7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  peter1962

  iphoto bibliotheek exporteren naar Foto's

  Als ik m’n foto’s uit m’n oude iPhoto bibliotheek overzet naar de Foto’s bibliotheek blijven de albums dan intact of komen alle foto’s los in de bibliotheek?

   

   

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Ja en ja.

   

  Als je in Foto’s een iPhoto-bibliotheek importeert (je kunt niet exporteren vanuit iPhoto naar Foto’s:) ) dan komen de foto’s gewoon in de Foto’s-bibliotheek te staan, maar alle albums worden ook geïmporteerd zodat je daarnaar kunt kijken net als in iPhoto.

   

  Maar let wel: de gebeurtenissen van iPhoto zijn geen albums.

  Bijdrager
  peter1962

  Dank je wel, een hele geruststelling dat album intact blijven! Ik ga het de komende dagen doen!

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Je hebt trouwens niks te verliezen door het gewoon te proberen, zeker als je Foto’s-bibliotheek momenteel leeg is. Importeer gewoon vanuit iPhoto en zie hoe het er in Foto’s dan bijstaat.

  Bijdrager
  McMeller

  Een ‘album’ heet in iPhoto een gebeurtenis. Gebeurtenissen en albums kunnen in mappen staan. iPhoto-gebeurtenissen worden bij migratie naar Foto’s omgezet in albums, en in de map iPhoto-gebeurtenissen geplaatst. Die kun je vervolgens verplaatsen naar het hoofd-niveau van je albums.

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  <p class=”cite”>McMeller op 23 februari 2019 om 19:17</p>
  Een ‘album’ heet in iPhoto een gebeurtenis.

  Niet helemaal: je kunt in iPhoto met de hand albums maken, met daarin precies de foto’s die jij wilt hebben (en/of slimme albums die foto’s laten zien gebaseerd op de filterregels die je opgeeft). Gebeurtenissen worden automatisch aangemaakt aan de hand van de datums op de foto’s, en die gebeurtenissen kun je dan weer samenvoegen of splitsen. Foto’s heeft wel dat eerste (handgemaakte en/of slimme albums), maar niet het laatste (gebeurtenissen gebaseerd op datum).

  Bijdrager
  McMeller

  Fair point. Maar, daarvoor in de plaats is de Foto’s-weergave met groepen op basis van locatie en tijd dan weer teruggekomen.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.