11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Q:
  Bijdrager
  svan

  Kapotte MB SuperDrive

  Omdat mijn eerdere topic (http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=152231&highlight=) in twee weken tijd niets anders opleverde dan (weer…zucht) een discussie over garantie en Apple, probeer ik het opnieuw.

  Als ik een cd in mijn MacBook stop, dan klinkt er een korte ratel, en even later een lange ratel, waarna de drive de cd weer uitspuugt. Vervelend geluidje, als je het mij vraagt, klinkt namelijk als kapot.
  Is er een methode om dit zeker te weten? En weet iemand wat het kost om te laten repareren – zit ruim buiten garantieperiode?
  Zelf doen is op zich wel een optie, heb de guide op iFixit.com eens bekeken, lijkt me op zich te doen, maar niet eenvoudig. Een losse drive daar kost $200…slik. Maar ja, zonder drive is ook maar zonder drive..

  grts

  Bijdrager
  Ian83

  Reparatie buiten de garantie kost ca. €350,- = $500.

  Bijdrager
  bedhead
  ”Ian83″

  Reparatie buiten de garantie kost ca. €350,- = $500.

  Niet meer de moeite, dan koop je beter een externe drive van Lacie of zo. Voor 70 EUR heb je al een mooi mobiel modelletje :).

  Bijdrager
  Horloge

  :o :lol:

  Bijdrager
  MacSjon
  ”svan”

  Een losse drive daar kost $200…slik.

  Wat is de dollar tegenwoordig nog waard? lijkt me een paar euro dan:-P

  volgens mij kun je bij je locale Pc dealer een willekeurige DVD drive halen met de juiste specs (slot-in, slim line, aansluiting= PATA/SATA?)

  Bijdrager
  queenfan

  Wat is ruim buiten de garantie, ik heb ook een soort gelijke probleem gehad met mijn superdrive. Na 1,5 jaar defect gegaan en uiteindelijk als nog onder garantie gerepereerd.

  Zie: http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1762056&highlight=defecte+dvd#1762056

  Mischien helpt dit….

  Bijdrager
  svan

  Inmiddels een tijdje later, maar ik heb met vandaag met succes een SuperDrive ingebouwd, gekocht via eBay voor het luttele bedrag van $55. Heb dus weer een dvd-drive, en dat inbouwen viel echt heel erg mee (met behulp van ifixit.com).

  Bijdrager
  JJmac

  Mag ik vragen wat voor type/merk?

  Inactief
  Anoniem

  Gewoon bellen met Apple, en die sukkels vertellen dat er in Europa dingen bestaan zoals het “conformiteitbeginsel”, en een “richtlijn 1999/44/EG betreffende de verkoop van en de garanties voor consumptiegoederen”. Zo heb ik een paar weken geleden ook een gratis SuperDrive kunnen regelen voor een MacBook die volgens Apple al lang buiten garantie was.

  Bijdrager
  JJmac

  Mijn Pioneer is namelijk ook overleden, het goedkoopste is wat ik tegen kwam is bij MailaMac iets van € 90,00 dus die 55 dollar valt mij mee, alleen wat voor merk is en is het compatibel met Apple.

  Bijdrager
  svan

  Lang leve eBay, en een Chinees..Was binnen een week bezorgd vanuit China. Is gewoon een refurbished Apple part, een Matshita UJ-857. Zoek daar maar eens, aanbod is best groot!

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.