8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  CasperB

  Is het geheugen uit te bereiden van de nieuwe generatie iMacs?

  Goedemiddag,

  Ik ben in bezit van een iMac 27 inch uit medio 2011. Deze heb ik een jaar terug van 4GB werkgeheugen vervangen door 12GB werkgeheugen. Helaas ben ik op het punt beland dat het aantal werkgeheugen, niet meer genoeg is om mijn programma’s voornamelijk Photoshop, Illustrator en Lightroom niet meer stabiel te laten draaien. Het duurt gewoon eventjes voordat de programma’s geladen zijn e.d.

  Nu ben ik aan kijken of ik een overstap wil gaan maken naar een nieuwe 27inch iMac. Waarschijnlijk de 5K versie. Weten jullie toevallig of deze later ook uit te bereiden is qua werkgeheugen. Dus of deze ook zoals de oudere generatie iMac’s het geheugen in de winkel vervangen kan worden? Of is dit niet mogelijk zoals bij de nieuwe generatie MacBooks vanwege de nieuwe dunne behuizing van de systemen?

  Bijdrager
  TheBigZ

  Ja, je kunt de 5K iMac zelf uitbreiden met geheugen. Er kan maximaal 4x8GB geheugen in.

  Zie: http://www.everymac.com/systems/apple/imac/imac-aluminum-tapered-edge-faq/how-to-upgrade-imac-ram-aluminum-2012.html

  Bijdrager
  CasperB

  Bedankt voor je snelle reactie TheBigZ. Dat is goed om te horen!:)

  Bijdrager
  Shmoo

  Maar er kan toch 32GB RAM in je huidige Mac?

  Als die processor en andere specs nog voldoen waarom zou je dan een nieuwe kopen.

  Bijdrager
  TheBigZ

  Daar heeft Shmoo wel een punt.

  16GB geheugen, €140: http://tweakers.net/pricewatch/299915/corsair-cmsa16gx3m2a1333c9.html

  Snelle Thunderbolt 8TB RAID schijf, €600: http://tweakers.net/pricewatch/353507/wd-my-book-thunderbolt-duo-(zonder-kabel)-8tb-aluminium.html
  Of z’n kleinere broertje, 4TB RAID, €475: http://tweakers.net/pricewatch/306576/wd-my-book-thunderbolt-duo-(zonder-kabel)-4tb-aluminium.html
  Of voor €380 een Thunderbolt SSD: http://tweakers.net/pricewatch/423425/transcend-storejet-500-portable-ssd-512gb-wit.html

  En je Photoshop problemen zijn uit de wereld.

  Connectivity includes four USB 2.0 ports, a Firewire “800” port, built-in AirPort Extreme, Gigabit Ethernet, and an SDXC card slot as well as dual “Thunderbolt” ports that are backwards compatible with Mini DisplayPort and, likewise, each support an external display up to 30″ (2560×1600). Thunderbolt also supports other peripherals that use the Thunderbolt standard which provides up to 10 Gbps of bandwidth in both directions.

  Bijdrager
  GoeieDag

  Ik denk dat jij een ander ‘probleem’ hebt dan een gebrek aan RAM. Want met 12 GB moet het best draaien. Misschien een SSD aanschaffen?

  Bijdrager
  Eprom
  GoeieDag op 11 april 2015

  Ik denk dat jij een ander ‘probleem’ hebt dan een gebrek aan RAM. Want met 12 GB moet het best draaien. Misschien een SSD aanschaffen?

  Inderdaad! Een SSD inbouwen in mijn 2011 iMac heeft ‘m echt supersnel gemaakt. Het opstarten van bv. Photoshop duurt nu maar een paar seconden, terwijl dat met de standaard HD een paar minuten duurde. Bovendien werkt Photoshop soepeler met een SSD.

  Moderator
  Night

  Dit laatste blijkt inderdaad een hekel punt bij Yosemite, niet alleen op laptops, maar ook op vaak net iets oudere iMacs: De combinatie Yosemite en harddisks blijkt vertragend te werken. Met een SSD heb je dat probleem opgelost. Met een (snelle) externe harddisk voor dataopslag heb je ook dát probleem getackled.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.