5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Mr Van

  iweb

  ok laatste vraag, in iweb heb ik nu maar de site gemaakt. (aangezien dreamweaver te hoog gegrepen was) de site doet het nu. http://www.xlconcept.eu
  echter krijg nog steeds commentaar van collegas dat de site errors heeft (internet explorer) echter in safari en firefox niet..
  ik verander niks in de code ligt dit dan aan iweb ??

  2) dat hij niet goed schaalt, op een kleine scherm valt soms de navigatie balk weg. zeggen ze. heb de website op 1028 x 768 gemaakt moet toch op elke scherm goed te zien zijn ??

  3) ons bedrijf heeft nu besloten om deze site om te gaan bouwen naar een cms systeem zodat we het van de zaak kunnen controllen..en direct iedereen via word ofzo het kan aanpassen. dit is waarschijnlijk veelste ingewikkeld en ga dit maar laten afhandelen tot een echte webbuilder.. vraag is dat moeilijk om naar cms over te bouwen??

  kleine tip ben laatst wix.com tegen gekomen ziet er erg grappig uit om een site te bouwen beetje soort iweb feel alleen in flash.

  Bijdrager
  St. Mobbs

  Als die collega’s nog IE 6 gebruiken wordt het tijd dat ze die updaten naar IE 7. Naar mijn weten is IE 6 een browser die de internetstandaarden niet correct verwerkt. (En dat laatste is met opzet door Microsoft gedaan.) Bouwers van website zorgde daarom er ook voor dat hun site correct werd weergegeven in IE 6, want dat werd door bijna iedereen gebruikt.

  Over deze zaak is door Opera een rechtszaak tegen Microsoft aangespannen. Bovendien kreeg Microsoft ook nog de EU op zijn dak. Ze hebben nu beloofd de internetstandaarden te respecteren.

  Maar misschien is het een idee om een button van deze site in jouw site te plakken: http://www.w3junkies.com/toocool/

  Samengevat: ik denk eerder dat het aan de browser van de desbetreffende collega’s ligt. Want iWeb maakt gewoon site’s die de juiste internetstandaarden gebruiken.

  Over het 2e en het 3e punt kan ik niks vertellen. Die kennis heb ik niet.

  PS: ik kan je vertellen dat de site met Camino correct wordt weergegeven.

  EDIT: in dit en dit artikel wordt er wat over verteld. Meestal staat het pas halverwege het artikel.

  Bijdrager
  bekhof

  3. Kijk eens naar een open source CMS, zoals bijvoorbeeld Joomla of PHP Website. In 90% van de gevallen zit hier alles in wat in een ‘op maat gemaakt’ CMS ook kan, er zijn duidelijke handleidingen of informatie over het maken van ‘thema’s’ (de looks).

  Bijdrager
  BlackMAC

  waarom probeer je Rapidweaver niet.
  Het is een beetje als Iweb, alleen veel uitgebreider.
  Ik gebruik het in combinatie met webyep cms systeem, het is eenvoudig dus je moet er niet te veel van verwachten

  Rapidweaver: http://www.realmacsoftware.com/
  Webyep: http://www.obdev.at/products/webyep/index.html

  Bijdrager
  Mr Van

  thanks ! weer wat geleerd, ga ernaar kijken (dreamweaver lukte wel, maar niet zoals het echt moet) zal rapidweaver checken en cms verhaal. thanks again . Daan.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.