9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  pwessels

  Kyocera wil niet scannen vanaf MacBook

  Ik zit met het volgende. Ik heb twee Kyocera M6030cdn all-in-one. Bij de ene zie ik bij systeemvoorkeuren “printers en scanners” twee tabbladen: afdrukken en scannen. Door naar scannen te gaan kan ik vanaf mijn MacBook een document scannen (en instellingen aanpassen). Bij installatie van de andere (gelijke) printer krijg ik deze tabbladen niet en functioneert de Kyocera alleen als printer.
  Natuurlijk kan ik vanaf de Kyocera wel scannen (bijvoorbeeld naar e-mail), maar het is toch vreemd dat ik niet vanaf mijn MacBook kan scannen (ook niet met fotolader of voorvertoning).

  Wie heeft een idee waar ik de oplossing kan vinden. Beide printers zijn verbonden via ethernet en beiden zijn geïnstalleerd door in systeemvoorkeuren op de + te drukken. Altijd fijn met Apple: geen gedoe met drivers.

  Bijdrager
  Dick de Roos

  En wat zegt Fotolader?

  Bijdrager
  pwessels

  Fotolader zegt helaas niets, omdat de Kyocera niet herkend wordt als scanner (alleen als printer). De andere Kyocera wel, dus je zou zeggen dat het niet aan het model ligt….

  Sleutelbeheerder
  Night

  Heten de printers ook alle twee hetzelfde?

  Bijdrager
  pwessels

  Nee, na het installeren heb ik ze beiden een andere naam gegeven. Het gaat echter al mis bij installeren. Bij de ene krijg ik 2 tabbladen bij systeemvoorkeuren, bij de andere niet. De ene wordt door de MacBook gezien als printer; de ander als printer en scanner.
  Het probleem ontstaat echter al direct bij het toevoegen (+) van de printer.

  Bijdrager
  fixar

  Misschien is de ene met een AirPrinter driver toegevoegd en de andere met de eigen driver? In zoiets zal het wel zitten.

  Bijdrager
  pwessels

  Daar zat ik ook al aan te denken, maar bij beiden heb ik de installatie op dezelfde wijze gedaan: Systeemvoorkeuren/Printers en scanners en dan “dom” op de + drukken, nieuwe printer selecteren uit pulldown-menu en wachten maar.
  Hoe check ik de drivers en/of hoe dwing ik de printer een specifieke driver te gebruiken?

  Sleutelbeheerder
  Night

  Misschien is dat het probleem wel: Dat er ergens een conflict optreedt in het gebruik van de (scan)drivers, omdat je twee identieke devices wil aansturen.

  Bijdrager
  Mister Blobby

  Hier al gekeken:
  https://www.kyoceradocumentsolutions.nl/index/service/download_center.false._.ECOSYSM6030CDN._.EN.html#

  Staan 2 drivers bij. Wellicht 1 voor scannen en 1 voor printen…

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.