12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
  • Q:
    Bijdrager
    jasper050

    Itunes automatisch opstarten met automator?

    In systeemvoorkeuren (accounts ) staat Itunes, deze wordt dus al opstart
    Nu heb ik in automator zoek afspeellijst en start Itunes geselecteerd.
    Als ik nu voer uit doe gaat het prima.
    Dit bestand overgebracht naar Systeemvoorkeuren (accounts)
    Als ik nu de computer herstart wordt Itunes opgestart en komt automator weer te voorschijn.
    Maar ik wil graag dat voer uit ook automatisch gaat.
    Mis ik nu nog een regeltje? of moet Applescript erbij?

    Wie heeft de oplossing.

    Dus kort weg: wil graag dat als ik de computer opstart dat Itunes automatisch begint met afspelen.

    Jasper050

    Bijdrager
    jasper050

    Niemand een oplossing?? Of kan het gewoon niet

    Bijdrager
    Granny Smith

    applescriptje maken met deze code:

    tell “iTunes”
    play
    end tell

    dit saven als app en DIT ipv iTunes in de opstart spulletjes zetten

    Bijdrager
    apple freak

    Als ik dat in scripteditor zet en dan op voer uit druk zegt ie “De variabele play is niet gedefinieerd.”

    Hoe kan je dat oplossen?

    Bijdrager
    Granny Smith

    tell application “iTunes”
    play
    end tell

    DIT werkt bij mij … ik was application vergeten :innocent:

    Bijdrager
    apple freak

    Werkt nu wel.:D Bedankt granny.

    Bijdrager
    jasper050

    Zoals Granny zei werkt het prima. Maar ben nog ff verder gegaan met Automator.
    En nu lukt het me ook, had het opmoeten opslaan als programma en niet als takenreeks.
    Dan dit programma weer overbrengen naar je acount in systeemvoorkeuren.
    Voordeel is dat ik nu ook een afspeellijst kan selecteren.
    Zie screenshot. (hoop dat het werkt heb nog niet eerder een afbeelding hier geplaatst :) )

    Bijdrager
    jasper050

    3x gecontroleerd moet nu toch goed zijn

    Bijdrager
    vriesela

    Helaas:D

    Je moet de foto uploaden dan op de Img knop (er komt dan een sterretje bij de knop te staan) dan de link, met http:// alles, en let op hoofdletters (bij m’n @home wil dat nog wel eens vervelend doen). Dan klik je nog een keer op de Img knop en dan staat er als het goed is het volgende:

    [ img ] http://blablalink.blabla [ /img ] en dan zou ie het moeten doen. Geen idee waarom ie het bij jou niet doet though.

    Owh ik weet al wat je fout doet, je moet er even .png achterzetten omdat de site hem anders niet herkent.
    Maar goed hier is hij ook:

    ||
    v

    Bijdrager
    michelvdb
    ”jasper050″

    3x gecontroleerd moet nu toch goed zijn

    Ziezo.
    Vervang http://forum.macosx.nl/album_page.php?pic_id=9019 door http://forum.macosx.nl/album_page.php?pic_id=9019 en je bent er.
    De eerste verwijst naar de pagina waar jouw plaatje staat, de tweede naar het plaatje zelf.;)

    Bijdrager
    jasper050

    Zal denk ik aan mij liggen maar de ene is toch exact hetzelde als de andere? Of heb ik een brilletje nodig 8)

    Bijdrager
    magic-with-mac

    zie ook hier

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.