11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Q:
  Bijdrager
  grindal

  iTunes – NAS – Lacie network space 2

  Een vraagje,

  Als je een volledige iTunes library op deze nas plaatst.
  kan je dan nog steeds je playlist beheren door je Macbook (via iTunes?) of moet dit via een web-pagina rechstreeks op de nas gebeuren ?

  Kan ik m’n ipod’s nog steeds aan mijn macbook aansluiten voor deze te synchroniseren met de NAS ? of moet ik de iPod dan rechstreeks aan de NAS aansluiten?

  Geblokkeerd
  Anoniem

  Kan gewoon via iTunes, mits je natuurlijk iTunes vertelt dat de hele library is verhuisd naar een netwerkschijf. Gaat gewoon werken. Evenals het syncen.

  Je NAS is alleen de opslag en is niet slim genoeg om de iTunes database aan te spreken en te gebruiken zoals iTunes dat zelf kan.

  Bijdrager
  grindal

  wat is dan het verschil met een nas die ook als “iTunes Server” kan werken ?

  Geblokkeerd
  Anoniem

  Het verschil zit’m in hoe je de iTunes bestanden aanspreekt.

  Een domme NAS bevat alle bestanden en jij zegt tegen iTunes dat zijn library op een netwerkschijf staat.

  Een NAS met iTunes functies kan wel het een met de iTunes database doen die je op de NAS opslaat. Hij kan de database in zoverre lezen dat hij zich voor kan doen als een PC die via iTunes muziek deelt over het netwerk. Je kan dus met een andere iTunes verbinden naar de “iTunes server” om daar vandaan muziek te spelen. Je hoeft dus ook niet te modderen aan de instellingen van de library van de iTunes op jouw PC.

  De NAS zelf zal echter niet in staat zijn om een iPod/iPhone/iPad te laden met apps en muziek. Dat moet alsnog gebeuren via een computer die echt iTunes draait.

  Bijdrager
  johnkeates

  Bovendien wordt de iTunes Server niets meer dan een bende muziekbestanden die je via de Shared Playlist niet kan veranderen of kan indelen.

  Bijdrager
  lschelve

  Begrijp ik hieruit, dat als je muziek opslaat op een LaCie network space 2, dat je die dan af kunt spelen op je iPod (touch) zonder dat er verder een PC hoeft aan te staan? Heeft iemand daar ervaring mee?

  Bijdrager
  johnkeates

  Het kan alleen als er een bijgewerkte DAAPD op draait en dat is in 90% van de gevallen niet zo. Technisch is het mogelijk en niet moeilijk, in de praktijk is er geen simpele kant-en-klare oplossing voor mensen die niet willen leren hoe het werkt en hun handen niet vuil willen maken met het betere hackwerk;)

  Bijdrager
  TheBigZ

  Bij bepaalde netwerkschijven levert de fabrikant een app om muziek vanaf je NAS direct op je iPod touch, iPhone of iPad af te kunnen spelen. Synology bijvoorbeeld heeft daar de DS Audio app voor. Dan draai je geen iTunes Server op de NAS maar een eigen audioserver van de NAS fabrikant (Audio Station). Je kunt die audioserver wel z’n content laten halen uit een iTunes bibliotheek die op de NAS staat.

  (Als je al een LaCie Network Space hebt dan is deze informatie niet relevant.)

  Bijdrager
  lschelve

  Beste JohnKeates en TheBigZ,
  Dank voor jullie antwoorden. Voor mij genoeg reden om geen iPod te gaan kopen met dit doel. Eerst eens gaan snuffelen bij de Android MP3 spelers, misschien dat het daarmee kan (voor dezelfde prijs of goedkoper)

  Bijdrager
  johnkeates

  Ook daar zal je extra apps moeten gebruiken.

  Voor beide apparaten zit je met een client-server situatie:

  De client moet met de server werken en de server moet met de client werken.

  Als je een server hebt die een bepaalde dienst biedt en je wil die dienst inzetten voor een bepaald doel, dan zal je een bijpassende client nodig hebben.

  Een NAS doet uit zichzelf niet zo heel veel, vaak alleen bestanden delen. Als je op die manier met je muziek wil werken zal je dus een mediaspeler moeten gebruiken op de client die dat geen probleem vind.

  Voor iOS heb je daar oplossingen voor en voor Android ook. Bieden zullen by default niet op deze manier werken. Het is dan ook niet echt een goede manier om met je muziek bezig te zijn;)

  Bijdrager
  TheBigZ

  De LaCie Network Space heeft een DLNA server aan boord voor media streaming.

  Er zijn diverse DLNA clients voor de iPhone/iPod touch beschikbaar.

  Een ervan bijvoorbeeld is 8player.
  http://www.youtube.com/watch?v=y3JepvlYy_A

  Met die app kun je direct je muziek van je LaCie Network Space op je iPod touch afspelen zonder dat je computer aanstaat.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.