017 #

Update: M’n mac heeft ineens de schijf weer opgepakt na hem een tijdje gekoppeld te hebben en lijkt nu goed te werken, het ligt in ieder geval inderdaad niet aan de schijf zelf, de bestanden zijn niet beschadigd.

Profielfoto van Night

Night [moderator] op 19 mei 2017 #

Ook bij externe HDD’s is het na eens stroomstoring soms wenselijk ze eens helemaal uit te zetten, los te koppelen en opnieuw aan te sluiten, na ook de Mac herstart te hebben.

Over dit topic

Gestart op 19 mei 2017 door iBartt

Laatste reactie door Night

Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?