18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)
 • Q:
  Bijdrager
  displaynaam

  Is mijn lens kapot? (video)

  Hoi!

  Sinds een tijdje gebeurt er iets vreemds met mijn canon ef-s 18-135 lens wanneer ik focus. Het beeld lijkt te verschieten, hieronder een link naar een video waar dit probleem te zien is. De camera (eos 7D) staat op een statief en beweegt absoluut niet, any ideas? Alvast bedankt!

  Bijdrager
  AppleStef

  Wat heeft dit met apple te maken?

  Bijdrager
  1984

  @AppleStef kijk eens waar dit geplaatst is, : Grafisch & Fotografie

  @timlawson, Volgens mij is dat een gevolg van het van het Auto Focus systeem van je Canon EOS 7D wat een beetje in de war is.? zet het eens uit indien mogelijk

  Bijdrager
  AppleStef

  @1984

  [zaagmodus]Het blijft nog wel een Apple forum eh…
  en ik zie zelfs geen klein detail waarom dit met Apple zou te maken hebben.[/zaagmodus]

  Bijdrager
  Afroman

  Applestef

  Doe niet zo zuur man. Ga ergens anders azijnpissen.

  @TS

  Al eens op een andere body geprobeerd?

  Moderator
  unSOUND

  @ Applestef: Dan kom je toch niet in dit topic…?

  Wat betreft het probleem, het lijkt er op dat de autofocus reageert op de beweging op de achtergrond, staat de autofocus toevallig op een programma waarbij hij zelf zijn focus-punt mag kiezen ? Ik weet niet hoe dat heet bij Canon, op mijn Nikon heet het een dynamisch scherpstelveld…

  Ander punt wat me opvalt is dat precies in het midden je de schaduwkant van het onderwerp hebt, waar je dus zo goed als geen contrast hebt. Het kan zijn dat de lens daardoor moeite heeft met focussen…

  Bijdrager
  AppleStef

  Sorry, sorry hoor:confused:

  Bijdrager
  1984
  unSOUND op 08 augustus 2011

  Ik weet niet hoe dat heet bij Canon, .

  Ik ook niet, maar kijk eens hier
  En probeer die functie uit te zetten.

  Bijdrager
  Bianco

  Ik dek niet dat Tim het focussen bedoeld, maar het “Hikje” in het beeld. Het lijkt net alsof de lens een klein sprongetje maakt ergens in het midden van het scherpstellen. Als je geluk hebt is het denk ik een klein stofje, als je pech hebt is er iets met de motor aan de hand.

  Bijdrager
  I-GJ

  Dit lijkt echt wel een lens probleem. Misschien is er zand oid in gekomen. Heb je het ook op een ander brandpuntafstand? Als je meer of minder bent ingezoomd?

  Bijdrager
  Ir.Bob

  Allereerst, gebeurt dit tijdens het zoomen of tijdens het focussen. Uit het filmpje lijkt het te gebeuren tijdens de zoom, maar omdat er maar zo’n klein stukje heen en weer gezoomd wordt zou het ook zomaar de focus kunnen zijn. Als het tijdens focussing is, ben je dan handmatig aan het focussen of is het autofocus?

  Als laatste, heb je wel de beeldstabilisatie uitgezet? Dat kan ook zo’n verspringing opleveren.

  Bijdrager
  I-GJ

  Als ik voor mijn beurt mag spreken… Dit is tijdens het focussen. En hij doet dat handmatig…

  Bijdrager
  Racketeers

  Een beschadiging, onregelmatigheid, verstopping, braam, krasje op de schroefdraad van de focusring (of welk mechanisme daar dan ook voor gebruikt wordt) ?

  Bijdrager
  musicmaker

  Dit verschijnsel doet zich voor als de geleidebus van de focusgroep teveel speling heeft. Als je het objectief heen en weer schudt is deze speling soms ook hoorbaar. Echt een klusje voor de specialist.

  Bijdrager
  Vassilli

  Een 7D gebruikt de autofocus niet tijdens filmen, dus dan kan je uitsluiten. Dus ik ben bang dat het aan je lens ligt.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot
  AppleStef op 08 augustus 2011

  Sorry, sorry hoor:confused:

  Kleine hint: Photoshop is (voornamelijk) een fotobewerkingsprogramma en met iMovie of FCP (van Apple dus) kun je films editen. QED: de link met een foto / filmcamera is dan snel gelegd en helemaal niet ver gezocht. Immers: heb je die dingen niet, dan kun je ook niet veel met PS of FCP…

  Bijdrager
  Demon Hunter

  Heb je toevallig IS nog aan staan? Lijkt er een beetje op alsof het IS systeem in de war is en de beweging van het focussen probeert te corrigeren, maar dit gaat niet lekker want de camera staat vast op een statief.

  Bijdrager
  displaynaam

  Bedankt voor de reacties zo ver. Was in de veronderstelling dat wij als apple gebruikers elkaar met dit soort zaken mogen helpen op dit forum. Gelukkig zijn de meeste daar het mee eens:)

  Even extra info: het probleem is idd het hikje in de cropping (om het maar zo te noemem). Contrastgebrek komt door onbewerkt Cinestyle kleursetting en is verder geen issue. Ik focus handmatig, AF in live view is geen optie op de 7D. Verder zoom ik niet, het verschijnsel treedt op als IS zowel uit als aan staat. Idem bij AF en MF. Ik zal het nog even checken maar heb er vooral last van op het 135mm brandpunt.

18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.