5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:

  Bijdrager
  iBartt

  Lacie Rugged Mini niet zichtbaar in Finder en Schijfhulpprogramma

  Beste leden,

  Mijn Lacie Rugged Mini komt niet meer tevoorschijn in Finder en in Schijfhulpprogramma blijft het programma staan op “Schijven Laden”. Het witte indicatielampje op de schijf blijft wel knipperen, en de schijf draait gewoon zoals altijd, geen tikken of andere rare geluiden. In systeemoverzicht bij “USB” worden de volgende gegevens weergegeven:

  Zijn er toevallig mensen bekend met problemen tussen de connectie van de externe schijf met een mac?

  Anoniem

  Bij uitval van elektriciteit zie je een SSD vaak niet meer in de Finder, en mensen denken dan dat hij kapot is. Een mogelijke oplossing is om een “power cycle” – info van Crucial, geen idee welk merk Lacie gebruikt, maar de procedure is hetzelfde – te doen, dat duurt ongeveer een uur.


  Bijdrager
  iBartt

  @Zakske Bedankt voor de tip. Zit er nog verschil in dat mijn schijf een HDD schijf betreft en de power cycle procedure voor een SSD geschreven is?


  Bijdrager
  iBartt

  Update: M’n mac heeft ineens de schijf weer opgepakt na hem een tijdje gekoppeld te hebben en lijkt nu goed te werken, het ligt in ieder geval inderdaad niet aan de schijf zelf, de bestanden zijn niet beschadigd.


  Moderator
  Night

  Ook bij externe HDD’s is het na eens stroomstoring soms wenselijk ze eens helemaal uit te zetten, los te koppelen en opnieuw aan te sluiten, na ook de Mac herstart te hebben.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.