10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
  • Q:
    Geblokkeerd
    Anoniem

    iWeb Probleem

    Hallo!
    Steeds als ik met iWeb een website maak en hem op mijn server upload, Krijg ik een unexpected text string error.
    Na wat proberen ben ik er achter gekomen dat deze regel de boosdoener is:
    <?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>
    Als ik deze regel weghaal, Doet de pagina het gewoon. Het probleem is dat ik nu steeds bij elke pagina die regel moet weghalen voordat mijn site werkt. Ik gebruik 000webhost.com. Heeft iemand anders hier ook last van? Of hoe verhelp ik het?
    Alvast bedankt

    Bijdrager
    KarelWillem

    De fout ligt geheel en al bij je webhoster.

    Die moet ervoor zorgen dat een site die gebruik maakt van UTF-8 gewoon functioneerd.

    Ik zou daar dus maar eens aan de bel trekken.*

    Webpagina’s kunnen ook UTF-8 gebruiken. In de broncode van de webpagina’s wordt dan aangegeven dat het om UTF-8-code gaat. De meesten geven de voorkeur aan UTF-8 voor webpagina’s, omdat dit bij andere talen minder onduidelijkheden geeft dan de ASCII- of ANSI-codering. Wikipedia gebruikt bijvoorbeeld UTF-8 voor de broncode van de webpagina’s en ook in e-mail wordt steeds vaker de UTF-8-codering gebruikt.

    * Maar, wellicht kan er ook iets zitten aan de manier waarop/mee je upload.
    Hoe doe je dat?

    Geblokkeerd
    Anoniem

    * Maar, wellicht kan er ook iets zitten aan de manier waarop/mee je upload.
    Hoe doe je dat?

    Gewoon via de ingebouwde FTP upload van iWeb.

    Bijdrager
    KarelWillem

    Oké. Dat moet goed zijn.

    Dan blijft je webhoster over. Die moet dit oplossen.

    Bijdrager
    Wyodor

    Is geen iWeb probleem.

    Oplossing hier : http://iweb.dailynews.webege.com/PHP_parse_error.html

    PS. Site is hosted bij http://www.000webhost.com

    Bijdrager
    KarelWillem

    N.B.: Nu weet ik waarom iWeb een httacces aanmaakt (i.i.g. als je publiceert naar het bureaublad).

    To make it work with iWeb you have to add a htaccess file in the public_html folder.

    Eerst publiceren en dan pas uploaden is dan misschien de oplossing?

    Bijdrager
    Wyodor

    iWeb maakt geen htaccess bestand aan.

    Alles gebeurt op de server.

    En het aanmaken kan voor, tijdens of na het publiceren.

    Bijdrager
    KarelWillem

    Sorry. Ik was even in de war met:

    assets.http/xxx.plist

    Geblokkeerd
    Anoniem

    De oplossing van Wyodor om een regel aan .htacces toe te voegen heeft gewerkt, Alleen het probleem is nu dat de Widgets (Countdown, Muziek, Navigatie) het niet meer doen :/

    aanschouw:
    http://dkgroup.host56.com/SiteHost/zcycle/
    (De website is trouwens voor een project voor school)

    Bijdrager
    KarelWillem

    Ik snap trouwens nog steeds de aard van dat probleem niet.

    Ik heb meer dan vijftien websites online (gehad), waarbij het bij niet één (bij diverse hosters) voorkomt.

    Waarom in dit geval wèl?

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.