1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Q:
  Bijdrager
  iMaaarten

  iTunes, afspeellijsten en iPhone

  Allen,

  Deze vraag heb ik eerder bij MacFreak gesteld, maar daar kwam geen goed antwoord, dus nu een keer bij de buren.

  Op de Mac staat in iTunes een forse bibliotheek van zo’n 11.000 nummers (80 Gb). Aangezien ik veel onderweg ben synchroniseer ik regelmatig onderdelen met de iPhone (16Gb, iPhone 5). De iPhone heeft lang niet genoeg capaciteit voor alle nummers, dus ik moet wel selectief zijn. Die selectie bestaat uit twee delen:
  – een selectie van 200 tracks, met beoordeling 3 sterren of meer, niet afgespeeld in de laatste twee weken.
  – afspeellijsten met albums die ik integraal wil kunnen luisteren. Naar schatting momenteel zo’n 250 verschillende afspeellijsten.
  Dat sluit ook aan bij de twee manieren waarop ik onderweg muziek luister, namelijk gericht naar albums of gewoon ‘shuffle’, een leuke mix van albumtracks en favorieten.

  Probleem dat ik meer en meer ervaar is het teveel aan afspeellijsten in iTunes. Het is niet echt fijn om afspeellijsten bij te maken omdat je soms een minuut aan t scrollen bent om de afspeellijst op te zoeken in iTunes. Nieuwe afspeellijsten moeten weer zorgvuldig in mapjes op genre worden opgeborgen worden.

  screenshot

  Het gebruik van afspeellijsten in z’n geheel loslaten en op iOS op album gaan sorteren werkt ook niet, omdat ik vanwege de 200 3 sterren tracks heel veel losse liedjes in de collectie heb staan en albums daarmee nog moeilijker terug te vinden zijn op iOS. Sorteren op artiest heeft hetzelfde nadeel: veel losse liedjes, weinig hele albums.

  screenshot 2

  Ik doe iets fout in die werkwijze, maar wat? Hoe doen jullie dit?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.