6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  klonic

  iPhoto Libraries migreren

  Ik heb een probleem. Ik wil mijn iPhoto bibliotheek (60GB) van mijn Macbook Pro Retina (dus met SSD) halen en op een externe HDD zetten. Dit kan door de ‘iPhoto Library’ map naar de externe HDD te verplaatsen en vervolgens iPhoto met option (alt) ingedrukt op te starten. Je kan dan een nieuwe library kiezen. Tot hier is het simpel, het probleem is dat als ik mijn externe HDD niet aangesloten heb ik nog steeds in iCloud wil kunnen neuzen, ik wil nog steeds dat ik foto’s van mn iPhone in iPhoto kan bekijken. iCloud foto’s worden echter gedownload naar je iPhoto Library. Dus als mijn externe HDD niet is aangesloten lijkt me dat niet mogelijk. Ik zou dan met 2 libraries kunnen werken maar dan moet ik mijn Mac Library af en toe in mijn externe library plaatsen, nu is het binnen in zon library een chaos van vage mappen waar je beter niet aan kan komen. Hoe los ik dit dus op? Hoe migreer ik 2 iPhoto Libraries?

  Ik neem aan dat er zat mensen zijn met iPhoto libraries van 200+ GB die een zelfde probleem hebben hebben.

  Bijdrager
  GoeieDag

  3x gelezen, geen 1x begrepen…

  Moderator
  Night

  Je kan wel 2 iPhoto libraries hebben, en je kan die ook syncen, zodat ze altijd gelijk zijn aan elkaar. Maar daarmee verlies je wel de functionaliteit om je iPhoto Library op een externe disk te hebben (vanwege de grootte).

  Een prog om de Libraries te syncen: http://www.haystacksoftware.com/syncphotos/

  Ik zou er eerder voor kiezen om een onafhankelijke Cloud-oplossing te kiezen, zoals bv. Google drive. Dan kun je wel offline je foto’s bekijken:
  http://www.maclife.com/article/howtos/how_sync_your_iphoto_library_dropbox_and_google_drive

  Bijdrager
  Buzz

  Ik begrijp na één keer lezen precies wat je wil hoor. Dat kan voor zover ik weet niet in iPhoto, maar Aperture heeft een ingebouwde functie die ervoor gemaakt is om je library op te spliten en verschillende libraries samen te voegen, juist voor als je met meerdere Macs werkt, of als je ingebouwde opslagruimte beperkt is. Het programma zorgt ervoor dat er geen dubbele foto’s in je Library komen te staan. En Aperture en iPhoto gebruiken hetzelfde library formaat.

  Zie dit artikel:

  http://support.apple.com/kb/ht5296

  En hier een filmpje van deze functie in Aperture.

  http://support.apple.com/kb/VI159

  Het lijkt mij dus het handigste als je hiervoor Aperture aanschaft. Dan maak je op je interne schijf een nieuwe library aan, die je eens in de zoveel tijd in Aperture samenvoegt met de library op je externe schijf. Je kan vervolgens kiezen of je iPhoto of Aperture gebruikt voor het beheren en bewerken van de foto’s binnen de library. iPhoto heeft ook weer functies die Aperture niet heeft, zoals het maken van fotokalenders en kaarten. Dus je kan prima beide programma’s naast elkaar gebruiken.

  Bijdrager
  klonic

  @ Buzz_D,
  Dat is exact wat ik hebben moet! Thanks.

  @ Night,
  Ik ga dan liever voor de oplossing van Buzz_D, dan betaal ik 3x meer maar heb ik 100 keer meer functionaliteit (hoewel ik daarvan ongeveer niets zal gebruiken, maar toch).

  @ GoeieDag,
  Apart, want de twee personen onder jou snappen het wel.

  Moderator
  Night

  Mooi dat de Aperture oplossing voor jou de uitkomst bleek te zijn. Ik probeer altijd uit te gaan van het programma dat de TS gebruikt, vandaar dat ik alleen dié oplossing aandroeg.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.