5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  icecream

  iPhone gebruikt Xscale-processor

  Na diverse tegenstrijdige berichten over de chip die de rekenkracht voor de iPhone levert, lijkt er nu wat meer duidelijkheid te ontstaan. Volgens een Italiaanse Intel-woordvoerder gebruikt de nieuwe telefoon van Apple een Xscale-processor.

  In een interview met de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore laat Dario Bucci, de directeur van de Italiaanse afdeling van Intel, weten dat de iPhone een Xscale-processor gebruikt. Eerder werd op diverse websites gemeld dat de iPhone een Intel-processor zou gebruiken, maar dit werd later door Intel zelf weer ontkent. Deze tegenstrijdige berichten zouden als bevestiging van het verhaal van Bucci kunnen worden gezien. Volgens Bucci heeft Intel namelijk wel een belangrijke rol gespeeld tijdens de ontwikkeling van de iPhone. Dit ligt voor de hand, aangezien het Xscale-ontwerp oorspronkelijk van Intel afkomstig is. In juni 2006 verkocht Intel echter zijn Xscale-afdeling aan het bedrijf Marvell. Als de iPhone dus daadwerkelijk een Xscale-processor gebruikt, is dit geen Intel-processor maar wel een processor die door Intel is ontwikkeld. De Xcale-processorlijn is ontwikkeld voor mobiele apparaten die weinig energie verbruiken, zoals pda’s, smartphones en zeer compacte computers. Onder andere apparaten van Palm, Motorola en RIM (BlackBerry) gebruiken Xscale-processors.

  Overigens betekent dit niet dat de iPhone helemaal geen Intel-hardware zal bevatten, aldus Bucci. Hij meldt namelijk in hetzelfde interview dat het nand-flashgeheugen in de iPhone wél van Intel afkomstig is. Dit is opmerkelijk, omdat Apple tot nu toe flash-geheugen voor iPods voornamelijk van Samsung betrok. Volgens Bucci is Apple nu de belangrijkste klant voor Intel’s flashgeheugendivisie. Dit is waarschijnlijk minder goed nieuws voor Samsung. Dit laatste bedrijf, een van de grootste flashgeheugenfabrikanten ter wereld, realiseerde een flinke omzet dankzij de Apple-producten. Samsung lijkt twee tegenvallers te moeten voorduren met de iPhone: naast een tegenvaller voor de afzet van flashgeheugen bij Samsung, is de telefoon ook nog eens een flinke concurrent voor Samsungs eigen mobiele telefoons.

  http://tweakers.net/nieuws/46003/iPhone-gebruikt-Xscale-processor.html

  Inactief
  Anoniem

  Om het lijstje verder aan te vullen.

  – Samsung Electronics for the CPU/Video processing
  – Marvell for the 802.11 chipset
  – Infineon Technologies for baseband communications
  – Broadcomm Corp. for the touch screen controllers
  – Cambridge Silicon Radio for the Bluetooth chipset

  -> http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2007/1/10/6569

  Wat verder wellicht interessant is: Cambridge Silicon Radio werkt momenteel aan een héél goedkope en zuinige Bluetooth / gps chip. Kostprijs zou ongeveer $1 worden… dus waarom die niet in latere incarnaties van de iPhone proppen?

  Bijdrager
  F e r o x

  Hopen … Wanneer er gps-ondersteuning komt (in het bijzonder TomTom) schaf ik hem direct aan.

  Bijdrager
  nervus
  ”icecream”

  Dit ligt voor de hand, aangezien het Xscale-ontwerp oorspronkelijk van Intel afkomstig is. In juni 2006 verkocht Intel echter zijn Xscale-afdeling aan het bedrijf Marvell. Als de iPhone dus daadwerkelijk een Xscale-processor gebruikt, is dit geen Intel-processor maar wel een processor die door Intel is ontwikkeld. De Xcale-processorlijn is ontwikkeld voor mobiele apparaten die weinig energie verbruiken, zoals pda’s, smartphones en zeer compacte computers. Onder andere apparaten van Palm, Motorola en RIM (BlackBerry) gebruiken Xscale-processors.

  Mmmm de Xscale door Intel ontwikkeld?? :lol: Voor intel was dit ook al ”jatwerk” en er werkt zelfs een desktop met dat type processoren :)

  Bijdrager
  spacefreek

  GPS zat er niet op toch? En welke kloksnelheid zal deze processor kunnen lopen? Is het type processor bekend?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.