4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  bunqueejump

  ipod touch & voip?

  heeft er iemand hier ervaring met ipod touch en voip? werkt skype-in ook bijv? moet je dan bijv de nieuwe apple oortelefoon met ingebouwde mic hebben

  Bijdrager
  macjk

  alleen voor gekraakte iphones is er software beschikbaar maar providers werken dit tegen lees dit maar http://tweakers.net/nieuws/55614/t-mobile-laat-voip-applicatie-voor-iphone-verbieden.html

  Bijdrager
  1973

  TS heeft het over de iPod Touch en niet over de iPhone. Al hoewel ze veel op lijken is er toch een essentieel verschil tussen beiden. Het zal een provider een zorg zijn als je Voipt met je iPod Touch.

  Bijdrager
  kobekes

  VOiP krijgt alle telecomoperatoren op de kast.
  Ze verdienen nu dik geld aan belminuten en sms’en. Ze lobbyen bij elkaar om de datatarieven zo hoog mogelijk te houden om VOiP te ontmoedigen. Apple heeft enkel nog maar in de USA een telecomoperator zover gekregen om ‘unlimited’ datatrafiek te gebruiken in een abonnement. Eén duidelijke voorwaarde: absoluut geen VOiP! Zelfs geen tethering (mobiele telefoon als modem aan laptop).

  Als Apple ooit zelf telecomoperator wordt en bv. Skype overneemt, kunnen ze een échte revolutie veroorzaken. Alle telefoongesprekken aan lokaal tarief, die je netjes via iTunes betaalt.
  Maar misschien is het inbouwen van Bluetooth-modules in iPod Touch’en een begin (voorlopig enkel voor Nike+)??

  VOiP wordt met de draagbare internettoestellen BIG in de toekomst, maar de telecomlobby is oppermachtig en zal dit zo lang mogelijk uitstellen en duur houden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.